APFS

Apple File System (APFS), standardfilsystemformatet for Mac-datamaskiner, har sterk kryptering, plassdeling, øyeblikksbilder, rask endring av katalogstørrelser og forbedrede grunnleggende filsystemfunksjoner. Selv om APFS er optimalisert for Flash-/SSD-lagringen som brukes i nyere Mac-datamaskiner, kan det også brukes med eldre systemer med tradisjonelle harddisker (HDD) og eksterne, direktetilkoblede lagringsenheter. macOS High Sierra eller nyere støtter APFS for både oppstarts- og datavolumer.

APFS-filsystemet tilordner diskplass etter behov. Når én enkelt APFS-beholder (partisjon) har flere volumer, deles den ledige plassen i beholderen og kan tildeles hvert volum etter behov. Hvert volum bruker bare en del av beholderen så den tilgjengelige plassen tilsvarer den totale størrelsen på beholderen minus størrelsen på alle volumene i beholderen.