presentatørskjerm

Presentatørskjermen er et sett med kontroller som hjelper deg med å navigere i og holde presentasjonen når du spiller den av i et vindu eller i fullskjermmodus på en separat skjerm. Du kan for eksempel vise eller redigere presentatørnotatene dine, forhåndsvise det neste lydbildet, holde oversikt over tiden som brukes på presentasjonen, og mer.

Gjør ett av følgende for å åpne presentatørskjermen:

• Vis presentatørskjermen i et vindu: Velg Spill av > I vindu (fra Spill av-menyen øverst på skjermen), og klikk deretter på Spill av-knappen i verktøylinjen. Presentatørskjermen vises i ett vindu, mens lysbildeserien spilles av i et annet.

En Keynote-presentasjon i et vindu, med presentatørskjermen i et separat vindu med lysbildenavigering, presentatørnotater og lysbildeforhåndsvisning.

Hvis du ikke ser presentatørskjermen, flytter du pekeren over den øverste delen av lysbildeserien og klikker på Vis presentatørskjerm-knappen, eller velger Spill av > Vis presentatørskjerm i vindu.

• Vis presentatørskjermen med én eller flere skjermer koblet til Macen: Velg Spill av > Fullskjerm, og klikk deretter på Spill av-knappen i verktøylinjen. Presentatørskjermen vises som standard på Macen, mens presentasjonen spilles av i den tilkoblede skjermen.

Keynote-presentatørskjermen, med knapper for å åpne og lukke lysbildenavigeringen og skjermvalg langs toppen av skjermen. Det gjeldende lysbildet og det neste lysbildet vises på midten av skjermen, med Presentatørnotater-feltet nederst.

Hvis du ikke ser presentatørskjermen, må du sørge for at Like skjermer er slått av i Systeminnstillinger (eller Systemvalg på macOS 12 eller eldre).

• Vis presentatørskjermen i øvemodus: Velg Spill av > Øv inn lysbildeserie.