Hvis du ofte blir bedt om å låse opp nøkkelringen

Nøkkelringen kan bli låst automatisk hvis datamaskinen har vært inaktiv en stund eller brukerpassordet og nøkkelringpassordet ikke er synkronisert.

Åpne Nøkkelringtilgang for meg

Synkroniser nøkkelringpassordet og brukerpassordet

Hvis du ofte blir bedt om å låse opp nøkkelringen, er det mulig at brukerpassordet (det du bruker for å logge deg på Macen) ikke er synkronisert med nøkkelringpassordet. Når du konfigurerer kontoen din på Macen, er brukerpassordet og nøkkelringpassordet det samme. Når du logger deg på datamaskinen, låser Nøkkelringtilgang automatisk opp påloggingsnøkkelringen.

Under noen omstendigheter, hvis for eksempel brukerpassordet endres, kan det miste synkroniseringen med nøkkelringpassordet.

1. Velg Rediger > Endre passord for nøkkelringen «pålogging».

2. Hvis nøkkelringen er låst, skriver du inn det tidligere brukerpassordet og klikker på OK.

3. Hvis du oppga riktig passord, vises det et nytt vindu. Skriv inn det tidligere brukerpassordet på nytt i Nåværende passord-feltet.

4. Skriv inn det nåværende brukerpassordet i Nytt passord-feltet.

5. Skriv inn det nåværende brukerpassordet i Verifiser-feltet, og klikk på OK.

Angi hvor ofte nøkkelringen krever at du skriver inn et passord

Du kan angi perioden Nøkkelringtilgang venter før du automatisk blir bedt om å oppgi passordet på nytt.

1. Velg Rediger > Endre innstillinger for nøkkelringen «pålogging».

2. Kryss av i avkrysningsruten Lås etter, og skriv inn et antall minutter med inaktivitet.

3. Hvis du vil kreve passord hver gang datamaskinen går i dvalemodus, krysser du av i avkrysningsruten Lås når maskinen er i dvale.

4. Klikk på Arkiver.