iMessage

iMessage er en sikker meldingstjeneste du kan bruke til å sende og motta meldinger på iPhone, iPad, Mac eller Apple Watch.

Hvis noen sender en melding til e-postadressen din eller telefonnummeret ditt med iMessage, vises meldingen på alle Apple-enhetene dine som er konfigurert for å motta meldinger som sendes til denne e-postadressen eller dette telefonnummeret. Når du viser en iMessage-samtale, ser du alle meldinger som ble sendt fra alle enhetene, så du kan holde kontakten med andre uansett hvor du er. Se Apple-kundestøtteartikkelen Bruke Kontinuitet for å koble sammen Mac, iPhone, iPad, iPod touch og Apple Watch.

Du trenger en Apple-ID for å kunne bruke iMessage. Hvis du har foretatt kjøp fra iTunes Store eller App Store, eller hvis du har logget på iCloud, har du en Apple-ID.

En samtale i Meldinger, med blå bobler som viser at meldingene ble sendt med iMessage og ikke SMS/MMS.

Dette må du vite om kommunikasjon i iMessage:

• Du kan sende tekstmeldinger via Wi-Fi eller mobilnett.

• Når du kommuniserer med andre som også bruker iMessage på en Apple-enhet, vises meldingene i blå bobler. (SMS/MMS-meldinger vises i grønne snakkebobler og er ikke krypterte.)

Meldingen sendes med iMessage når Send-knappen Send-knappen er blå. Hvis Send-knappen er grønn, sendes meldingen med SMS/MMS eller via mobilnettet.

• Du kan se når andre personer skriver.

• Du kan bruke flere apper og funksjoner – som samarbeid, lesebekreftelser, Tapback, integrerte svar, angre sending, lydmeldinger, meldingseffekter, memojier, Apple Pay, rapportere som uønsket, administrasjon av gruppemelding og mer.

• Meldinger du sender ved hjelp av iMessage, krypteres før de sendes, av hensyn til sikkerheten.

• Når du bruker iMessage, kan du rapportere uønskede meldinger til Apple.