Tofaktorautentisering

Hvis du opprettet Apple-ID-en på en enhet med iOS 13.4, iPadOS 13.4 eller macOS 10.15.4 eller nyere, bruker kontoen automatisk tofaktorautentisering.

Tofaktorautentisering for Apple-ID er tilgjengelig i iOS 9, iPadOS 13 og OS X 10.11 eller nyere. Hvis du tidligere opprettet en Apple-ID-konto uten tofaktorautentisering, følger du disse trinnene for å slå på tofaktorautentisering:

1. Velg Innstillinger  > [navnet ditt] > Passord og sikkerhet.

2. Trykk på Slå på tofaktorautentisering, og følg deretter instruksjonene på skjermen.

Tofaktorautentisering bidrar til å hindre andre i å få tilgang til Apple-ID-kontoen (selv om de kjenner til Apple-ID-passordet ditt), og enkelte funksjoner i iOS, iPadOS og macOS krever sikkerheten til tofaktorautentisering. Når tofaktorautentisering er slått på, er det kun du som har tilgang til kontoen med en godkjent enhet. Når du logger på en ny enhet for første gang, må du oppgi to opplysninger: Apple-ID-passordet ditt og den sekssifrede verifiseringskoden som sendes automatisk til telefonnummeret ditt eller vises på de godkjente enhetene dine. Ved å oppgi koden bekrefter du at du godkjenner den nye enheten.