oppløsning

Antall bildepunkter i et bilde. Oppløsningen uttrykkes som bredden og høyden til bildet i bildepunkter (for eksempel 1920 x 1080 bildepunkter). Bilder med høyere oppløsning inneholder flere detaljer, men lager også større filer som tar lengre tid å laste ned.

Elektroniske enheter (Mac, iPad, iPhone, iPod og så videre) har også skjermoppløsning. Ideelt sett bør bildeoppløsningen til mediet på skjermen stemme overens med skjermoppløsning på avspillingsenheten.