Tofaktorautentisering

Tofaktorautentisering er et ekstra sikkerhetslag for Apple‑ID‑en din som er laget for å sikre at du er den eneste personen som får tilgang til kontoen din, selv hvis noen andre kjenner passordet ditt.

Du kan slå på tofaktorautentisering og administrere godkjente enheter og telefonnumre ved å logge på Apple‑ID-kontosiden. Hvis du oppretter en ny Apple‑ID på en enhet med iOS 13.4, iPadOS 13.4, macOS 10.15.4 eller nyere, bruker kontoen din automatisk tofaktorautentisering.

Slå på tofaktorautentisering

Hvis kontoen din oppfyller alle krav til tofaktorautentisering, blir du spurt om du vil aktivere funksjonen første gang du bruker enheten.

Viktig: Hvis du bruker totrinns‑verifisering, må du deaktivere den funksjonen før du kan aktivere tofaktorautentisering. Det gjør du ved å logge på Apple-ID-kontonettstedet. Under Sikkerhet klikker du på Rediger og deretter på Slå av totrinnsverifisering. Du blir bedt om å opprette nye sikkerhetsspørsmål og bekrefte fødselsdatoen din. Du vil få tilsendt en e‑post som bekrefter at totrinns‑verifisering for Apple‑ID‑en din er slått av.

Bruk tofaktorautentisering

Etter registrering, når du skriver inn Apple‑ID‑en din og passordet ditt for første gang på en ny enhet, ber vi deg om å verifisere identiteten din ved å skrive inn en sekssifret verifiseringskode. Denne koden vises automatisk på de andre enhetene dine eller sendes til et godkjent telefonnummer. Skriv inn koden for å logge på og få tilgang til informasjonen din på den nye enheten.

Du blir ikke bedt om å oppgi verifiseringskoden flere ganger på den aktuelle enheten med mindre du logger av enheten, sletter enheten eller trenger å endre passordet av sikkerhetsmessige grunner.

For å gi Apple‑ID‑en din en tilleggsbeskyttelse mot phishing-angrep, kan du bruke en fysisk sikkerhetsnøkkel i stedet for en verifiseringskode. Se Apple-kundestøtteartikkelen Om sikkerhetsnøkler for Apple‑ID.

Se Apple-kundestøtteartikkelen Tofaktorautentisering for Apple‑ID.