Endre utseende for en bok

Til forskjell fra med en fysisk bok kan du endre utseendet på iBooks-bøkene dine. Du kan for eksempel velge å se én eller to sider om gangen eller vise bøkene i fullskjermmodus. I enkelte bøker kan du også endre font, sidefarge og mer.

Åpne iBooks for meg

• Endre sidevisning: Åpne boken, og velg Vis > Enkeltside eller To sider.

Du kan også gjøre bokvinduet mindre eller større til du ser én eller to sider (bare flytt sidene).

• Se bøker i fullskjermsvisning: Klikk på den grønne fullskjermknappen øverst i venstre hjørne. Hvis du vil ha mer informasjon om fullskjermvisning, kan du lese om bruk av programmer i fullskjermmodus eller delt visning.

• Endre størrelse og stil på fonten: Flytt markøren til øverste del av boken, og klikk deretter på Utseende-knappen . Klikk på en font for å gjøre fonten mindre eller større, og velg en font under Bokfont.

Hvis Utseende-knappen ikke er tilgjengelig, kan du ikke endre bokens font.

• Endre sidefarge: Flytt markøren til øverste del av boken, klikk på Utseende-knappen, og velg deretter Hvit, Sepia, Grå eller Natt.

Hvis valgene for sidefarge ikke er tilgjengelige, kan du ikke endre sidefargen i boken.

• Endre avsnittsjustering: Velg iBooks > Valg, klikk på Generelt, og velg «Bruk naturlig linjeskift» eller «Rette marger».

• Endre orddeling: Velg iBooks > Valg, klikk på Generelt og marker eller fjern markeringen for «Automatisk orddeling».