Mac OS Extended-format

Mac OS Extended (journalført)-formatfilsystemet er standard filsystem for macOS Sierra og eldre. Det bruker en journalføringsteknikk for å hjelpe med å beskytte integriteten til et hierarkisk filsystem og tilbyr et krypteringsalternativ du kan bruke for å beskytte data på en disk.

I macOS High Sierra ble det erstattet med Apple File System (APFS), standardfilsystemet for Mac-datamaskiner med SSD-disker.