MDM (mobile device management)

En tjeneste du kan bruke til å fjernadministrere registrerte enheter. Når enheten er registrert, kan du bruke MDM-løsningen via nettverket til å konfigurere innstillinger og utføre andre oppgaver på enheten uten brukermedvirkning. MDM støttes på Mac-datamaskiner med OS X 10.7 eller nyere installert, på iOS-enheter med iOS 5 eller nyere installert og på Apple TV-enheter med tvOS 10.2 eller nyere installert.

For å gjøre det mulig å administrere enheter registreres de i en MDM-løsning ved hjelp av en konfigurasjonsprofil for registrering. Dette kan brukeren fullføre selv. Registrering av bedriftseide enheter i MDM kan automatiseres ved hjelp av Apple School Manager eller Apple Business Manager. Når en administrator starter en MDM-regel, et MDM-valg eller en MDM-kommando, mottar enheten et varsel om dette via Apples pushvarslingstjeneste (APNs). Enheter som er koblet til et nettverk, kan motta APNs-kommandoer hvor som helst i verden.

Med MDM er det også mulig å trådløst distribuere, administrere og konfigurere apper og bøker som er kjøpt gjennom Apple School Manager, Apple Business Manager eller utviklet internt.

Les mer om utrulling av Apple-enheter i stor skala i Håndbok for utrulling for iPhone og iPad og Håndbok for utrulling for Mac.