iMac (sent 2012 og nyere): Eksterne funksjoner, porter og kontakter

Lær om de eksterne funksjonene, portene og kontaktene på iMac (21,5-tommers og 27-tommers, sent 2012 og nyere).

Sett forfra

FaceTime HD-kamera, to mikrofoner og lyssensor er plassert midt på toppen av iMac. Innebygd Wi-Fi og Bluetooth er plassert nede til høyre. Innebygde stereohøyttalere er plassert nede til venstre.

1. FaceTime HD-kamera
  2. To mikrofoner
  3. Lyssensor
  4. Innebygd Wi-Fi og Bluetooth
  5. Innebygde stereohøyttalere

I/U-panel på baksiden

Alle porter og kontakter som er beskrevet i dette dokumentet, er plassert på I/U-panelet (inn/ut). Dette panelet er plassert nederst til høyre på baksiden av datamaskinen:

Fra venstre mot høyre, sett på baksiden av iMac: Hodetelefoner/lydutgang, SD-kortplass (Secure Digital), fire USB 3.0-porter, to Thunderbolt-porter, Ethernet port.

1. Hodetelefoner/lydutgang
  2. SD-kortplass (Secure Digital)
  3. Fire USB 3.0-porter
  4. To Thunderbolt- eller Thunderbolt 2-porter
  5. Ethernet-port

Eksterne funksjoner

Dobbeltmikrofoner
Dobbeltmikrofonene opererer uavhengig av alle andre lydinnganger, og er alltid tilgjengelige. De innebygde mikrofonene støtter opptak med bitdybdene 16, 20 eller 24 bit per sampling og med samplingsfrekvensene 44,1 kHz, 48 kHz eller 96 kHz. Lyd som tas opp med mikrofonen, presenteres som en stereodatastrøm med samme data både på venstre og høyre kanal. Du kan justere mikrofonens gain fra -16 dB til +30 dB.

Dobbeltmikrofonene muliggjør stråleformingsteknologi, som leverer mer nøyaktig når du bruker Diktering, og reduserer bakgrunnsstøy for FaceTime-video.

Innebygd FaceTime HD-kamera
Videochat med FaceTime for Mac eller iChat over en bredbåndstilkobling, ta bilder med Photo Booth eller ta opp video via iMovie. Kameraet har en indikatorlampe som tennes når kameraet er i bruk.

Kensington-låsespor
Et låsespor er plassert på baksiden av iMac, under strømledningskontakten.

I/U-porter

1. Hodetelefonutgang

Linje-/hodetelefonutgang
Hodetelefonutgangen velges automatisk som lydutgang hvis det ikke blir oppdaget en ekstern enhet med S/PDIF optisk digital utgang. Hodetelefonutgangen støtter en stereodatastrøm med bitdybdene 16, 20 eller 24 bit per sampling og med samplingsfrekvensene 44,1 kHz, 48 kHz eller 96 kHz. Hodetelefonvolumet kan justeres fra -0,0 dB til -43.0 dB.

Ved avspilling med en sinusbølge på 1 kHz ved et spenningsnivå på -3 dBFS, 24-bits samplingsdybde, 44,1 kHz utgangssamplingsfrekvens, 100 k belastning (med mindre noe annet er angitt) har lydutgangen følgende nominelle spesifikasjoner:

• Kontakttype: 3,5 mm (1/8-tommers) kombinert stereo
  • Største utgangsspenning: 1,4 Vrms (+5,15 dBu)
  • Utgangsimpedans: < 24 ohm
  • Frekvensrespons: 20 Hz til 20 kHz, +0,5 dB / -3 dB
  • Signal/støy-forhold (SNR): >90 dB
  • Total harmonisk forvrengning + støy (THD+N): <-80 dB (0,007 %)
  • Kanalavstand: > 85 dB

S/PDIF optisk digital utgang
S/PDIF (Sony/Philips Digital Interface Format) optisk digital utgang velges automatisk når en enhet med S/PDIF optisk digital utgang oppdages på den eksterne kombinasjonslydporten. S/PDIF optisk digital utgang støtter lydformatene PCM (pulsekodemodulering) og AC-3 (Arc Consistency Algorithm #3) med følgende egenskaper for stereodatastrømmen:

• PCM: 16, 20 eller 24 bit per sampling ved samplingsfrekvenser på 44,1 kHz, 48 kHz eller 96 kHz
  • AC-3: 16 bit per sampling ved samplingsfrekvenser på 44,1 kHz, 48 kHz, 88,2 kHz, 96 kHz

Kanalstatusen til S/PDIF optisk samsvarer med IEC (International Electrotechnical Commission) 60958-3 forbrukermodus for digital lyd.

Ved avspilling av en sinusbølge på 1 kHz (S/PDIF utgangsformat ved utgangsnivå på 0 dBFS, 44,1 kHz samplingsfrekvens og 24-bits samplingsdybde med mindre noe annet er angitt) har den digitale lydutgangen følgende nominelle spesifikasjoner:

• Kontakttype: 3,5 mm (1/8-tommers) kombinert stereo
  • Signal/støy-forhold (SNR) for digital lyd: >130 dB
  • Total harmonisk forvrengning + støy (THD+N) for digital lyd:< -130 dB (0,00003 %)

2. Innebygd SDXC-kortleser (Secure Digital Extended Capacity)
Med innebygd SDXC-kortplass kan iMac (sent 2012 og nyere) lese og skrive data til SD-medier. Kortplassen tar kort av typene Standard SD (Secure Digital) 4 MB til 4 GB, SDHC (Secure Digital High Capacity) 4 GB til 32 GB og SDXC (Secure Digital Extended Capacity) 32 GB og større. Hvis du vil vite mer om kortplassen, kan du se Om SD- og SDXC-kortplassen.

3. Fire USB 3.0-porter (Universal Serial Bus)
På baksiden av iMac (sent 2012 og nyere) finnes det i alt fire USB 3.0-kompatible porter. Du kan koble kompatible USB 3.0-, USB 2.0- og USB 1.1-enheter til disse portene. Se Vanlige spørsmål om bruk av USB 3-enheter på Mac-maskiner for mer informasjon.

4. Thunderbolt-porter
Thunderbolt er en revolusjonerende I/U-teknologi som støtter skjermer med høy oppløsning og dataenheter med høy ytelse gjennom én enkelt, kompakt port.

Thunderbolt digital videotilkobling
iMac (sent 2012 til og med midten av 2014)-maskiner har to Thunderbolt-porter. iMac (Retina 5K, 27-tommers, sent 2014)-maskiner har to Thunderbolt 2-porter.

Thunderbolt- og Thunderbolt 2-porter støtter:

• Mini DisplayPort-utgang med en Mini DisplayPort til Mini DisplayPort-kabel (ekstrautstyr)
  • DVI-utgang med en Mini DisplayPort til DVI-adapter (ekstrautstyr)
  • VGA-utgang med en Mini DisplayPort til VGA-adapter (ekstrautstyr)
  • Dual-Link DVI-utgang med Mini DisplayPort til Dual-Link DVI-adapter. Støtter 30-tommers Apple Cinema HD-skjerm (ekstrautstyr)
  • HDMI-lyd- og videoutgang ved hjelp av Mini DisplayPort til HDMI-adapter
  • Målskjermmodus. I denne modusen kan iMac fungere som en skjerm for en annen Mac-maskin. Dette støttes via Thunderbolt-porten ved bruk av en Thunderbolt-til-Thunderbolt-kabel (støttes ikke via en Mini DisplayPort-kabel). Merk deg at iMac (Retina 5K, 27-tommers, sent 2014) ikke støtter Målskjermmodus.

5. Ethernet-port (10/100/1000 Base-T)
iMac (sent 2012 og nyere) har en innebygd Ethernet-port for 10Base-T/UTP-, 100Base-TX- og 1000Base-T Gigabit-drift. Du kan koble din iMac til en Ethernet-kabel fra et kabel- eller DSL-modem, en hub, en svitsj eller en ruter, eller til en annen Mac-datamaskin.

Den tilkoblede enheten kan være en 10Base-T-, 100Base-T- eller 1000Base-T-enhet. Porten oppdager automatisk hvilken type enhet du kobler til. Du trenger ikke å bruke en Ethernet-overgangskabel for å koble til andre Ethernet-enheter.

Ethernet-porten støtter konfigurering av Ethernet-rammer på over 1500 MTU (Maximum Transmission Unit).

Viktig: Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple er bare ment for informasjon, og innebærer ingen anbefaling eller oppfordring fra Apple. Kontakt leverandøren for ytterligere informasjon.