Om sikkerhetsoppdatering 2010-005

Dette dokumentet beskriver sikkerhetsoppdatering 2010-005.

Av hensyn til kundenes sikkerhet er det Apples praksis ikke å videreformidle, diskutere eller bekrefte sikkerhetsproblemer før det er foretatt en fullstendig undersøkelse og eventuelle nødvendige rettelser eller utgivelser er tilgjengelige. Du finner mer informasjon om Apple-produktsikkerhet på nettstedet for Apple-produktsikkerhet.

Hvis du vil ha mer informasjon om PGP-nøkkelen for Apple-produktsikkerhet, kan du lese «Slik bruker du PGP-nøkkelen for Apple-produktsikkerhet

Der det er mulig, brukes CVE-ID-er som henvisning for ytterligere informasjon om svakhetene.

Hvis du vil ha mer informasjon om andre sikkerhetsoppdateringer, går du til «Sikkerhetsoppdateringer fra Apple

Sikkerhetsoppdatering 2010-005

• ATS

CVE-ID: CVE-2010-1808

Tilgjengelig for: Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 og Mac OS X Server v10.6.4

Virkning: Visning eller nedlasting av et dokument som inneholder en skadelig, innebygd font, kan føre til at vilkårlig kode utføres

Beskrivelse: Det er en stakk-bufferoverflyt i Apple Type Services’ behandling av innebygde fonter. Visning eller nedlasting av et dokument som inneholder en skadelig, innebygd font, kan føre til utføring av vilkårlig kode. Dette problemet løses ved forbedret grensekontroll.

• CFNetwork

CVE-ID: CVE-2010-1800

Tilgjengelig for: Mac OS X v10.6.4 og Mac OS X Server v10.6.4

Virkning: En angriper i en privilegert nettverksposisjon kan være i stand til å fange opp en brukers påloggingsinformasjon eller andre sensitive opplysninger

Beskrivelse: CFNetwork tillater anonyme TLS/SSL-tilkoblinger. Dette kan føre til at en angriper underveis kan omdirigere tilkoblinger og fange opp påloggingsopplysninger eller annen sensitiv informasjon. Dette problemet påvirker ikke Mail-programmet. Dette problemet løses ved å deaktivere anonyme TLS/SSL-tilkoblinger. Dette problemet gjelder ikke for systemer som er eldre enn Mac OS X v10.6.3. Takk til Aaron Sigel fra vtty.com, Jean-Luc Giraud fra Citrix, Tomas Bjurman fra Sirius IT og Wan-Teh Chang fra Google, Inc. for rapportering av problemet.

• ClamAV

CVE-ID: CVE-2010-0098, CVE-2010-1311

Tilgjengelig for: Mac OS X Server v10.5.8 og Mac OS X Server v10.6.4

Virkning: Flere sårbarheter i ClamAV

Beskrivelse: Det er mange sårbarheter i ClamAV , og den alvorligste kan forårsake utføring av vilkårlig kode. Denne oppdateringen løser problemet ved å oppdatere ClamAV til versjon 0.96.1. ClamAV distribueres bare sammen med Mac OS X Server-systemer. Ytterligere informasjon er tilgjengelig via ClamAV-nettstedet på http://www.clamav.net/

• CoreGraphics

CVE-ID: CVE-2010-1801

Tilgjengelig for: Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 og Mac OS X Server v10.6.4

Virkning: Åpning av en skadelig PDF-fil kan føre til at et program avsluttes uventet eller at vilkårlig kode utføres

Beskrivelse: Det er en heap-bufferoverflyt i CoreGraphics’ behandling av PDF-filer. Åpning av en skadelig PDF-fil kan føre til at et program avsluttes uventet eller at vilkårlig kode kjøres. Dette problemet løses ved forbedret grensekontroll. Takk til Rodrigo Rubira Branco fra Check Point Vulnerability Discovery Team (VDT) for rapportering av problemet.

• libsecurity

CVE-ID: CVE-2010-1802

Tilgjengelig for: Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 og Mac OS X Server v10.6.4

Virkning: En angriper i en privilegert nettverksposisjon som kan få tak i et domenenavn der bare de siste tegnene skiller seg fra et legitimt domenenavn, kan utgi seg for å være verter i det domenet

Beskrivelse: Det er et problem med behandlingen av sertifikater for vertsnavn. I vertsnavn som består av tre eller flere deler, sammenlignes ikke de siste tegnene på riktig måte. I navn som består av nøyaktig tre deler, er det bare det siste tegnet som ikke sjekkes. For eksempel hvis en angriper i en privilegert nettversposisjon får tak i et sertifikat for www.example.con, kan angriperen utgi seg for å være www.example.com. Problemet løses gjennom forbedret behandling av sertifikater for vertsnavn. Takk til Peter Speck for rapportering av problemet.

• PHP

CVE-ID: CVE-2010-1205

Tilgjengelig for: Mac OS X v10.6.4 og Mac OS X Server v10.6.4

Virkning: Innlasting av et skadelig PNG-bilde kan føre til at et program avsluttes uventet eller at vilkårlig kode utføres

Beskrivelse: Det er en bufferoverflyt i libpng-biblioteket til PHP. Innlasting av et skadelig PNG-bilde kan føre til at et program avsluttes uventet eller at vilkårlig kode utføres. Dette problemet løses ved å oppdatere libpng i PHP til versjon 1.4.3. Dette problemet gjelder ikke for systemer som er eldre enn Mac OS X v10.6.

• PHP

CVE-ID: CVE-2010-1129, CVE-2010-0397, CVE-2010-2225, CVE-2010-2484

Tilgjengelig for: Mac OS X v10.6.4 og Mac OS X Server v10.6.4

Virkning: Flere sårbarheter i PHP 5.3.1

Beskrivelse: PHP er oppdatert til versjon 5.3.2 for å håndtere flere sårbarheter, hvorav den mest alvorlige kan føre til utføring av vilkårlig kode. Mer informasjon er tilgjengelig på PHP-nettstedet http://www.php.net/

• Samba

CVE-ID: CVE-2010-2063

Tilgjengelig for: Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 og Mac OS X Server v10.6.4

Virkning: En uautorisert ekstern angriper kan forårsake tjenestenekt eller utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Det er en bufferoverflyt i Samba. En uautorisert ekstern angriper kan forårsake tjenestenekt eller utføring av vilkårlig kode ved å sende en skadelig pakke. Dette problemet løses gjennom ytterligere kontroll av pakker i Samba.

Viktig: Nevnte tredjepartsnettsteder og -produkter er bare for informasjonsformål og utgjør ingen godkjenning eller anbefaling. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av informasjon eller produkter som finnes på tredjepartsnettsteder. Apple oppgir denne informasjonen kun som en praktisk tjeneste for brukerne våre. Apple har ikke testet informasjonen som finnes på disse nettstedene, og gir ingen garanti angående nøyaktigheten eller påliteligheten. Det er alltid risiko involvert når det gjelder bruk av informasjon eller produkter som finnes på internett, og Apple påtar seg ikke noe ansvar i forbindelse med dette. Vær oppmerksom på at tredjepartsnettsteder er uavhengig av Apple, og at Apple ikke har kontroll over innholdet på disse nettstedene. Du kan kontakte leverandøren for å få mer informasjon.