Mac mini (midten av 2010): Eksterne porter og kontakter

Lær om de eksterne portene og kontaktene på Mac mini (midten av 2010).

Illustrasjon av porter og kontakter

Merk: Alle porter og kontakter som dekkes i denne artikkelen, er plassert på inn-/utgangspanelet på datamaskinens bakside.

Strømport
Denne porten er for tilkobling av den innebygde strømforsyningen i Mac mini (midten av 2010). Denne kontakten har en annen utforming enn på tidligere Mac mini-modeller.
Gigabit Ethernet-port (10/100/1000 Gigabit Base-T)
Mac mini (midten av 2010) har en innebygd 10/100/1000 Gigabit Ethernet-port. Koble til en Ethernet-kabel eller DSL-modem, hub, svitsj eller ruter, eller til en annen Macintosh-maskin. Ethernet-porten støtter også jumborammer. Den tilkoblede enheten kan være enten en 10Base-T-, 100Base-TX- eller 1000Base-T-enhet. Porten registrerer automatisk hvilken type enhet som er tilkoblet. Du trenger ikke å bruke en Ethernet-overgangskabel for å koble til andre Ethernet-enheter.
Én FireWire 800-port
Mac mini (midten av 2010) har én 800 Mbps FireWire-port (IEEE 1394b); 8 watt. 800 Mbps er en teoretisk maksimumsbelastning, men den faktiske hastigheten vil variere. Denne porten benyttes av eldre iPod-enheter og andre enheter som videokameraer eller eksterne harddisker eller optiske stasjoner.
HDMI-port

Bruk HDMI-porten til å koble til en kompatibel HDMI-skjerm eller en DVI-skjerm med den medfølgende HDMI-til-DVI-adapteren. Bruk utvidet skrivebord eller videoavspeilingsmodus opptil 1920 ganger 1200 piksler gjennom denne porten.
Mini DisplayPort

Koble til en Mini DisplayPort-skjerm som Apple LED Cinema Display, eller en Mini DisplayPort til VGA-, DVI- eller Dual-Link-adapter, som selges separat. Mac mini (midten av 2010) støtter oppløsning på opptil 2560 x 1600 pksler og utvidet skrivebord og videoavspeiling over begge portene.

Fire USB 2.0-porter (Universal Serial Bus)

Mac mini (midten av 2010) har fire USB 2.0-kompatible porter. Du kan koble både USB 2.0- og USB 1.1-kompatible enheter til disse portene.

USB-portene har USB type A-kontakter, som har fire pinner hver.

USB 2.0-portene støtter lavhastighets-, fullhastighets- og høyhastighets-dataoverføringer på opptil henholdsvis 1,5 megabit per sekund (Mbps), 12 Mbps og 480 Mbps.

SD-kortplass Med innebygd SD-kortplass kan Mac mini (midten av 2010) lese og skrive data til SD-medier. Kortplassen godtar kort som er Standard SD (Secure Digital) 4 MB til 4 GB, SDHC (Secure Digital High Capacity) 4 GB til 32 GB, og SDXC (Secure Digital Extended Capacity) 32 GB og større.
Lydinngang/optisk lydinngang

Lydinngangen kan håndtere både digitale optiske inndata og analoge lydsignaler.

Analoge lydsignaler mottas via en 3,5 mm minitelefonkontakt. Lydinngangskontakten mottar stereosignaler på linjenivå med opptil 24-biters stereo 44,1-192 kHz samplingsfrekvens. Den tar også en stereominiplugg-til-RCA-kabeladapter med tanke på tilkobling av stereoutstyr til datamaskinen.

Optisk lydutgang er SPDIF-format og bruker en standard TOSLINK-kabel med en TOSLINK-mini-plugadapter som tar 24-biters stereo og 44,1-96 kHz stikkprøvefrekvens.

Hodetelefonutgang/optisk lydutgang
Hodetelefonen / linjeutgangspluggen gir digitale optiske lydsignaler, analoge lydsignaler med 24-biters 44,1-192 kHz D/A-omformer, digitale lydsignaler opptil 24-biters stereo og 44,1-192 kHz samplingsfrekvens og støtter krypterte digitale lydsignaler (AC3 og DTS). Bruk en standard lydkabel med 3,5 mm metallplugg til utgangen for analog hodetelefon/linje. For digital lyd kan du bruke Apple iPhone-hodesett med mikrofon eller en standard TOSLINK-kabel med en TOSLINK-mini-plugadapter.