Power Mac G5: Skjermkompatibilitet

Denne artikkelen innholder informasjon om kompatibilitet mellom Apple-skjermer og Power Mac G5-maskiner.

Merk: Når det gjelder Power Mac G4-maskiner, kan du se Power Mac G4: Skjermkompatibilitet.

Power Mac G5-datamaskiner bruker bestemte skjermkort med unike skjermutganger. Se bilde av de tre kontakttypene i figur 1.

Power Mac G5-skjermkortene kan ha en ADC-utgang og en DVI-I-utgang (figur 2) eller to DVI-I-utganger. Power Mac G5-datamaskiner leveres med en DVI-til-VGA-adapter for tilkobling til VGA-skjermer.

VGA-utgang
VGA-utgang
DVI-I-utgang
DVI-I-utgang
ADC-utgang
ADC-utgang

Figur 1

Skjermutganger

Skjermutganger

Figur 2 ADC- og DVI-I-utganger

Bruk tabellen nedenfor til å finne skjermen og datamaskinen du vil bruke sammen. Hvis de er kompatible, er videoutgangen oppført. Enkelte skjermer kan kobles til ved hjelp av en adapterkabel fra en tredjeparts leverandør. Disse er angitt slik i tabellen.

Apple Cinema Display (20-tommers DVI) DVI DVI-utgang
Apple Cinema Display (23-tommers DVI) DVI DVI-utgang
Apple Cinema Display (30-tommers DVI) DVI DVI-utgang
Apple Cinema Display (20-tommers) ADC ADC- eller DVI-utgang (1)
Apple Studio Display 17 (LCD) ADC ADC- eller DVI-utgang
Apple Cinema HD Display 23 (ADC) ADC ADC- eller DVI-utgang (1)
Apple Cinema Display (ADC) ADC ADC- eller DVI-utgang (1)
Apple Studio Display 17 (ADC) ADC ADC-utgang
Apple Studio Display LCD (ADC) ADC ADC- eller DVI-utgang (1)
Apple Cinema Display DVI DVI-utgang
Apple Studio Display 21 VGA DVI-utgang med VGA-adapter (inkludert)
Apple Studio Display 17 VGA DVI-utgang med VGA-adapter (inkludert)
Apple Studio Display LCD (DVI) DVI DVI-utgang
Apple Studio Display LCD /B Macintosh-video DVI-utgang med VGA-adapter (inkludert) + Macintosh-til-VGA-adapter (tilgjengelig separat)
Apple Studio Display LCD
Alle AppleVision-skjermer
Alle ColorSync-skjermer
Multiple Scan 1705
Multiple Scan 17 og
Multiple Scan 20
Multiple Scan 720
Enkelte Multiple Scan 15-skjermer

Merknader:

1. Hvis Power Mac G5-maskinen har to DVI-utganger og du vil bruke en skjerm med en ADC-kontakt, finnes det adaptere som Apple DVI-til-ADC-skjermadapter som kan brukes til dette.
  2. Skjermer med DVI-kontakter kan kobles til Power Mac G5-modeller med et ADC-skjermkort med en ADC-tilDVI-kontakt.
  3. Det er viktig å bruke den riktige adapteren. Hvis du bruker feil adapter på en skjerm, kan enkelte oppløsninger bli feil eller mangle, og spesialfunksjoner på enkelte modeller blir kanskje ikke tilgjengelig, som justering av flatskjermer eller ColorSync-kalibrering. Du kan kjøpe skjermadaptere fra en rekke kilder, for eksempel en lokal Apple Store-butikk, Apple Online Store eller en Apple-autorisert forhandler.
  4. Eldre Apple-skjermer som krever en ADB-tilkobling (Apple Desktop Bus) til datamaskinen, har ikke full funksjonalitet ved tilkobling til Power Mac G5-datamaskiner. Videovisning fungerer, men enkelte tilleggsfunksjoner som avhenger av ADB, for eksempel justeringer på skjermen, fungerer ikke.
  5. Enkelte Power Mac G5-skjermkort støtter samtidig tilkobling av ADC- og DVI-skjermer. Det betyr at du også kan bruke to ADC-skjermer ved å bruke Apple DVI-til-ADC-skjermadapteren (selges separat) eller én ADC- og én VGA-skjerm (ved å bruke den medfølgende DVI-til-VGA-adapteren).
  6. Strøm- og dvalefunksjoner støttes ikke for ADC-skjermer med Apple DVI-til-ADC-adapteren når den brukes sammen med en Power Mac G5 (slutten av 2005).