Bytte 101: Koble til de eksterne enhetene

At du bytter til en Mac betyr ikke nødvendigvis at du må kvitte deg med alle de gamle eksterne enhetene. Faktisk kan de fleste skrivere, skannere, digitalkameraer, modem, rutere, DV-kameraer, eksterne harddisker, flash-disker, lydgrensesnitt, MP3-spillere og andre digitale enheter fungere helt fint med både Mac og Windows.

Har du digitalt leketøy? Du kan bruke mange av de samme enhetene du brukte til PC-en, til Mac-en.

Mac OS X har innebygd programvare for mange skrivere slik at det kan gjenkjenne skriveren når du kobler den til Mac-en. Så det er ikke sikkert at du blir nødt til å installere skriverprogramvare, selv om det fulgte med skriveren. Koble skriveren til datamaskinens (eventuelle) USB- eller FireWire-port med den aktuelle kabelen. Se i dokumentasjonen som fulgte med skriveren, og slå den på. Hvis skriveren ikke blir gjenkjent, kan du ikke skrive ut. Da kan det hende du må laste ned de nyeste driverne fra produsentens nettsted, og installere dem.

Når det gjelder andre eksterne enheter, må du sjekke med enhetsprodusenten ved å besøke nettstedet deres for å se om produktet støttes på Mac. I så fall vil du kunne laste ned Mac-drivere (hvis det er nødvendig) fra nettstedet slik at du kan bruke enheten med Mac-en. Mac OS X leveres med tonnevis av drivere til dagens mest populære USB-blekkskrivere samt skannerstøtte gjennom Image Capture, TWAIN-støtte, Epson-skannerdrivere, CUPS-utskrift, PostScript-utskrift, deling av personlige skriver og annet.

Når du har lastet ned og installert alle relevante Mac-drivere, kan du koble enhetene til Mac-en akkurat som du gjorde til PC-en. Mens noen enheter som eksterne harddisker, digitalkameraer, DV-kameraer og inndataenheter er plug-and-play, vil du måtte konfigurere andre før du bruker dem første gang. Det kan være skriveren og modemet, om du har oppringt, kabel eller DSL.

Hvis du trenger hjelp til å sette opp eller konfigurere en ekstern enhet med Mac-en, kan du gå til "Mac 101: Koble til og bruke de eksterne enhetene" for å få detaljerte instruksjoner for alle typer enheter.

Tips: Selv om ikke alle enhetsprodusenter har en driver tilgjengelig for Mac, kan det være noe tilgjengelig gjennom åpen kilde- eller en tredjepartsutvikler. Søk på web etter det du trenger, for å se om noen andre har utviklet lignende programvare.

↑ Bring meg til indeksen Bytte 101 Bring meg til Mac 101: Både arbeid og fritid

Viktig: Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple er bare ment for informasjon, og innebærer ingen anbefaling eller oppfordring fra Apple. Kontakt leverandøren for ytterligere informasjon.