Mac OS X v10.5: Om å endre størrelsen på diskpartisjoner

Lær hvordan du skal endre størrelsen på diskpartisjoner.

Hvilke partisjoner kan jeg endre størrelsen på i Mac OS X v10.5 Leopard?

Mac OS X v10.5 Leopard kan endre størrelsen på alle diskpartisjoner, unntatt en Master Boot Record-partisjon. Du kan bruke Diskverktøy til å finne ut om en partisjon er av typen Master Boot Record, og også til å endre størrelsen på kvalifiserte partisjoner.

Viktig: Endring av størrelsen på en partisjon vil slette alle data på den, så husk å sikkerhetskopiere viktige filer på aktuelle partisjoner først.

Hva er en Master Boot Record?

En Master Boot Record, eller MBR, er den første sektoren på et partisjonert diskvolum. Den inneholder informasjon om hvordan disken er partisjonert. I denne artikkelen finner du mer avansert informasjon.

Viktig: Referanser til websider og produkter fra tredjepart er bare ment for informasjon, og innebærer ingen oppfordring eller anbefaling. Apple påtar seg ikke noe ansvar for valg, ytelse eller bruk av informasjon eller produkter som finnes på websider fra tredjepart. Apple gir denne informasjonen bare som en tjeneste til våre brukere. Apple har ikke testet informasjonen på disse websidene, og står ikke inne for nøyaktighten eller påliteligheten. Det er en iboende risiko forbundet med bruk av informasjon eller produkter som finnes på Internett, og Apple påtar seg ikke noe ansvar i denne forbindelsen. Vær oppmerksom på at en webside fra tredjepart er uavhengig av Apple og at Apple ikke har noen form for kontroll over innholdet på den websiden. Kontakt leverandøren for ytterligere informasjon.