Mac OS X 10.3 installering – vanlige spørsmål (FAQ)

Finn svar på spørsmål om installering av Mac OS X Panther, i dette vanlige spørsmål-dokumentet.

Denne artikkelen utfyller opplysningene som finnes på siden for Mac OS X 10.3 Install and Upgrade Support og Panther Installation and Setup Guide (PDF). Se i de dokumentene først.

Virker Panther på min Mac?

Se på denne siden for å være sikker.

Hvordan installerer jeg Panther?

Sett ganske enkelt inn CD-platen eller DVD-platen Mac OS X Install Disc 1 og dobbeltklikk på symbolet Install Mac OS X. Du kan også starte fra disken det skal installeres på. Sett in CD-platen, start på nytt og trykk på C-tasten mens datamaskinen starter.

Du kan også installere på nytt fra en Mac OS X Panther oppgraderings-CD.

Kan jeg velge hvilke deler jeg vil installere?

Selvsagt! For å tilpasse hvilke deler av Mac OS X 10.3 som skal installeres, klikker du på Tilpasset installering etter at du har valgt installeringsvolum.

Kan jeg avslutte eller avbryte installeringen?

Hvis du mot formodning skulle få kalde føtter, kan du avslutte installeringsprogrammet såfremt du ikke har klikket på Installer på panelet Enkel installering eller Tilpasset installering. Hvis du allerede har klikket på Installer, skal du vente til installeringen er ferdig. Ikke tving datamaskinen til å starte på nytt mens Panther er midt i installeringen.

Jeg får et Arkiver og installer-valg. Hva gjelder det?

Kort sagt er det en alternativ måte å "clean install" Panther på. Lær mer ved å lese om Arkiver og installer-funksjonene.

Jeg bruker et tredjeparts grafikkort og får problemer når jeg starter fra installeringsdisken. Hva kan jeg gjøre?

Se Mac OS X 10.3 Tips: Oppdater grafikkortdrivere fra tredjepart før installering.

Min Mac-maskin skal virke med Panther, men det installeres ikke. Hva kan jeg gjøre?

I de fleste tilfeller får du ikke problemer med installering av Panther hvis Mac-maskinen oppfyller systemkravene.

Hvis installeringen stopper på plate 2 og en melding som denne vises i installeringsloggen: "Kan ikke åpne pakken /Mac OS X/Library/Receipts/iTunes.pkg (det oppstod en feil under lesing av filen iTunes.bom)," kan du se under Mac OS X 10.3: Oppgraderingsinstalleringen stopper på plate 2, en "iTunes.bom"-melding vises i loggen.

Du finner andre feilsøkingstips under Mac OS X: Feilsøke installering og programvareoppdateringer.

Hvilke andre programmer følger med Panther?

I installasjonen får du de populære Mac OS X-programmene du forventer, for eksempel Adressebok, Safari, Mail, DVD-spiller, iChat, Chess og Kalkulator.

Disse flotte programmene installeres også sammen med Mac OS X Panther:

• iTunes
  • iMovie
  • iPhoto
  • iCal
  • iSync
  • Internet Explorer
  • Stuffit Expander

AppleWorks, iDVD og Keynote er ikke med i installasjonen for Mac OS X 10.3. Hvis datamaskinen ble levert med ett av disse programmene, kan du installere dem på nytt med Programvaregjenoppbygging-platene eller platen med programmets navn.

Enkelte datamaskiner leveres med programmer fra tredjepart, for eksempel World Book, Quicken og QuickBooks. Disse programmene er ikke med i Mac OS X Panther. For å installere disse programmene på nytt, følger du instruksjonene for programvaregjenoppretting for datamaskinen.

Hvor er Mac OS 9?

Mac OS 9 for Classic er ikke på Mac OS X 10.3-platene og installeres ikke når du installerer Panther. For å installere en Mac OS 9 systemmappe bruker du en CD-plate for Mac OS 9 eller følger instruksjonene for programvaregjenoppretting for datamaskinen din.

Se også Installere Mac OS 9 på nytt eller gjenopprette etter en gjenoppretting og Foreta en Mac OS 9 ren installering med gjenopprettings-CD-plater.

Tre CD-plater fulle av godsaker. Hva ligger på hver av dem?

Alt følgende installeres som standard såfremt ikke annet angis. Installerings-DVD-plater inneholder alt følgende på én plate. Dette ligger på hver enkelt plate i sett som består av flere plater:

CD 1
Nødvendig systemprogramvare
BSD Subsystem
Språkoversettelser
Ekstra asiatiske fonter (1)

CD 2
Ekstra programmer (vist ovenfor)
Ekstra talestemmer
Skriverdrivere for Canon (2)
Skriverdrivere for Epson 1 (2)
Skriverdrivere for Gimp-Print
Skriverdrivere for Hewlett-Packard (2)
Skriverdrivere for Lexmark (2)

CD 3
Fonter for ekstra språk
Skriverdrivere for Epson 2 (2)
X11

(1) Installeres kanskje som standard, men det avhenger av språket som velges ved begynnelsen av installeringen.
(2) Du finner flere opplysninger under Mac OS X 10.3: Skriverdrivere for blekkskrivere (raster) som følger med.

Jeg trenger vel ikke BSD Subsystem? Jeg bruker ikke UNIX-programmer.

Mange Mac OS X-programmer er avhengige av denne komponenten. Du bør antagelig installere den.

Panther er installert, men jeg ble ikke spurt om CD-plate 3. Er det noe galt?

Hvis du foretar en enkel installering, eller velger å ikke installere noen av elementene på CD 3 (f.eks. X11), blir du ikke bedt om å sette inn CD 3 under installeringen.

Enkelte skriverdrivere for Epson ligger på CD 3. Hvis du trenger en, kan du se under Mac OS X 3: Skriverdrivere for blekkskrivere (raster) som følger med.

Panther er allerede installert og oppdatert. Jeg må installere den originale versjonen på nytt fra CD-plate. Hvordan nedgraderer jeg?

Se under Mac OS X: Installere en tidligere versjon. Vanligvis bør du oppdatere til den nyeste versjonen av Mac OS X Panther etter at du har installert på nytt.

Hvis enkelte programmer ikke virker etter at du har installert en tidligere versjon på nytt, kan du se under Programmer fungerer ikke etter at Mac OS X er installert på nytt .