Mac OS X: Hvordan gjenopprette en Hjem-mappe (katalog)

Det kan skje at du ved et uhell utfører en Arkiver og installer-installering uten å ta vare på brukerinformasjon. Eller du må hente filer fra Hjem-mappen til en bruker som du har slettet kontoen til, eller du vil oppheve hele slettingen av brukeren. Slik gjenoppretter du objekter fra en Hjem-mappe.

Merk: Disse instruksjonene gjelder for Mac OS X 10.2 til 10.5 og fungerer ikke hvis du brukte Slett nå-funksjonen til å slette en bruker (i så fall vil du kanskje kunne bruke et tredjeparts filgjenopprettingsverktøy til å gjenopprette Hjem-mappen, som vil få samme navn som den slettede brukerkontoens kortnavn hvis det har vært begrenset diskaktivitet etter at du slettet den).

Gjenopprette brukerkontoer etter en Arkiver og installer

Hvis du glemte å velge "Behold brukere og nettverksinnstillinger" før du utførte en Arkiver og installer-installasjon, er ikke alt tapt. Se Hvordan hente filer fra en tidligere Hjem-mappe etter Arkiver og installer for å finne ut hvordan du gjenoppretter din (eller en annen brukers) Hjem-mappe.

Gjenopprette en slettet brukerkonto eller en slettet brukers filer fra samme datamaskin

1. Hvis du bare vil gjenopprette visse filer fra en slettet bruker, hopper du til trinn 5. Hvis du vil gjenopprette alt fra en slettet brukerkonto, velger du Systemvalg fra Apple-menyen.
  2. Klikk på Kontoer.
  3. Opprett en administratorkonto (marker "Tillat at brukeren administrerer maskinen"). Du kan bruke samme kortnavn som den tidligere brukerkontoen hvis du ønsker det. Denne kontoen vil i hovedsak erstatte den tidligere.

Merk: Hvis du ikke ønsker at denne kontoen skal ha langvarig administratortilgang, opphever du valget av "Tillat at brukeren administrerer maskinen" etter at du har fullført resten av disse trinnene.

4. Logg av din konto, og logg på med den nye brukerkontoen.
  5. Gå til /Users/Deleted Users, og dobbeltklikk deretter på slettet_bruker.dmg-filen (der slettet_bruker er navnet på den slettede kontoen) for å aktivere diskfilen på skrivebordet.

Merk: Hvis Hjem-mappen var beskyttet av FileVault, må du oppgi passordet til den tidligere brukerkontoen for å fortsette. Generelt sett bør du slå av FileVault før du sletter en bruker slik at du unngår denne situasjonen.

6. Hvis du bare trenger visse objekter, drar du de filene til skrivebordet for å kopiere dem. Hvis du vil gjenopprette den slettede kontoen, kopierer du alt fra diskfilen til samme plasseringer i din (nye brukers) Hjem-mappe.