Om sikkerhetsinnholdet i iOS 16.7.6 og iPadOS 16.7.6

Dette dokumentet beskriver sikkerhetsinnholdet i iOS 16.7.6 og iPadOS 16.7.6.

Om sikkerhetsoppdateringer fra Apple

Av hensyn til kundenes sikkerhet er det Apples praksis ikke å videreformidle, diskutere eller bekrefte sikkerhetsproblemer før det er foretatt en fullstendig undersøkelse og eventuelle nødvendige rettelser eller utgivelser er tilgjengelig. Nylige utgivelser er oppført på siden for Apples sikkerhetsutgivelser.

Apple-sikkerhetsdokumenter refererer til sårbarheter etter CVE-ID når det er mulig.

For mer informasjon om sikkerhet kan du gå til siden for Apple-produktsikkerhet.

iOS 16.7.6 og iPadOS 16.7.6

Utgitt 5. mars 2024

Accessibility

Tilgjengelig for: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5. generasjon), 9,7-tommers iPad Pro og 12,9-tommers iPad Pro (1. generasjon)

Virkning: En app kan forfalske systemvarslinger og brukergrensesnitt

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom ytterligere rettighetskontroller.

CVE-2024-23262: Guilherme Rambo fra Best Buddy Apps (rambo.codes)

Oppføring lagt til 7. mars 2024

CoreCrypto

Tilgjengelig for: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5. generasjon), 9,7-tommers iPad Pro og 12,9-tommers iPad Pro (1. generasjon)

Virkning: En angriper kan være i stand til å dekryptere tekst som bruker eldre RSA PKCS#1 v1.5-kryptering, uten den private nøkkelen

Beskrivelse: Et timingsidekanal-problem løst gjennom forbedringer for konstant tidsberegning i kryptografiske funksjoner.

CVE-2024-23218: Clemens Lang

Oppføring lagt til 7. mars 2024

ImageIO

Tilgjengelig for: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5. generasjon), 9,7-tommers iPad Pro og 12,9-tommers iPad Pro (1. generasjon)

Virkning: Behandling av et bilde kan føre til kjøring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med bufferoverflyt ble løst gjennom forbedret minnehåndtering.

CVE-2024-23286: Dohyun Lee (@l33d0hyun)

Oppføring lagt til 7. mars 2024

ImageIO

Tilgjengelig for: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5. generasjon), 9,7-tommers iPad Pro og 12,9-tommers iPad Pro (1. generasjon)

Virkning: Behandling av bilder kan føre til at prosessminne avsløres

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedret håndtering av minnet.

CVE-2024-23257: Junsung Lee i samarbeid med Trend Micro Zero Day Initiative

Oppføring lagt til 7. mars 2024

Kernel

Tilgjengelig for: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5. generasjon), 9,7-tommers iPad Pro og 12,9-tommers iPad Pro (1. generasjon)

Virkning: En angriper med muligheter for vilkårlig lesing og skriving kan klare å forbigå beskyttelsen for kjerneminnet. Apple kjenner til en rapport om at dette problemet kan ha blitt utnyttet.

Beskrivelse: Et problem med skadet minne ble løst gjennom forbedret validering.

CVE-2024-23225

Kernel

Tilgjengelig for: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5. generasjon), 9,7-tommers iPad Pro og 12,9-tommers iPad Pro (1. generasjon)

Virkning: En app kan få tilgang til sensitiv brukerinformasjon

Beskrivelse: En kappløpssituasjon ble løst gjennom tilleggsvalidering.

CVE-2024-23235

Oppføring lagt til 7. mars 2024

Kernel

Tilgjengelig for: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5. generasjon), 9,7-tommers iPad Pro og 12,9-tommers iPad Pro (1. generasjon)

Virkning: En app kan forårsake uventet systemavslutning eller skrive til kjerneminnet

Beskrivelse: Et sårbarhetsproblem med skadet minne ble løst gjennom forbedret låsing.

CVE-2024-23265: Xinru Chi fra Pangu Lab

Oppføring lagt til 7. mars 2024

libxpc

Tilgjengelig for: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5. generasjon), 9,7-tommers iPad Pro og 12,9-tommers iPad Pro (1. generasjon)

Virkning: En app kan bryte ut av sandkassen

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedrede kontroller.

CVE-2024-23278: en anonym forsker

Oppføring lagt til 7. mars 2024

MediaRemote

Tilgjengelig for: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5. generasjon), 9,7-tommers iPad Pro og 12,9-tommers iPad Pro (1. generasjon)

Virkning: En app kan få tilgang til sensitive brukerdata

Beskrivelse: Dette problemet ble løst med forbedret sladding av sensitiv informasjon.

CVE-2023-28826: Meng Zhang (鲸落) fra NorthSea

Oppføring lagt til 7. mars 2024

Metal

Tilgjengelig for: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5. generasjon), 9,7-tommers iPad Pro og 12,9-tommers iPad Pro (1. generasjon)

Virkning: Et program kan lese begrenset minne

Beskrivelse: Et valideringsproblem ble løst gjennom forbedret rensing av inndata.

CVE-2024-23264: Meysam Firouzi @R00tkitsmm i samarbeid med Trend Micro Zero Day Initiative

Oppføring lagt til 7. mars 2024

Notes

Tilgjengelig for: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5. generasjon), 9,7-tommers iPad Pro og 12,9-tommers iPad Pro (1. generasjon)

Virkning: En app kan kanskje få tilgang til sensitiv brukerinformasjon

Beskrivelse: Et personvernproblem ble løst gjennom forbedret sensurering av private data i loggoppføringer.

CVE-2024-23283

Oppføring lagt til 7. mars 2024

Safari

Tilgjengelig for: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5. generasjon), 9,7-tommers iPad Pro og 12,9-tommers iPad Pro (1. generasjon)

Virkning: Behandling av nettinnhold kan føre til tjenestenekt

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedrede kontroller.

CVE-2024-23259: Lyra Rebane (rebane2001)

Oppføring lagt til 7. mars 2024

Share Sheet

Tilgjengelig for: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5. generasjon), 9,7-tommers iPad Pro og 12,9-tommers iPad Pro (1. generasjon)

Virkning: En app kan kanskje få tilgang til sensitiv brukerinformasjon

Beskrivelse: Et personvernproblem ble løst gjennom forbedret sensurering av private data i loggoppføringer.

CVE-2024-23231: Kirin (@Pwnrin) og luckyu (@uuulucky)

Oppføring lagt til 7. mars 2024

Shortcuts

Tilgjengelig for: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5. generasjon), 9,7-tommers iPad Pro og 12,9-tommers iPad Pro (1. generasjon)

Virkning: En snarvei kan være i stand til å bruke sensitive opplysninger gjennom visse handlinger uten å spørre brukeren

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom flere tillatelseskontroller.

CVE-2024-23204: Jubaer Alnazi (@h33tjubaer)

CVE-2024-23203: en anonym forsker

Oppføring lagt til 7. mars 2024

Siri

Tilgjengelig for: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5. generasjon), 9,7-tommers iPad Pro og 12,9-tommers iPad Pro (1. generasjon)

Virkning: En person med fysisk tilgang til en enhet kan være i stand til å bruke Siri til å få tilgang til privat kalenderinformasjon

Beskrivelse: Et problem med låseskjermen ble løst gjennom forbedret tilstandshåndtering.

CVE-2024-23289: Lewis Hardy

Oppføring lagt til 7. mars 2024

UIKit

Tilgjengelig for: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5. generasjon), 9,7-tommers iPad Pro og 12,9-tommers iPad Pro (1. generasjon)

Virkning: En app kan bryte ut av sandkassen

Beskrivelse: Problemet ble løst ved å fjerne den sårbare koden.

CVE-2024-23246: Deutsche Telekom Security GmbH sponset av Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik

Oppføring lagt til 7. mars 2024

WebKit

Tilgjengelig for: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5. generasjon), 9,7-tommers iPad Pro og 12,9-tommers iPad Pro (1. generasjon)

Virkning: Behandling av nettinnhold med ondsinnet utforming kan forhindre håndheving av regler for innholdssikkerhet

Beskrivelse: Et logisk problem ble løst gjennom forbedret tilstandshåndtering.

WebKit Bugzilla: 267241
CVE-2024-23284: Georg Felber og Marco Squarcina

Oppføring lagt til 7. mars 2024

WebKit

Tilgjengelig for: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5. generasjon), 9,7-tommers iPad Pro og 12,9-tommers iPad Pro (1. generasjon)

Virkning: Behandling av nettinnhold med ondsinnet utforming kan forhindre håndheving av regler for innholdssikkerhet

Beskrivelse: Et logisk problem ble løst gjennom forbedret validering.

WebKit Bugzilla: 264811
CVE-2024-23263: Johan Carlsson (joaxcar)

Oppføring lagt til 7. mars 2024

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.