Bruk Apple-enheter til å dele file filer mellom Windows-maskinen din og iPhone eller iPad

Du kan kopiere filer mellom datamaskinen din og apper på iPhone eller iPad med Fildeling.

Dette trenger du for å bruke Fildeling

Se hvilke av iOS- og iPadOS-appene dine som kan dele filer med datamaskinen

1. Åpne Apple-enheter på PC-en.
  2. Koble iPhone eller iPad til datamaskinen med USB-kabelen som fulgte med enheten.
  3. Klikk på Filer. Hvis du ikke ser delen Filer, har ikke enheten din noen apper for deling av filer.
  4. Velg en app.Filer-fanen er valgt i Apple-enheter. Til høyre er Keynote valgt i delen Apper på den tilkoblede enheten.

Kopier filer fra datamaskinen til iOS- eller iPadOS-apper

1. I Apple-enheter velger du en app fra listen i delen Filer.
  2. Klikk på Add file (Legg til fil), velg filene du vil kopiere fra datamaskinen din og klikk på Add (Legg til). Apple-enheter kopierer disse filene til appen på enheten din. Velg bare filer som er kompatible med appen. Les gjennom brukerhåndboken til appen for å finne ut hvilke typer filer som støttes.Filer-fanen er valgt i Apple-enheter. Til høyre er Keynote valgt i delen Apper på den tilkoblede enheten. Nederst til høyre er knappen Legg til fil uthevet.

Kopiere filer fra en iOS- eller iPadOS-app til datamaskinen

1. I Apple-enheter velger du en app fra listen i delen Filer.
  2. Velg filene du vil kopiere til datamaskinen fra Dokumenter-listen, klikk på Arkiver, velg mappen på datamaskinen du vil kopiere filene til og klikk deretter på Arkiver.Filer-fanen er valgt i Apple-enheter. Til høyre er Keynote valgt i delen Apper. Succulent Care Guide.key er valgt i delen Dokumenter. Knappen Save (Arkiver) er uthevet nederst til høyre.

Åpne delte filer

På iPhone eller iPad kan du åpne filene fra datamaskinen med appen du valgte for Fildeling.

Du kan ikke åpne disse filene fra andre apper eller plasseringer på enheten. Du kan se listen over filer på Filer-fanen i Apple-enheter når enheten er koblet til datamaskinen.

Sikkerhetskopier delte filer

Når Apple-enheter sikkerhetskopierer enheten din, sikkerhetskopieres de delte filene dine også.

Hvis du sletter en app med delte filer fra iPhonen eller iPaden, slettes også disse delte filene fra enheten og sikkerhetskopien i Apple-enheter. For å unngå å miste delte filer kan du kopiere filene til datamaskinen før du sletter appen fra iPhonen eller iPaden.

Slett en delt fil fra iPhone eller iPad

1. Åpne Apple-enheter på PC-en.
  2. Koble iPhone eller iPad til datamaskinen med USB-kabelen som fulgte med enheten.
  3. Velg en app fra listen i delen Filer.
  4. Velg filen du vil slette i Dokumenter-listen og trykk deretter på Slett-tasten på tastaturet.
  5. Når Apple-enheter ber deg om å bekrefte, klikker du på Slett.
    Eksempel på varselskjerm i Apple-enheter med teksten «Are you sure you want to delete ‘Succulent Care Guide.key’ from ‘Danny’s iPhone’?» (Er du sikker på at du vil slette «Succulent Care Guide.key» fra Danny’s iPhone?) Alternativene er Delete (Slett) eller Cancel (Avbryt).

Det kan finnes andre måter å slette filer fra apper på. Se i brukerhåndboken til appen for å finne ut mer.