Om sikkerhetsinnholdet i iOS 16.7.3 og iPadOS 16.7.3

Dette dokumentet beskriver sikkerhetsinnholdet i iOS 16.7.3 og iPadOS 16.7.3.

Om sikkerhetsoppdateringer fra Apple

Av hensyn til kundenes sikkerhet er det Apples praksis ikke å videreformidle, diskutere eller bekrefte sikkerhetsproblemer før det er foretatt en fullstendig undersøkelse og eventuelle nødvendige rettelser eller utgivelser er tilgjengelig. Nylige utgivelser er oppført på siden for Apples sikkerhetsutgivelser.

Apple-sikkerhetsdokumenter refererer til sårbarheter etter CVE-ID når det er mulig.

For mer informasjon om sikkerhet kan du gå til siden for Apple-produktsikkerhet.

iOS 16.7.3 og iPadOS 16.7.3

Utgitt 11. desember 2023

Accounts

Tilgjengelig for: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5. generasjon), 9,7-tommers iPad Pro og 12,9-tommers iPad Pro (1. generasjon)

Virkning: En app kan få tilgang til sensitive brukerdata

Beskrivelse: Et personvernproblem ble løst gjennom forbedret sensurering av private data i loggoppføringer.

CVE-2023-42919: Kirin (@Pwnrin)

Assets

Tilgjengelig for: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5. generasjon), 9,7-tommers iPad Pro og 12,9-tommers iPad Pro (1. generasjon)

Virkning: En app kan endre beskyttede deler av filsystemet

Beskrivelse: Et problem ble løst gjennom forbedret behandling av midlertidige filer.

CVE-2023-42896: Mickey Jin (@patch1t)

Oppføring lagt til 22. mars 2024

AVEVideoEncoder

Tilgjengelig for: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5. generasjon), 9,7-tommers iPad Pro og 12,9-tommers iPad Pro (1. generasjon)

Virkning: En app kan avsløre kjerneminne

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom bedre sensurering av sensitive opplysninger.

CVE-2023-42884: en anonym forsker

CallKit

Tilgjengelig for: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5. generasjon), 9,7-tommers iPad Pro og 12,9-tommers iPad Pro (1. generasjon)

Virkning: En ekstern angriper kan forårsake tjenestenekt

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedrede kontroller.

CVE-2023-42962: Aymane Chabat

Oppføring lagt til 22. mars 2024

Find My

Tilgjengelig for: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5. generasjon), 9,7-tommers iPad Pro og 12,9-tommers iPad Pro (1. generasjon)

Virkning: En app kan få tilgang til sensitiv stedsinformasjon

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom bedre sensurering av sensitive opplysninger.

CVE-2023-42922: Wojciech Regula fra SecuRing (wojciechregula.blog)

ImageIO

Tilgjengelig for: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5. generasjon), 9,7-tommers iPad Pro og 12,9-tommers iPad Pro (1. generasjon)

Virkning: Behandling av et bilde kan føre til kjøring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedret håndtering av minnet.

CVE-2023-42899: Meysam Firouzi @R00tkitSMM og Junsung Lee

IOUSBDeviceFamily

Tilgjengelig for: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5. generasjon), 9,7-tommers iPad Pro og 12,9-tommers iPad Pro (1. generasjon)

Virkning: En app kan utilsiktet kjøre kode med kjernerettigheter

Beskrivelse: En kappløpssituasjon ble løst med forbedret tilstandshåndtering.

CVE-2023-42974: Pan ZhenPeng (@Peterpan0927) fra STAR Labs SG Pte. Ltd.

Oppføring lagt til 22. mars 2024

Kernel

Tilgjengelig for: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5. generasjon), 9,7-tommers iPad Pro og 12,9-tommers iPad Pro (1. generasjon)

Virkning: En app kan bryte ut av sandkassen

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedret håndtering av minnet.

CVE-2023-42914: Eloi Benoist-Vanderbeken (@elvanderb) fra Synacktiv (@Synacktiv)

Libsystem

Tilgjengelig for: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5. generasjon), 9,7-tommers iPad Pro og 12,9-tommers iPad Pro (1. generasjon)

Virkning: Et program kan kanskje få tilgang til beskyttede brukerdata

Beskrivelse: Et tillatelsesproblem ble løst ved å fjerne sårbar kode og legge til ytterligere kontroller.

CVE-2023-42893

Oppføring lagt til 22. mars 2024

WebKit

Tilgjengelig for: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5. generasjon), 9,7-tommers iPad Pro og 12,9-tommers iPad Pro (1. generasjon)

Virkning: Behandling av et bilde kan føre til tjenestenekt

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedret håndtering av minnet.

WebKit Bugzilla: 263349
CVE-2023-42883: Zoom Offensive Security Team

WebKit

Tilgjengelig for: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5. generasjon), 9,7-tommers iPad Pro og 12,9-tommers iPad Pro (1. generasjon)

Virkning: Behandling av nettinnhold kan føre til utføring av vilkårlig kode. Apple er klar over en rapport om at dette problemet kan ha blitt aktivt utnyttet mot versjoner av iOS før iOS 16.7.1.

Beskrivelse: Et sårbarhetsproblem med skadet minne ble løst gjennom forbedret låsing.

WebKit Bugzilla: 265067
CVE-2023-42917: Clément Lecigne fra Googles Threat Analysis Group

WebKit

Tilgjengelig for: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5. generasjon), 9,7-tommers iPad Pro og 12,9-tommers iPad Pro (1. generasjon)

Virkning: Behandling av nettinnhold kan avdekke sensitiv informasjon. Apple er klar over en rapport om at dette problemet kan ha blitt aktivt utnyttet mot versjoner av iOS før iOS 16.7.1.

Beskrivelse: Et problem med lesing utenfor området ble løst gjennom forbedret validering av inndata.

WebKit Bugzilla: 265041
CVE-2023-42916: Clément Lecigne fra Googles Threat Analysis Group

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.