Om sikkerhetsinnholdet i tvOS 17

Dette dokumentet beskriver sikkerhetsinnholdet i tvOS 17.

Om sikkerhetsoppdateringer fra Apple

Av hensyn til kundenes sikkerhet er det Apples praksis ikke å videreformidle, diskutere eller bekrefte sikkerhetsproblemer før det er foretatt en fullstendig undersøkelse og eventuelle nødvendige rettelser eller utgivelser er tilgjengelig. Nylige utgivelser er oppført på siden for Apples sikkerhetsutgivelser.

Apple-sikkerhetsdokumenter refererer til sårbarheter etter CVE-ID når det er mulig.

For mer informasjon om sikkerhet kan du gå til siden for Apple-produktsikkerhet.

tvOS 17

Utgitt 18. september 2023

Airport

Tilgjengelig for: Apple TV HD og Apple TV 4K (alle modeller)

Virkning: En app kan få tilgang til sensitiv stedsinformasjon

Beskrivelse: Et problem med tillatelser ble løst gjennom forbedret sensurering av sensitiv informasjon.

CVE-2023-40384: Adam M.

App Store

Tilgjengelig for: Apple TV HD og Apple TV 4K (alle modeller)

Virkning: En ekstern angriper kan være i stand til å bryte seg ut av sandkassen Nettinnhold

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedret håndtering av protokoller.

CVE-2023-40448: w0wbox

Apple Neural Engine

Tilgjengelig for: Apple TV HD og Apple TV 4K (alle modeller)

Virkning: En app kan utilsiktet kjøre kode med kjernerettigheter

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedret håndtering av minnet.

CVE-2023-40432: Mohamed GHANNAM (@_simo36)

CVE-2023-41174: Mohamed GHANNAM (@_simo36)

CVE-2023-40409: Ye Zhang (@VAR10CK) fra Baidu Security

CVE-2023-40412: Mohamed GHANNAM (@_simo36)

Apple Neural Engine

Tilgjengelig for: Apple TV HD og Apple TV 4K (alle modeller)

Virkning: En app kan utilsiktet kjøre kode med kjernerettigheter

Beskrivelse: Et problem med bruk etter frigjøring ble løst gjennom forbedret minnestyring.

CVE-2023-41071: Mohamed GHANNAM (@_simo36)

Apple Neural Engine

Tilgjengelig for: Apple TV HD og Apple TV 4K (alle modeller)

Virkning: En app kan avsløre kjerneminne

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedret håndtering av minnet.

CVE-2023-40399: Mohamed GHANNAM (@_simo36)

Apple Neural Engine

Tilgjengelig for: Apple TV HD og Apple TV 4K (alle modeller)

Virkning: En app kan avsløre kjerneminne

Beskrivelse: Et problem med lesing utenfor området ble løst gjennom forbedret validering av inndata.

CVE-2023-40410: Tim Michaud (@TimGMichaud) fra Moveworks.ai

AuthKit

Tilgjengelig for: Apple TV HD og Apple TV 4K (alle modeller)

Virkning: En app kan kanskje få tilgang til sensitiv brukerinformasjon

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedret håndtering av buffere.

CVE-2023-32361: Csaba Fitzl (@theevilbit) fra Offensive Security

Bluetooth

Tilgjengelig for: Apple TV HD og Apple TV 4K (alle modeller)

Virkning: En angriper i fysisk nærhet kan forårsake begrenset skriving utenfor grensene

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedrede kontroller.

CVE-2023-35984: zer0k

bootp

Tilgjengelig for: Apple TV HD og Apple TV 4K (alle modeller)

Virkning: En app kan få tilgang til sensitiv stedsinformasjon

Beskrivelse: Et personvernproblem ble løst gjennom forbedret sensurering av private data i loggoppføringer.

CVE-2023-41065: Adam M., Noah Roskin-Frazee og Professor Jason Lau (ZeroClicks.ai Lab)

CFNetwork

Tilgjengelig for: Apple TV HD og Apple TV 4K (alle modeller)

Virkning: Et program kan svikte i håndhevingen av App Transport Security

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedret håndtering av protokoller.

CVE-2023-38596: Will Brattain fra Trail of Bits

CoreAnimation

Tilgjengelig for: Apple TV HD og Apple TV 4K (alle modeller)

Virkning: Behandling av nettinnhold kan føre til tjenestenekt

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedret håndtering av minnet.

CVE-2023-40420: 이준성(Junsung Lee) fra Cross Republic

Core Data

Tilgjengelig for: Apple TV HD og Apple TV 4K (alle modeller)

Virkning: En app kan være i stand til å omgå personvernpreferanser

Beskrivelse: Problemet ble løst ved å fjerne den sårbare koden.

CVE-2023-40528: Kirin (@Pwnrin) fra NorthSea

Oppføring lagt til 22. januar 2024

Dev Tools

Tilgjengelig for: Apple TV HD og Apple TV 4K (alle modeller)

Virkning: Et program kan være i stand til å få opphøyde rettigheter

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedrede kontroller.

CVE-2023-32396: Mickey Jin (@patch1t)

Game Center

Tilgjengelig for: Apple TV HD og Apple TV 4K (alle modeller)

Virkning: En app kan få tilgang til kontakter

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedret håndtering av buffere.

CVE-2023-40395: Csaba Fitzl (@theevilbit) fra Offensive Security

GPU Drivers

Tilgjengelig for: Apple TV HD og Apple TV 4K (alle modeller)

Virkning: En app kan avsløre kjerneminne

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedret håndtering av minnet.

CVE-2023-40391: Antonio Zekic (@antoniozekic) fra Dataflow Security

Kernel

Tilgjengelig for: Apple TV HD og Apple TV 4K (alle modeller)

Virkning: En angriper som allerede har oppnådd kjernekodekjøring, kan være i stand til å forbigå skadebegrensende tiltak for kjerneminnet

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedret håndtering av minnet.

CVE-2023-41981: Linus Henze fra Pinauten GmbH (pinauten.de)

Kernel

Tilgjengelig for: Apple TV HD og Apple TV 4K (alle modeller)

Virkning: En app kan utilsiktet kjøre kode med kjernerettigheter

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedret håndtering av minnet.

CVE-2023-41984: Pan ZhenPeng (@Peterpan0927) fra STAR Labs SG Pte. Ltd.

Kernel

Tilgjengelig for: Apple TV HD og Apple TV 4K (alle modeller)

Virkning: En app kan få tilgang til sensitive brukerdata

Beskrivelse: Et problem med tillatelser ble løst gjennom forbedret validering.

CVE-2023-40429: Michael (Biscuit) Thomas og 张师傅(@京东蓝军)

libpcap

Tilgjengelig for: Apple TV HD og Apple TV 4K (alle modeller)

Virkning: En ekstern bruker kan forårsake uventet avslutning av en app eller utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedrede kontroller.

CVE-2023-40400: Sei K.

libxpc

Tilgjengelig for: Apple TV HD og Apple TV 4K (alle modeller)

Virkning: En app kan være i stand til å slette filer som det ikke har tillatelse til

Beskrivelse: Et problem med tillatelser ble løst gjennom ekstra restriksjoner.

CVE-2023-40454: Zhipeng Huo (@R3dF09) fra Tencent Security Xuanwu Lab (xlab.tencent.com)

libxpc

Tilgjengelig for: Apple TV HD og Apple TV 4K (alle modeller)

Virkning: Et program kan kanskje få tilgang til beskyttede brukerdata

Beskrivelse: Et problem med autorisering ble løst gjennom forbedret tilstandshåndtering.

CVE-2023-41073: Zhipeng Huo (@R3dF09) fra Tencent Security Xuanwu Lab (xlab.tencent.com)

libxslt

Tilgjengelig for: Apple TV HD og Apple TV 4K (alle modeller)

Virkning: Behandling av nettinnhold kan føre til avsløring av sensitive opplysninger

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedret håndtering av minnet.

CVE-2023-40403: Dohyun Lee (@l33d0hyun) fra PK Security

Maps

Tilgjengelig for: Apple TV HD og Apple TV 4K (alle modeller)

Virkning: En app kan få tilgang til sensitiv stedsinformasjon

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedret håndtering av buffere.

CVE-2023-40427: Adam M. og Wojciech Regula fra SecuRing (wojciechregula.blog)

MobileStorageMounter

Tilgjengelig for: Apple TV HD og Apple TV 4K (alle modeller)

Virkning: En bruker kan være i stand til å utvide rettigheter

Beskrivelse: Et problem med tilgang ble løst med forbedrede tilgangsrestriksjoner.

CVE-2023-41068: Mickey Jin (@patch1t)

Photos Storage

Tilgjengelig for: Apple TV HD og Apple TV 4K (alle modeller)

Virkning: En app kan få tilgang til redigerte bilder som er lagret i en midlertidig mappe

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedrede kontroller.

CVE-2023-40456: Kirin (@Pwnrin)

CVE-2023-40520: Kirin (@Pwnrin)

Pro Res

Tilgjengelig for: Apple TV HD og Apple TV 4K (alle modeller)

Virkning: En app kan utilsiktet kjøre kode med kjernerettigheter

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedret håndtering av minnet.

CVE-2023-41063: Certik Skyfall Team

Sandbox

Tilgjengelig for: Apple TV HD og Apple TV 4K (alle modeller)

Virkning: En app kan være i stand til å overskrive vilkårlige filer

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedret grensekontroll.

CVE-2023-40452: Yiğit Can YILMAZ (@yilmazcanyigit)

Simulator

Tilgjengelig for: Apple TV HD og Apple TV 4K (alle modeller)

Virkning: Et program kan være i stand til å få opphøyde rettigheter

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedrede kontroller.

CVE-2023-40419: Arsenii Kostromin (0x3c3e)

StorageKit

Tilgjengelig for: Apple TV HD og Apple TV 4K (alle modeller)

Virkning: En app kan være i stand til å lese vilkårlige filer

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedret symlink-validering.

CVE-2023-41968: Mickey Jin (@patch1t), James Hutchins

WebKit

Tilgjengelig for: Apple TV HD og Apple TV 4K (alle modeller)

Virkning: Behandling av nettinnhold kan føre til kjøring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedrede kontroller.

WebKit Bugzilla: 256551
CVE-2023-41074: 이준성(Junsung Lee) fra Cross Republic og Jie Ding(@Lime) fra HKUS3 Lab

Oppføring oppdatert 22. desember 2023

WebKit

Tilgjengelig for: Apple TV HD og Apple TV 4K (alle modeller)

Virkning: Behandling av nettinnhold kan føre til kjøring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedret håndtering av minnet.

WebKit Bugzilla: 239758
CVE-2023-35074: Ajou University Abysslab Dong Jun Kim(@smlijun) og Jong Seong Kim(@nevul37)

Oppføring oppdatert 22. desember 2023

WebKit

Tilgjengelig for: Apple TV HD og Apple TV 4K (alle modeller)

Virkning: Behandling av nettinnhold kan føre til kjøring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med bruk etter frigjøring ble løst gjennom forbedret minnestyring.

WebKit Bugzilla: 258992
CVE-2023-40414: Francisco Alonso (@revskills)

Oppføring lagt til 22. desember 2023

Ytterligere anerkjennelser

Airport

Vi vil gjerne takke Adam M., Noah Roskin-Frazee og Professor Jason Lau (ZeroClicks.ai Lab) for hjelpen.

AppSandbox

Vi vil gjerne takke Kirin (@Pwnrin) for hjelpen.

Audio

Vi vil gjerne takke Mickey Jin (@patch1t) for hjelpen.

Bluetooth

Vi vil gjerne takke Jianjun Dai og Guang Gong fra 360 Vulnerability Research Institute for hjelpen.

Control Center

Vi vil gjerne takke Chester van den Bogaard for hjelpen.

Kernel

Vi vil gjerne takke Bill Marczak fra The Citizen Lab ved The University of Toronto's Munk School og Maddie Stone fra Google's Threat Analysis Group, 永超 王 for hjelpen.

libxml2

Vi vil gjerne takke OSS-Fuzz, Ned Williamson fra Google Project Zero for hjelpen.

libxpc

Vi vil gjerne takke en anonym forsker for hjelpen.

libxslt

Vi vil gjerne takke Dohyun Lee (@l33d0hyun) fra PK Security, OSS-Fuzz og Ned Williamson fra Google Project Zero for hjelpen.

NSURL

Vi vil gjerne takke Zhanpeng Zhao (行之) og 糖豆爸爸(@晴天组织) for hjelpen.

Photos

Vi vil gjerne takke Dawid Pałuska og Kirin (@Pwnrin) for hjelpen.

Photos Storage

Vi vil gjerne takke Wojciech Regula fra SecuRing (wojciechregula.blog) for hjelpen.

Power Services

Vi vil gjerne takke Mickey Jin (@patch1t) for hjelpen.

Shortcuts

Vi vil gjerne takke Alfie CG, Christian Basting fra Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik, Cristian Dinca fra «Tudor Vianu» National High School of Computer Science, Romania, Giorgos Christodoulidis, Jubaer Alnazi fra TRS Group Of Companies, KRISHAN KANT DWIVEDI (@xenonx7) og Matthew Butler for hjelpen.

Oppføring oppdatert 24. april 2024

Software Update

Vi vil gjerne takke Omar Siman for hjelpen.

Spotlight

Vi vil gjerne takke Abhay Kailasia (@abhay_kailasia) fra Lakshmi Narain College Of Technology Bhopal og Dawid Pałuska for hjelpen.

StorageKit

Vi vil gjerne takke Mickey Jin (@patch1t) for hjelpen.

WebKit

Vi vil gjerne takke Khiem Tran og Narendra Bhati fra Suma Soft Pvt. Ltd. og en anonym forsker for hjelpen.

Wi-Fi

Vi vil gjerne takke Wang Yu fra Cyberserval for hjelpen.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.