Del posisjonen din med iPhone

Del posisjonen din med venner, familiemedlemmer og andre kontakter du stoler på, i Hvor er?, Meldinger og Kart. Du kan dele den nåværende posisjonen din én gang, midlertidig dele posisjonen din mens du er på vei til et planlagt mål, eller dele sanntidsposisjonen din kontinuerlig.

Forskjellige måter å dele posisjonen på

Med iPhone kan du dele posisjonen din med familie og venner for å holde kontakten, koordinere i forbindelse med et arrangement eller vite når et familiemedlem er kommet hjem. Du kan dele i forskjellige apper – og du kan velge hvilken posisjonsinformasjon du vil dele.

No alt supplied for Image

Del én gang

I Meldinger og Kart kan du dele en engangsvisning av hvor du er akkurat nå.

Del nåværende posisjon én gang

No alt supplied for Image

Del på veien

I Kart kan du dele den forventede ankomsttiden din (ETA), inkludert veibeskrivelsene du følger, sving for sving. I Meldinger kan du bruke Oppfølging for å dele posisjonen din hvis du ikke når målet ditt som forventet.

Del posisjonen din på vei til et mål

No alt supplied for Image

Del kontinuerlig

I Hvor er? eller Meldinger kan du dele sanntidsposisjonen din for å gjøre det enda enklere å følge med. Du kan velge å dele posisjonen din kontinuerlig i en time, fram til slutten av dagen eller på ubestemt tid.

Del posisjonen din kontinuerlig

Noen alternativer for posisjonsdeling krever iOS 17. Hvis du ikke ser noe alternativ, må du oppdatere iPhone til den nyeste programvareversjonen.

Del nåværende posisjon én gang

Du kan dele den nåværende posisjonen din som et øyeblikksbilde. Personen du deler med, ser bare akkurat den posisjonen og kan ikke se når du beveger deg.

Slipp en nål i Meldinger

1. Åpne en samtale, eller start en ny melding.

2. Trykk på Pluss-knappenPluss-knappen og deretter på Posisjon.

3. Trykk på Kartnål-knappenKartnål-knappen, trykk på Send nål, og send deretter meldingen.

I iOS 16 eller eldre kan du dele posisjonen din i Meldinger ved å trykke på personens navn øverst i samtalen og deretter trykke på «Send min nåværende posisjon».

Du kan også dele den nåværende posisjonen din ved å slippe en nål i Kart.

Når du deler den nåværende posisjonen din én gang

Når du slipper en nål, deler du bare den nåværende posisjonen. Personen du deler med, kan ikke se posisjonen din kontinuerlig mens du beveger deg.

Når du deler posisjonen din ved å slippe en nål, får personen du deler med, denne varslingen.

Del posisjonen din på vei til et mål

Når du er på vei til et sted, kan du dele posisjonen din i Kart eller starte en Oppfølging-økt i Meldinger.

Del forventet ankomsttid i Kart

Du kan dele den forventede ankomsttiden din (ETA) mens du følger veibeskrivelser for kjøring, sykling eller gange. Når du deler forventet ankomsttid, deler du sanntidsposisjonen din og alle stoppene på ruten mens du navigerer.

Del forventet ankomsttid i Kart

Fortell familie og venner at du er trygt framme, med Oppfølging

Du kan bruke Oppfølging til å varsle et familiemedlem, en venn eller en annen kontakt du stoler på, om at iPhonen din er trygt framme, eller at aktiviteten din er fullført, og du kan velge hvilken informasjon de får se om du ikke fullfører Oppfølging-økten.

Oppfølging deler ikke posisjonen din automatisk. Posisjonen din deles bare hvis det oppstår en uventet forsinkelse under reisen eller aktiviteten din og du ikke svarer.

Finn ut hvordan du bruker Oppfølging

Når du deler posisjonen din på vei til et mål

• Når du deler forventet ankomsttid i Kart, deler du sanntidsposisjonen din – noe som betyr at personen du deler med, kan følge bevegelsene dine i sanntid.

• Når du starter en Oppfølging-økt, men iPhonen din ikke kommer fram til målet som forventet, varsler Oppfølging den betrodde kontakten din og deler den nåværende posisjonen din samt nettverkssignalet og batteriinformasjon for iPhonen. Du kan også velge å dele mer informasjon, inkludert hvilken rute du reiste.

• Når Oppfølging deler posisjonen din med den betrodde kontakten og du deretter avslutter oppfølgingen, kan det hende at posisjonen fortsetter å bli delt i en kort periode. Bare den nåværende posisjonen som var delt, forblir delt – ikke den kontinuerlige posisjonen din.

Når du deler forventet ankomsttid i Kart, får personen du deler med, denne varslingen.

Del sanntidsposisjonen din kontinuerlig

Du kan dele sanntidsposisjonen din i enten Hvor er? eller Meldinger. Da kan venner og familie kontinuerlig følge med på sanntidsposisjonen din. Med sanntidsposisjon kan folk du har delt posisjonen din med, også få inntrykk av retningen du reiser i, og hvor raskt du beveger deg.

Uansett hvilken app du starter fra, deles posisjonen din på samme måte.

For å dele sanntidsposisjon må både du og personen du deler med, ha en iPhone med iOS 15 eller nyere.

Begynn å dele posisjonen din kontinuerlig med Hvor er?

1. I Hvor er? trykker du på Meg-fanen og slår på Del posisjonen min.

2. Trykk på Personer-fanen og så på Legg til-knappenLegg til-knappen. Deretter trykker du på Del posisjonen min for å legge til en venn og begynne å dele posisjonen din. Hvis du er en del av en familiegruppe, ser du allerede familiemedlemmene dine.

3. Velg om du vil dele posisjonen din i en time, fram til slutten av dagen eller på ubestemt tid.

Finn ut mer om å dele posisjonen din i Hvor er?

Begynn å dele posisjonen din kontinuerlig via Meldinger

• Trykk på Pluss-knappenPluss-knappen for å dele den nåværende posisjonen din direkte i samtalen. Personen eller personene i samtalen kan trykke på posisjonsmeldingen din for å finne deg på kartet og få veibeskrivelser dit du befinner deg til enhver tid.

• Du kan også trykke på navnet til personen eller gruppen øverst i samtalen. Trykk deretter på Del posisjonen min (eller trykk på Be om posisjon hvis du vil be dem om å dele med deg).

• Velg om du vil dele posisjonen din i en time, fram til slutten av dagen eller på ubestemt tid.

Finn ut mer om å dele posisjonen din i Meldinger

Når du deler posisjonen din kontinuerlig

Personene du deler med, kan gjøre følgende:

• Finne sanntidsposisjonen din i Hvor er?, i Kart, på kontaktkortet ditt i Kontakter og ved å trykke på navnet ditt øverst i en samtale i Meldinger.

• Se den generelle posisjonen din under navnet ditt i en samtale i Meldinger og se sanntidsposisjonen din ved å trykke på navnet ditt. Når du deler posisjonen din i en gruppemelding, kan alle i gruppemeldingen se posisjonen din.

• Få veibeskrivelser til posisjonen din i Kart.

• Konfigurere et varsel slik at de vet når du ankommer eller forlater et sted de velger. Hvis noen stiller inn en posisjonsbasert varsling, får du en varsling om det. Hvis noen prøver å angi en gjentakende varsling (f.eks. hvis noen vil bli varslet hver gang du drar fra jobb), må du godta invitasjonen først.

Når du deler posisjonen din kontinuerlig, kan du også gjøre følgende:

Når du deler posisjonen din i Hvor er?, får personen du deler med, denne varslingen.

Slutte å dele posisjon

Du kan slå av posisjonsdeling i Hvor er? eller slutte å dele med en person eller gruppe i Hvor er?, Kart eller Meldinger. Du kan også bruke Trygghetssjekk til å slutte å dele informasjon raskt hvis den personlige sikkerheten din er i fare.

Hvis du sletter Hvor er?-appen, kan personer du har delt posisjonen din med, fremdeles se den. Hvis du vil slutte å dele posisjonen din, må du installere Hvor er? igjen og følge framgangsmåten for å slutte å dele.

Trygghetssjekk

Hvis den personlige sikkerheten din er i fare, kan du bruke Trygghetssjekk på iPhone for å slutte å dele informasjon raskt, inkludert posisjonsinformasjon. Du kan også gå gjennom og oppdatere deling med enkeltpersoner og -apper.

Finn ut hvordan Trygghetssjekk på iPhone beskytter deg

Slutt midlertidig å dele posisjonen din med alle

1. Åpne «Hvor er?».

2. Velg Meg-fanen.

3. Slå av Del posisjonen min.

Når du slår på Del posisjonen min igjen, kan personer du tidligere har delt med, se posisjonen din igjen.

Slutt å dele posisjonen din med én person

Når du slutter å dele posisjonen din med noen i en app, slutter du å dele posisjonen din på tvers av alle apper. Personen du slutter å dele med, blir ikke varslet.

Find My:

1. Velg Personer-fanen.

2. Velg personen du vil slutte å dele posisjonen din med.

3. Bla ned, og velg Slutt å dele posisjonen min.

Meldinger:

1. Åpne en samtale med personen eller gruppen du har delt posisjonen din med.

2. Trykk på navnet til personen eller gruppen øverst i samtalen.

3. Trykk på Avslutt deling.

Kart:

1. Trykk på «Deler med …» nederst på skjermen.

2. Trykk på navnet til personen du vil slutte å dele posisjonen din med.