Bruk Direktetale på iPhone, iPad, Mac eller Apple Watch

Med Direktetale kan du skrive inn det du vil si, og få det lest opp i FaceTime- og telefonsamtaler, i støttede hjelpeapper for kommunikasjon eller fra enhetens høyttalere for fysiske samtaler.

Dette trenger du

• iOS 17, iPadOS 17, macOS Sonoma, watchOS 10 eller nyere

• En av disse enhetene:

• iPhone XS eller nyere

• iPad Air (5. generasjon)

• iPad Pro (11-tommers, 3. generasjon) eller nyere

• iPad Pro (12,9-tommers, 5. generasjon) eller nyere

• Mac med Apple-chip

• Apple Watch Series 3 eller nyere

Slå Direktetale på eller av

Før du kan bruke Direktetale må du slå på funksjonen.

På iPhone eller iPad

1. Åpne Innstillinger-appen. Trykk på Tilgjengelighet og deretter på Direktetale.

2. Slå Direktetale på eller av.

På Mac

1. Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger, klikk på Tilgjengelighet i sidepanelet, og klikk på Direktetale.

2. Slå Direktetale på eller av.

På Apple Watch

1. Åpne Innstillinger-appen. Trykk på Tilgjengelighet og deretter på Direktetale.

2. Slå Direktetale på eller av.

Velg stemmen du vil bruke

Du kan velge blant titalls systemstemmer eller bruke en tilpasset personlig stemme som du lager.

På iPhone eller iPad

1. Åpne Innstillinger-appen. Trykk på Tilgjengelighet og deretter på Direktetale.

2. Under Stemmer trykker du på tastaturspråket ditt og velger stemmen du vil bruke. (Du må kanskje trykke på Last ned-knappenLast ned-knappen for å laste ned en stemme før du kan velge den.)

For å justere stemmens tonehøyde eller hastighet trykker du på Taleinnstillinger-knappenTaleinnstillinger-knappen ved siden av stemmen.

På Mac

1. Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger, klikk på Tilgjengelighet i sidepanelet, og klikk på Direktetale.

2. Ved siden av Stemme velger du stemmen du vil bruke. (Du kan velge Administrer stemmer for å se flere stemmealternativer. Du må kanskje trykke på Last ned-knappenLast ned-knappen for å laste ned en stemme før du kan velge den.)

På Apple Watch

1. Åpne Innstillinger-appen. Trykk på Tilgjengelighet og deretter på Direktetale.

2. Trykk på stemmen du vil endre, under Stemmer.

3. Velg stemmen du vil bruke. (Du må kanskje laste ned en stemme før du kan velge den.)

Skriv for å snakke i FaceTime, på telefon, i støttede hjelpeapper for kommunikasjon eller i fysiske samtaler

Når du er i en FaceTime- eller telefonsamtale, hører andre deltakere ordene dine bli lest opp gjennom høyttalerne eller hodetelefonene deres. Ellers spilles stemmen av fra høyttalerne på din enhet, slik at du kan skrive for å snakke i fysiske samtaler.

Direktetale i FaceTime på iPad Pro med iPadOS 17

På iPhone eller iPad

1. Kontroller at Direktetale er slått på.

2. Trippelklikk på sideknappen. (Hvis du har konfigurert en tilgjengelighetssnarvei, trykker du på Direktetale.)

3. Skriv inn teksten du vil skal leses opp, og trykk deretter på Send.

Slik bruker du raskt arkiverte favorittuttrykk:

1. Trykk på Uttrykk-knappenUttrykk-knappen.

2. Trykk på uttrykket du vil skal leses opp.

På Mac

1. Kontroller at Direktetale er slått på.

2. Klikk på Skriv for å snakke-tekstfeltet i Direktetale-vinduet.

3. Skriv inn teksten du vil lese opp og klikk deretter på Les opp-knappenLes opp-knappen eller trykk på returtasten.

Slik bruker du raskt arkiverte favorittuttrykk:

1. Klikk på Vis arkiverte uttrykk-knappenVis arkiverte uttrykk-knappen.

2. Velg uttrykket du vil skal leses opp.

3. Klikk på Les opp-knappen.

For å skjule eller vise Direktetale-vinduet klikker du på Direktetale-symboletDirektetale-symbolet i menylinjen.

Utklikk av Direktetale-knappen på menylinjen i macOS Sonoma på MacBook Pro

På Apple Watch

1. Kontroller at Direktetale er slått på.

2. Trippelklikk på Digital Crown. (Hvis du har konfigurert en tilgjengelighetssnarvei, trykker du på Direktetale.)

3. Skriv inn teksten du vil skal leses opp, og trykk deretter på Send.

For å bruke et lagret favorittuttrykk raskt trykker du på uttrykket du vil skal leses opp.

Legg til eller fjern favorittuttrykk

Du kan opprette en liste over uttrykk du bruker ofte, slik at du raskt kan komme med innspill i samtaler.

På iPhone eller iPad

Slik legger du til et favorittuttrykk:

1. Åpne Innstillinger-appen. Trykk på Tilgjengelighet og deretter på Direktetale.

2. Trykk på Favorittuttrykk.

3. Trykk på Legg til-knappenLegg til-knappen.

4. Skriv inn et uttrykk, og trykk på Lagre.

Slik fjerner du et favorittuttrykk:

1. Åpne Innstillinger-appen. Trykk på Tilgjengelighet og deretter på Direktetale.

2. Trykk på Favorittuttrykk.

3. Trykk på Rediger.

4. Trykk på Fjern-knappenFjern-knappen ved siden av uttrykket du vil slette og deretter på Slett.

På Mac

Slik legger du til et favorittuttrykk:

1. Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger, klikk på Tilgjengelighet i sidepanelet, og klikk på Direktetale.

2. Under Arkiverte uttrykk klikker du på Legg til-knappenLegg til-knappen og skriver inn uttrykket i tekstfeltet.

Slik fjerner du et favorittuttrykk:

1. Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger, klikk på Tilgjengelighet i sidepanelet, og klikk på Direktetale.

2. Velg et uttrykk under Arkiverte uttrykk og klikk deretter på Fjern-knappenFjern-knappen.

På Apple Watch

Slik legger du til et favorittuttrykk:

1. Åpne Innstillinger-appen. Trykk på Tilgjengelighet og deretter på Direktetale.

2. Trykk på Favorittuttrykk, trykk på Legg til et uttrykk, og trykk så på Opprett et uttrykk.

3. Skriv inn et uttrykk, og trykk på Ferdig.

4. Trykk på Done buttonDone button.

Slik fjerner du et favorittuttrykk:

1. Åpne Innstillinger-appen. Trykk på Tilgjengelighet og deretter på Direktetale.

2. Trykk på Favorittuttrykk.

3. Sveip mot venstre på uttrykket du vil slette og deretter på Slett-knappenSlett-knappen.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.