Opprett en personlig stemme på iPhone, iPad eller Mac

Med Personlig stemme kan du lage en syntetisk stemme som høres ut som din egen for kommunikasjon med venner og familie. Du kan bruke den personlige stemmen din med Skriv for å snakke i FaceTime og under telefonsamtaler, samt i hjelpemiddelapper for kommunikasjon og under samtaler ansikt til ansikt.

Dette trenger du

• iOS 17, iPadOS 17 eller macOS Sonoma eller nyere

• En av disse enhetene:

• iPhone 12 eller nyere

• iPad Air (5. generasjon)

• iPad Pro (11-tommers, 3. generasjon) eller nyere

• iPad Pro (12,9-tommers, 5. generasjon) eller nyere

• Mac med Apple-chip

• Face ID, Touch ID eller en kode eller et passord for enheten

Personlig stemme er tilgjengelig på engelsk.

Opprett en personlig stemme

Når du oppretter en personlig stemme, bes du om å lese opp en serie med tilfeldig utvalgte tekstbiter som til sammen blir et lydopptak på 15 minutter. Opptaket av stemmen din behandles sikkert på enheten over natten mens den lader og er koblet til Wi-Fi.

Du kan opprette flere stemmer på hver enhet.

På iPhone eller iPad

1. Åpne Innstillinger-appen. Trykk på Tilgjengelighet og deretter på Personlig stemme.

2. Trykk på Opprett en personlig stemme.

3. Følg instruksjonene på skjermen for å ta opp stemmen din.

Hvis du vil sette opptaket på pause, trykker du på Ferdig eller lukker Innstillinger-appen. Fremdriften din lagres.

Slik gjenopptar du opptaket:

1. Gå til Innstillinger > Tilgjengelighet > Personlig stemme.

2. Trykk på den personlige stemmen du vil fortsette å opprette.

3. Trykk på Fortsett opptak og følg instruksjonene på skjermen.

På Mac

1. Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger, klikk på Tilgjengelighet i sidepanelet og klikk deretter på Personlig stemme.

2. Klikk på Opprett en personlig stemme.

3. Følg instruksjonene på skjermen for å ta opp stemmen din.

Hvis du vil sette opptaket på pause, klikker du på Ferdig. Fremdriften din lagres.

Slik gjenopptar du opptaket:

1. Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger, klikk på Tilgjengelighet i sidepanelet og klikk deretter på Personlig stemme.

2. Klikk på Vis detaljer No alt supplied for Image ved siden av den personlige stemmen du vil fortsette opprettingen av.

3. Trykk på Fortsett opptak og følg instruksjonene på skjermen.

Slett en personlig stemme

Når du har slettet en personlig stemme, kan du ikke gjenopprette den.

På iPhone eller iPad

1. Åpne Innstillinger-appen. Trykk på Tilgjengelighet og deretter på Personlig stemme.

2. Trykk på den personlige stemmen du vil slette.

3. Autentiser med Face ID eller Touch ID. Eller skriv inn koden din.

4. Trykk på Slett stemme og deretter på Slett stemme og opptak for å bekrefte.

På Mac

1. Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger, klikk på Tilgjengelighet i sidepanelet og klikk deretter på Personlig stemme.

2. Klikk på Vis detaljer No alt supplied for Image ved siden av den personlige stemmen du vil slette.

3. Oppgi passordet ditt.

4. Klikk på Slett stemme og deretter på Slett stemme og opptak for å bekrefte.

Skriv for å snakke med den personlige stemmen din

Med Direktetale kan du skrive og få ordene dine talt høyt av den personlige stemmen som høres ut som deg.

Finn ut hvordan du bruker den personlige stemmen din med Direktetale

Bruk den personlige stemmen din på andre enheter

Du kan synkronisere den personlige stemmen til andre enheter som er logget på iCloud med Apple-ID-en din.

På iPhone eller iPad

1. Åpne Innstillinger-appen. Trykk på Tilgjengelighet og deretter på Personlig stemme.

2. Slå på Del på tvers av enheter.

På Mac

1. Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger, klikk på Tilgjengelighet i sidepanelet og klikk deretter på Personlig stemme.

2. Slå på «Del på tvers av enheter».

Om personlig stemme og personvern

Personlig stemme er utviklet med fokus på personvern og sikkerhet. Den personlige stemmen din krypteres og lagres sikkert på enheten, slik at bare du har tilgang til den med Face ID, Touch ID eller koden eller passordet for enheten. Når du deler den personlige stemmen din på tvers av enheter, lagres den i iCloud med gjennomgående kryptering.

Personlig stemme kan bare brukes med Direktetale og tredjepartsapper som du gir tillatelse, for eksempel apper for alternativ og supplerende kommunikasjon. Du kan kontrollere apptilgangen til den personlige stemmen via Innstillinger (eller Systeminnstillinger) > Tilgjengelighet > Personlig stemme. Tredjepartsapper som får tilgang, kan heller ikke ta opp tale fra den personlige stemmen din.

Du kan bare bruke personlig stemme til å lage en stemme som høres ut som deg på enheten, ved å bruke din egen stemme, og for din egen personlige, ikke-kommersielle bruk. Kontoarvingen din får ikke tilgang til den personlige stemmen din.