Slik laster du ned kart på iPhone

Med Kart i iOS 17 eller nyere kan du bruke nedlastede kart for å få tilgang til informasjon som åpningstider og vurderinger for steder, veibeskrivelser og anslåtte ankomsttider.

Tre måter å laste ned kart på i iOS 17

Med nedlastede kart i iOS 17 og nyere kan du bruke Kart for å se informasjon og veibeskrivelser selv når du ikke er koblet til et Wi-Fi- eller mobildatanettverk. Nedlastede kart inkluderer informasjon som åpningstider og vurderinger for steder, veibeskrivelser for kjøring, gange, sykling eller kollektivtransport, pluss anslåtte ankomsttider.

Nedlastede kart tar opp lagringsplass på enheten din, og Kart viser filstørrelsen for nedlastbare kart før du laster de ned. Finn ut mer om lagringsplassen på enheten din.

Du kan også se nedlastede kart på Apple Watch når iPhone er slått på og innenfor Bluetooth-rekkevidde (omtrent 10 meter).

Nedlastede kart synkroniseres ikke på tvers av enhetene dine. Nedlastede kart er kun tilgjengelig i utvalgte områder. Et nedlastet kart for et spesifikt område er ikke ment for bruk i alle områder. Funksjoner varierer avhengig av land og område.

Bruk søk i Kart

1. Søk etter et sted i Kart-appen og trykk på stedet i søkeresultatene.
  2. Trykk på Last ned-knappen hvis den er tilgjengelig. Eventuelt trykker du på Mer og deretter på Last ned kart.
  3. Hvis det er nødvendig, justerer du området du vil inkludere i det nedlastede kartet. Deretter trykker du på Last ned.

Når du søker etter en by eller et tettsted – for eksempel Bodø – kan du trykke på Last ned-knappen uten å måtte trykke på Mer-knappen.

Plasser en nål

1. Trykk på et umerket område i Kart for å plassere en nål.
  2. Trykk på Last ned.
  3. Hvis det er nødvendig, justerer du området du vil inkludere i det nedlastede kartet. Deretter trykker du på Last ned igjen.

Bruk innstillingene i nedlastede kart

1. Trykk på bildet ditt eller initialene dine ved siden av søkefeltet i Kart-appen.
  2. Trykk på Nedlastede kart.
  3. Trykk på Last ned nytt kart, eller velg et kart du har brukt tidligere eller som er foreslått av Kart.
  4. Skriv inn en plassering eller velg Nåværende posisjon.
  5. Juster størrelsen på kartområdet, og trykk deretter på Last ned.

Rediger eller slett de nedlastede kartene dine

1. Trykk på bildet ditt eller initialene dine ved siden av søkefeltet i Kart-appen.
  2. Trykk på Nedlastede kart.
    Trykk på bildet ditt eller initialene dine i Kart-appen for å se hvor mange nedlastede kart du har for øyeblikket.
  3. Trykk på det nedlastede kartet du vil redigere eller slette. Du kan endre navnet på kartet, justere størrelsen på området som er inkludert eller se filstørrelsen.
  4. Når du er klar, trykker du på Slett kart eller Ferdig.

Nedlastede kart kan kun slettes via Kart-appen.

Endre innstillingene for nedlastede kart

1. Trykk på bildet ditt eller initialene dine ved siden av søkefeltet i Kart-appen.
  2. Trykk på Nedlastede kart.
  3. Under Innstillinger slår du på innstillinger du vil bruke.

Trykk på Nedlastinger og velg om du vil laste ned kart bare når du er koblet til et Wi-Fi-nettverk.

Automatiske oppdateringer er slått på som standard. Det nedlastede kartet holdes automatisk oppdatert hvis ting som en bedrift eller et gatenavn endres.

Hvis du slår på Optimaliser lagring, slettes nedlastede kart automatisk når du ikke har brukt dem i en gitt periode.

Slå på Bruk kun nedlastede kart for å bruke nedlastede kart selv når du har internett-tilkobling.

Innstillingene for nedlastede kart inkluderer alternativer som Optimaliser lagring. Dette alternativet fjerner automatisk nedlastede kart som ikke har blitt brukt på en stund.