Slikk oppgraderer du til macOS Sonoma

Med macOS Sonoma blir arbeid og spill på Mac-maskinen enda kraftigere. Bli med til stede i videosamtaler. Få tilgang til informasjon på helt nye måter. Øk spillytelsen. Og oppdag enda flere måter å tilpasse maskinen din på.

No alt supplied for Image

Kontroller kompatibiliteten

macOS Sonoma er kompatibel med disse Mac-modellene. Det finnes også en fullstendig liste over kompatible modeller.

• MacBook Pro fra 2018 eller nyere

• MacBook Air fra 2018 eller nyere

• Mac mini fra 2018 eller nyere

• iMac fra 2019 eller nyere

• iMac Pro

• Mac Studio introdusert i 2022 eller senere

• Mac Pro fra 2019 eller nyere

Opprett en sikkerhetskopi

Før du oppgraderer, er det lurt å ta en sikkerhetskopi. Hvis du har en ekstern lagringsenhet, kan du bruke den til å sikkerhetskopiere Macen med Time Machine.

Last ned og installer macOS Sonoma

Bruk programvareoppdatering for å laste ned og installere den nyeste versjonen av macOS Sonoma. Det er den raskeste og enkleste måten å få macOS-oppgraderinger på, og det kan kreve mindre lagringsplass å laste ned og installere.

• Velg Systeminnstillinger fra Apple-menyen  i hjørnet av skjermen. Klikk på Generelt i sidepanelet og deretter på Programvareoppdatering på høyre side.

• I tidligere versjoner av macOS velger du Apple-menyen  > Systemvalg og klikker deretter på Programvareoppdatering.

• Eller bruk SpotlightBildet har ingen alternativ tekst på menylinjen for å søke etter «Programvareoppdatering», og åpne det deretter fra søkeresultatene.

Hvis den eldre Mac-maskinen din ikke har programvareoppdatering, kan du finne macOS Sonoma ved å søke etter den i App Store.