Om sikkerhetsinnholdet i macOS Monterey 12.6.2

Dette dokumentet beskriver sikkerhetsinnholdet i macOS Monterey 12.6.2.

Om sikkerhetsoppdateringer fra Apple

Av hensyn til kundenes sikkerhet er det Apples praksis ikke å videreformidle, diskutere eller bekrefte sikkerhetsproblemer før det er foretatt en fullstendig undersøkelse og eventuelle nødvendige rettelser eller utgivelser er tilgjengelig. Nylige utgivelser er oppført på siden Sikkerhetsoppdateringer fra Apple.

Apple-sikkerhetsdokumenter refererer til sårbarheter etter CVE-ID når det er mulig.

For mer informasjon om sikkerhet kan du gå til siden for Apple-produktsikkerhet.

macOS Monterey 12.6.2

Utgitt 13. desember 2022

Bluetooth

Tilgjengelig for: macOS Monterey

Virkning: En app kan avsløre kjerneminne

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedret håndtering av minnet.

CVE-2022-42854: Pan ZhenPeng (@Peterpan0927) fra STAR Labs SG Pte. Ltd. (@starlabs_sg)

BOM

Tilgjengelig for: macOS Monterey

Virkning: Et program kan omgå Gatekeeper-kontroller

Beskrivelse: Et logisk problem ble løst med forbedrede kontroller.

CVE-2022-42821: Jonathan Bar Or fra Microsoft

Boot Camp

Tilgjengelig for: macOS Monterey

Virkning: En app kan endre beskyttede deler av filsystemet

Beskrivelse: Et problem med tilgang ble løst med forbedrede tilgangsrestriksjoner.

CVE-2022-42853: Mickey Jin (@patch1t) fra Trend Micro

Oppføring lagt til 11. mai 2023

DriverKit

Tilgjengelig for: macOS Monterey

Virkning: En app kan kjøre vilkårlig kode med kjernerettigheter

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedret håndtering av minnet.

CVE-2022-32942: Linus Henze fra Pinauten GmbH (pinauten.de)

File System

Tilgjengelig for: macOS Monterey

Virkning: En app kan bryte ut av sandkassen

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom bedre kontroller.

CVE-2022-42861: pattern-f (@pattern_F_) fra Ant Security Light-Year Lab

IOHIDFamily

Tilgjengelig for: macOS Monterey

Virkning: En app kan kjøre vilkårlig kode med kjernerettigheter

Beskrivelse: En kappløpssituasjon ble løst med forbedret tilstandshåndtering.

CVE-2022-42864: Tommy Muir (@Muirey03)

Kernel

Tilgjengelig for: macOS Monterey

Virkning: En app kan kjøre vilkårlig kode med kjernerettigheter

Beskrivelse: En kappløpssituasjon ble løst gjennom tilleggsvalidering.

CVE-2022-46689: Ian Beer fra Google Project Zero

Kernel

Tilgjengelig for: macOS Monterey

Virkning: En app med rotrettigheter kan være i stand til å kjøre utilsiktet kode med kjernerettigheter

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedret håndtering av minnet.

CVE-2022-42845: Adam Doupé fra ASU SEFCOM

Kernel

Tilgjengelig for: macOS Monterey

Virkning: En ekstern bruker kan være i stand til å kjøre kjernekode

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedret håndtering av minnet.

CVE-2022-42842: pattern-f (@pattern_F_) fra Ant Security Light-Year Lab

libxml2

Tilgjengelig for: macOS Monterey

Virkning: En ekstern bruker kan være i stand til å forårsake uventet appavslutning eller kjøring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med heltallsoverflyt ble løst gjennom forbedret validering av inndata.

CVE-2022-40303: Maddie Stone fra Google Project Zero

libxml2

Tilgjengelig for: macOS Monterey

Virkning: En ekstern bruker kan være i stand til å forårsake uventet appavslutning eller utilsiktet kjøring av kode

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom bedre kontroller.

CVE-2022-40304: Ned Williamson og Nathan Wachholz fra Google Project Zero

PackageKit

Tilgjengelig for: macOS Monterey

Virkning: En app kan være i stand til å endre beskyttede deler av filsystemet

Beskrivelse: Et logisk problem ble løst gjennom forbedret tilstandshåndtering.

CVE-2022-46704: Mickey Jin (@patch1t), Csaba Fitzl (@theevilbit) fra Offensive Security

Oppføring lagt til 22. desember 2022

ppp

Tilgjengelig for: macOS Monterey

Virkning: En app kan kjøre vilkårlig kode med kjernerettigheter

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedret håndtering av minnet.

CVE-2022-42840: en anonym forsker

Preferences

Tilgjengelig for: macOS Monterey

Virkning: Et program kan være i stand til å bruke vilkårlige rettigheter

Beskrivelse: Et logisk problem ble løst gjennom forbedret tilstandshåndtering.

CVE-2022-42855: Ivan Fratric fra Google Project Zero

TCC

Tilgjengelig for: macOS Monterey

Virkning: En app kan få tilgang til sensitiv stedsinformasjon

Beskrivelse: Et logisk problem ble løst gjennom forbedrede restriksjoner.

CVE-2022-46718: Michael (Biscuit) Thomas

Oppføring lagt til 11. mai 2023

Weather

Tilgjengelig for: macOS Monterey

Virkning: En app kan få tilgang til sensitiv stedsinformasjon

Beskrivelse: Et logisk problem ble løst gjennom forbedrede restriksjoner.

CVE-2022-46703: Wojciech Reguła (@_r3ggi) fra SecuRing og en anonym forsker

Oppføring lagt til 11. mai 2023

xar

Tilgjengelig for: macOS Monterey

Virkning: Behandling av en skadelig pakke kan føre til kjøring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med typeforveksling ble løst gjennom forbedret kontroll.

CVE-2022-42841: Thijs Alkemade (@xnyhps) fra Computest Sector 7

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.