Om iPadOS 16-oppdateringer

iPadOS 16 tar allsidigheten til iPad til et nytt nivå med avanserte nye funksjoner for produktivitet og samarbeid. Felles bildebibliotek i iCloud gjør det lett å holde familiebildene oppdatert. I Meldinger blir det mulig å redigere eller angre en sendt melding, og samarbeid kan startes og administreres på nye måter. Mail får nye innboks- og skriveverktøy, og Safari legger til Delte fanegrupper og en oppdatert sikkerhetsfunksjon med passnøkler. Stage Manager er et nytt verktøy som gjør det enklere å multitaske på iPad, slik at du kan jobbe med flere overlappende vinduer og enkelt bytte mellom dem.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 16.7.7

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsfeilrettinger og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 16.7.6

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsfeilrettinger og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 16.7.5

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsfeilrettinger og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 16.7.4

Denne oppdateringen retter en feil som kunne føre til at inkluderte Apple-apper ikke kunne installeres på nytt etter sletting.

iPadOS 16.7.3

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsfeilrettinger og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 16.7.2

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsfeilrettinger og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 16.7.1

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsfeilrettinger og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 16.7

Denne oppdateringen inneholder viktige feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 16.6.1

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsfeilrettinger og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 16.6

Denne oppdateringen inneholder viktige feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 16.5.1

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsfeilrettinger og anbefales for alle brukere. Den retter også en feil som hindrer lading med Lightning-til-USB 3-adapter for kamera.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 16.5

Denne oppdateringen inneholder forbedringer, feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer for iPad.

Denne oppdateringen inneholder følgende forbedringer og feilrettinger:

• Det rettes en feil der Spotlight kunne slutte å reagere.

• Det rettes en feil som kunne føre til at Skjermtid-innstillinger ble nullstilt eller ikke ble synkronisert til alle enheter.

Enkelte funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle områder eller på alle Apple-enheter. Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 16.4.1

Denne oppdateringen inneholder viktige feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer for iPad, inkludert følgende:

• Emoji for hender som skyver, viser ikke ulike hudfarger.

• Siri svarer i enkelte tilfeller ikke.

Enkelte funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle områder eller på alle Apple-enheter. Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 16.4

Oppdateringen introduserer 21 nye emojier, i tillegg til å inneholde andre forbedringer, feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer for iPad.

Denne oppdateringen inneholder følgende forbedringer og feilrettinger:

• 21 nye emojier, blant annet dyr, håndbevegelser og objekter, er nå tilgjengelige i emoji-tastaturet.

• Peking med Apple Pencil støtter nå vipp og asimut, slik at du kan se markeringen fra alle vinkler før du markerer noe i Notater-appen og støttede apper. Tilgjengelig på 11-tommers iPad Pro (fjerde generasjon) og 12,9-tommers iPad Pro (sjette generasjon).

• Varslinger for nettapper er lagt til på Hjem-skjermen.

• Duplikatalbumet i Bilder støtter nå også registrering av dupliserte bilder og videoer i Felles bildebibliotek i iCloud.

• Bruk av VoiceOver støttes nå i værkart i Været-appen.

• En ny tilgjengelighetsinnstilling gjør det mulig å tone ned en video når blinkende lys eller strobelys registreres.

• Det rettes en feil med Apple Pencil som kunne påvirke responsiviteten ved tegning eller skriving i Notater-appen.

• Det rettes en feil som kunne føre til at Spør om kjøp-forespørsler fra barn ikke kom opp på foreldrenes enheter.

• Det rettes en feil som kunne føre til at Matter-kompatible termostater sluttet å reagere mens de var sammenkoblet med Hjem-appen.

Enkelte funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle områder eller på alle Apple-enheter. Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvare­oppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 16.3.1

Denne oppdateringen inneholder viktige feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer for iPad.

Denne oppdateringen inneholder viktige feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer for iPad, inkludert følgende:

• iCloud-innstillingene reagerer kanskje ikke eller vises feil hvis apper bruker iCloud

• kommandoer til Hvor er? via Siri virker kanskje ikke

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 16.3

Oppdateringen introduserer sikkerhetsnøkler for Apple‑ID, i tillegg til å inneholde andre forbedringer, feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer for iPad.

Denne oppdateringen inneholder følgende forbedringer og feilrettinger:

• Med sikkerhetsnøkler for Apple‑ID får brukere mulighet til å styrke sikkerheten på kontoen ved å kreve at en fysisk sikkerhetsnøkkel brukes som en del av tofaktor­autentiserings­prosessen ved pålogging på nye enheter.

• Støtte for HomePod (andre generasjon).

• Det rettes en feil hvor enkelte tegnestrøk med Apple Pencil eller fingeren ikke ble registrert på delte tavler.

• Det rettes en feil som kunne føre til at Siri svarte feil på musikkforespørsler.

Enkelte funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle områder eller på alle Apple-enheter. Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 16.2

Denne oppdateringen introduserer Freeform, en app som er perfekt for å utveksle og uttrykke ideer. Denne versjonen inneholder også Stage Manager-forbedringer, Apple Music Sing og andre funksjoner og feilrettinger for iPad.

Freeform

• Freeform er en ny app for kreativt samarbeid med venner eller kolleger på Mac, iPad og iPhone.

• Du kan legge til filer, bilder, huskelapper og annet i det fleksible arbeidsområdet.

• Tegn med tegneverktøy hvor som helst i arbeidsområdet med fingeren eller Apple Pencil.

Stage Manager

• Støtte for eksterne visningsenheter med oppløsning på opptil 6K tilgjengelig på 12,9-tommers iPad Pro (femte generasjon og nyere), 11-tommers iPad Pro (tredje generasjon og nyere) og iPad Air (femte generasjon).

• Flytt og slipp filer og vinduer fra en kompatibel enhet til en tilkoblet skjerm og omvendt.

• Støtte for bruk av opptil fire apper på iPad-skjermen og fire på den eksterne skjermen.

Apple Music Sing

• Den nye funksjonen gjør det mulig å synge med til millioner av låter i Apple Music.

• Volumet på vokalsporet kan justeres opp eller ned, slik at du kan synge duett med originalartisten, synge solo eller gjøre litt av begge deler.

• Sangtekster med forbedret synkronisering uthever sangstrofene stavelse for stavelse og gjør det enda enklere å synge med til musikken.

Game Center

• SharePlay støttes nå for flerspillerspill i Game Center, slik at du kan spille med de du snakker med i FaceTime.

• Aktivitet-widgeten viser hva vennene dine spiller og oppnår i spill, rett på Hjem-skjermen.

Hjem

• Smarthjem-tilbehøret ditt og Apple-enhetene dine kan nå kommunisere med forbedret ytelse og effektivitet.

Denne oppdateringen inneholder også følgende forbedringer og feilrettinger:

• Forbedret søk i Meldinger gjør det mulig å finne tilsendte bilder basert på innholdet, for eksempel en hund, bil, person eller tekst.

• Brukere av Privat trafikk med iCloud kan midlertidig deaktivere tjenesten for et bestemt nettsted i Safari med innstillingen Last inn på nytt og vis IP-adressen.

• I Notater viser deltakermarkører at andre er i ferd med å oppdatere et delt notat.

• AirDrop tilbakestilles nå automatisk til Kun kontakter etter 10 minutter for å forhindre uønskede forespørsler om å motta innhold.

• Retter en feil som førte til at enkelte notater som hadde blitt endret, ikke ble synkronisert med iCloud.

• Retter en feil som kunne føre til at Multi-Touch-bevegelser ikke fungerte ved bruk av tilgjengelighetsfunksjonen Zoom.

Enkelte funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle områder eller på alle Apple-enheter. Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 16.1.1

Denne oppdateringen inneholder feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 16.1

Felles bildebibliotek i iCloud

• Et separat bibliotek for enkel deling av bilder og videoer med opptil fem andre personer.

• Konfigureringsregler gjør at du enkelt kan bidra med gamle bilder basert på en startdato eller personer som er med på bildene, når du konfigurerer eller blir med i et bibliotek.

• Bibliotekfiltre gjør at du kjapt kan bytte mellom å vise fellesbiblioteket, det personlige biblioteket ditt eller begge bibliotekene samtidig.

• Delte redigeringer og tillatelser gjør det mulig for alle å legge til, redigere og slette bilder samt merke dem som favoritter og legge til bildetekster.

• Delingsbryteren i Kamera lar deg velge om du vil legge bilder i fellesbiblioteket etter hvert som de tas, eller om du vil aktivere en innstilling for å automatisk dele bilder når andre medlemmer av biblioteket registreres i nærheten ved hjelp av Bluetooth.

Meldinger

• Rediger en melding i opptil 15 minutter etter at du sendte den. Mottakerne vil se en oversikt over endringene.

• Angre sending gjør det mulig å trekke tilbake en melding i opptil to minutter etter at du sendte den.

• Merk som ulest gjør det enkelt å komme tilbake til en samtale senere.

• Bruk SharePlay i Meldinger til å se film, lytte til musikk, spille spill og mer sammen med venner samtidig som dere utveksler meldinger.

• Samarbeid-funksjonen tilbyr en enkel måte å invitere andre til å samarbeide om en fil via Meldinger og få oppdateringer direkte i tråden når noen gjør endringer i et samarbeidsprosjekt.

Mail

• Forbedret søk leverer mer nøyaktige og fullstendige resultater og gir deg forslag så snart du begynner å skrive.

• Angre sending gjør det mulig å trekke tilbake meldinger i ti sekunder etter at du trykket på Send.

• Bruk Planlagt sending for å sende en e‑post på en bestemt dag eller et bestemt klokkeslett.

• Påminn meg gir deg mulighet til å angi en dato og et klokkeslett da du vil bli minnet på en e‑post.

Safari og passnøkler

• Delte fanegrupper gjør det mulig å dele et sett med faner med andre og se øyeblikkelige oppdateringer av fanegruppen når dere samarbeider.

• Tilpass startsider i fanegrupper med ulike bakgrunner og favoritter for hver enkelt fanegruppe.

• Festede faner i fanegrupper gir deg muligheten til å feste ofte besøkte nettsteder i hver enkelt fanegruppe.

• Nettsideoversetting i Safari legger til støtte for nettsideoversettelser til og fra indonesisk, nederlandsk, polsk, tyrkisk, thai og vietnamesisk.

• Passnøkler tilbyr en enklere og tryggere påloggingsmetode som erstatter passord.

• Passnøkler synkroniseres via iCloud-nøkkelring slik at de er tilgjengelige på tvers av alle Apple-enhetene dine og samtidig gjennomgående kryptert.

Stage Manager

• Multitask på nye måter på 12,9-tommers iPad Pro (tredje generasjon og nyere), 11-tommers iPad Pro (første generasjon og nyere) og iPad Air (femte generasjon).

• Overlappende og justerbare vinduer gjør det mulig å skape en ryddig arbeidsflate med apper og vinduer av ulik størrelse.

• Nylig brukte apper, som er organisert på venstre side av skjermen, gjør det mulig å bytte raskt mellom apper.

• Gruppering av apper gjør det mulig å opprette appgrupper for rask tilgang.

Nye visningsmoduser

• Referansemodus viser referansefarger for populære fargestandarder og videoformater på 12,9-tommers iPad Pro med Liquid Retina XDR-skjerm, og med Sidecar kan enheten brukes som en referanseskjerm for Mac med Apple-chip.

• Ny skjermskalering er en innstilling som øker pikseltettheten på skjermen, slik at du kan se mer i appene som er tilgjengelige på 11-tommers iPad Pro (første generasjon og nyere), 12,9-tommers iPad Pro (femte generasjon og nyere) og iPad Air (femte generasjon).

Været

• Været-appen på iPad er optimalisert for en større skjerm, inkludert animasjoner, detaljerte kart og værmeldinger som kan trykkes på.

• Værkartene viser nedbør, luftkvalitet og temperatur sammen med stedsvisningen eller i fullskjerm.

• Trykkbare moduler viser mer informasjon, blant annet temperatur time for time eller nedbørsvarsel for de neste 10 dagene.

• Luftkvalitet viser en fargekodet skala for luftkvalitet, nivå og kategori, og du kan vise luftkvaliteten på et kart for å se helseanbefalinger, detaljert informasjon om luftforurensende stoffer og annet.

• Animerte bakgrunner viser solens posisjon på himmelen, skyer og nedbør med tusenvis av variasjoner.

• Varslinger om ekstremvær holder deg informert om ekstremværvarsler som utstedes for området ditt.

Game Center

• Dashbordaktivitet i spill viser deg hva vennene dine oppnår i dette spillet, og hva de spiller og oppnår i andre spill, alt på ett sted.

• Game Center-profiler framhever prestasjonene dine og aktivet på ledertavler for alle spillene du spiller.

• Integrering av kontakter viser Game Center-profilene til vennene dine og lar deg se spillene de spiller og prestasjonene de oppnår.

Visuelt søk

• Nå du løfter subjektet ut fra bakgrunnen, isolerer du subjektet i et bilde, slik at du kan kopiere det og lime det inn i apper som Mail og Meldinger. Denne funksjonen er tilgjengelig på iPad (åttende generasjon og nyere), iPad mini (femte generasjon og nyere), iPad Air (tredje generasjon og nyere), 12,9-tommers iPad Pro (tredje generasjon og nyere) og alle modeller av 11-tommers iPad Pro.

Siri

• Et enkelt oppsett av snarveier gjør det mulig å kjøre dem med Siri så snart du har lastet ned en app, uten å konfigurere det på forhånd.

• En ny innstilling gjør at du kan sende meldinger uten at Siri ber deg om å bekrefte først.

Kart

• Veibeskrivelser med flere stopp lar deg legge til opptil 15 stopp langs en kjørerute i Kart.

• Kollektivreiser i San Francisco Bay Area, London, New York og mange andre byer vises med priser.

Hjem

• En helt ny design av Hjem-appen gjør det enkelt å navigere, organisere, vise og styre alt smarthjem-tilbehøret ditt.

• Hjem-fanen har nå integrert alle tilbehør, rom og stemninger i én enkelt fane, så du ser hele boligen på én gang.

• Kategorier for lys, klima, sikkerhet, høyttalere og TV-er og vann gjør at du raskt kan få tilgang til alle relevante tilbehør organisert etter rom, og det vises mer detaljert statusinformasjon.

• En ny kameravisning setter fokus på opptil fire kameraer i Hjem-fanen, og du kan rulle for å se andre kameravisninger i hjemmet.

• Tilbehørsruter har fått et nytt utseende med lettere gjenkjennelige symboler i samme farge som tilhørende kategori, og en ny og mer nøyaktig styring av tilbehør.

• Støtten for den nye kommunikasjonsstandarden Matter gjør det mulig for et bredt utvalg av smarttilbehør i hjemmet å kommunisere på tvers av økosystemer.

Familiedeling

• Forbedret konfigurering av barnekontoer gjør det enklere å opprette kontoer for barn med passende foreldrekontroller, inkludert mediebegrensninger basert på aldersgrupper.

• Enhetskonfigurering for et barn gjør at du kan bruke Hurtigstart til å enkelt konfigurere en ny iOS- eller iPadOS-enhet for barnet, med alle valgte foreldrekontroller allerede lagt til.

• Skjermtid-forespørsler i Meldinger gjør det enda enklere å godkjenne eller avslå forespørsler fra barn.

• Familiesjekkliste gir deg tips og forslag som å oppdatere foreldre­kontroll­innstillingene for et barn, slå på stedsdeling eller minne deg på å dele abonnementet ditt på iCloud+ med alle.

Skrivebordsapper

• Tilpassbare verktøylinjer gjør det mulig å legge til funksjonene du bruker oftest i appene dine.

• Menyene viser mer kontekst for handlinger som lukk, arkiver og dupliser, noe som gjør det enklere å redigere dokumenter og filer i apper som Pages eller Numbers.

• Søk og erstatt er tilgjengelig i apper på tvers av systemet, inkludert Mail, Meldinger, Påminnelser og Swift Playgrounds.

• Tilgjengelighetsvisningen i Kalender viser tidspunkter der alle de inviterte er tilgjengelige, når du oppretter møter i Kalender.

Tilgjengelighet

• Registrering av dører i Lupe oppdager dører, leser skilt og symboler rundt døren og gir deg instruksjoner for hvordan du åpner døren.

• Vennekontroller gjør det mulig for brukere med nedsatt kognitiv funksjonsevne å få hjelp av en venn eller omsorgsperson til å spille videospill ved å slå sammen trykk fra flere spillkontroller til én.

• VoiceOver er nå tilgjengelig på over 20 nye språk, inkludert bengali (India), bulgarsk, katalansk, ukrainsk og vietnamesisk.

Denne versjonen inneholder også andre funksjoner og forbedringer:

• Nye Vannfarger, Monostrek og Fyllepenn i Notater.

• Det legges til støtte for AirPods Pro (andre generasjon), inkludert Hvor er? og Presisjonssøk for MagSafe-ladeetuiet, samt personlig romtilpasset lyd for en mer presis og oppslukende lydgjengivelse, som du også får med AirPods (tredje generasjon), AirPods Pro (første generasjon) og AirPods Max.

• Handoff i FaceTime lar deg enkelt flytte FaceTime-samtaler fra iPad til en iPhone eller Mac, eller motsatt.

• Memoji-oppdateringer inkluderer flere klistremerkepositurer, hårfrisyrer, hodeplagg, neser og farger på leppene.

• Registrering av duplikater i Bilder identifiserer duplikatbilder slik at du raskt kan rydde opp i biblioteket ditt.

• Festede lister i Påminnelser hjelper deg med å raskt navigere til favorittlistene dine.

• Søk på Hjem-skjermen gir deg tilgang til Spotlight direkte fra nedre kant av Hjem-skjermen, slik at du enkelt kan åpne apper, finne kontakter eller søke etter informasjon på nettet.

• Kritisk sikkerhets­oppdatering leverer viktige sikkerhets­forbedringer til enhetene dine enda raskere, fordi de kan installeres automatisk mellom standard programvare­oppdateringer.

Denne versjonen inneholder enda flere funksjoner og forbedringer. Du kan lese mer på: https://www.apple.com/no/ipados/ipados-16/features/

Enkelte funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle områder eller på alle iPad-modeller. Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvare­oppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222