Om varsler fra myndigheter og nødvarsler på Apple Watch

Les om hvordan du slår på nødvarsler, varsler fra myndigheter og offentlige sikkerhetsvarsler på Apple Watch.

Du kan motta nødvarsler, varsler fra myndigheter og offentlige sikkerhetsvarsler på Apple Watch. Hvis det skulle oppstå en nødssituasjon, ser du kanskje følgende:

• Varsler utstedt av myndighetene i landet eller regionen

• Varsler som involverer nært forestående fare for liv eller sikkerhet

• Varsler for ekstremvær

• AMBER-varsler (America's Missing: Broadcast Emergency Response)*

• Offentlige sikkerhetsvarsler*

* AMBER-varsler og offentlige sikkerhetsvarsler er ikke tilgjengelige i alle land og regioner.

Slå varsler fra myndigheter av eller på

Som standard er Statlige varsler slått på for enheten din.1 Når du mottar statlige varsler, hører du en lyd som ligner på en alarm. Hvis du vil slå disse varslene av eller på, følger du disse trinnene:

1. Gå til Innstillinger > Varslinger på iPhone.

2. Bla helt ned til bunnen av skjermen.

3. Under Statlige varsler slår du varseltypen av eller på.2 Når du slår på et varsel for iPhone, slås det også på for Apple Watch.

1. Statlige varsler støttes hvis du bruker et SIM-kort fra en støttet operatør. Apple Watch kan motta disse varslene hvis iPhonen din kan motta dem og er i nærheten, eller hvis Apple Watch er koblet til et Wi-Fi-nettverk. Hvis du har Apple Watch Series 3 (GPS + cellular) og nyere med et mobilabonnement fra en støttet operatør, kan du motta disse varslene selv om du ikke har iPhone i nærheten. Kontakt operatøren for å få mer informasjon.

2. I enkelte land og regioner er det ikke sikkert at du kan slå av statlige varsler.

Velg å motta test-nødvarsler på Apple Watch i USA

Hvis du har en iPhone som er knyttet til en operatør i USA — ved bruk av et amerikansk SIM-kort eller dataroaming i USA — kan du aktivere test-nødvarsler som også kan vises på Apple Watch. Apple Watch med mobilnett kan motta disse varslene også når du ikke er i nærheten av iPhone.

Disse er som standard slått av. Når du mottar denne typen varsler, hører du en lyd som høres ut som en alarm, og det står i varselet at det er en test.

Testvarsler fra myndigheter er tilgjengelige med amerikanske mobiloperatører, inkludert i Puerto Rico. De lokale myndighetene er ansvarlige for innholdet i testvarslene og hvor ofte de blir sendt. Du kan slå av denne funksjonen når som helst ved å følge framgangsmåten nedenfor. Kontakt operatøren for å få mer informasjon.

Slik slår du på Testvarsler på Apple Watch

1. Sørg for at iPhone har dennyeste versjonen av iOS. For denne framgangsmåten trenger du iOS 15.6 eller nyere.

2. På iPhone, gå til Innstillinger > Varslinger.

3. Slå på Testvarsler. Dette slår også på Testvarsler for Apple Watch.

Slå på Testvarsler for en Apple Watch som du har konfigurert for et familiemedlem

Hvis du konfigurerte en Apple Watch for et familiemedlem med Familiekonfigurering, kan dun bruke iPhone for å slå på Testvarsler for deres klokke:

1. Sørg for at Apple Watch har den nyeste versjonen av watchOS. For denne framgangsmåten trenger du watchOS 8.4 eller nyere.

2. På iPhonen du brukte til å konfigurere Apple Watch, last ned Testvarsel-profilen:

3. Trykk på Tillat. Hvis du blir bedt om å velge enheten du ønsker å installere profilen på, velger du Apple Watch.

4. Åpne Innstillinger-appen, og trykk på Profil nedlastet.

5. Trykk Installer. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre installasjonen av profilen.

6. Etter at profilen er installert på Apple Watch, går du til Innstillinger > Varslinger.

7. Slå på Testvarsler.

Slik slår du av Testvarsler:

• Gå til Innstillinger > Varslinger og slå av Testvarsler.

• Gå til Innstillinger > Generelt > Enhetsadministrering for å fjerne profilen.