Spor endringer i håndleddstemperaturen din om natten med Apple Watch

Apple Watch Series 8 eller nyere og alle Apple Watch Ultra-modellene kan samle inn data for håndleddstemperatur mens du sover for å gi deg generelle velværeinnsikter.

Om håndleddstemperatur

Håndleddstemperatur er en måling av kroppstemperaturen som tas av Apple Watch mens du sover. Kroppstemperaturen går opp og ned naturlig, og kan variere hver natt på grunn av kosthold og trening, alkoholforbruk, søvnmiljø eller fysiologiske faktorer som menstruasjonssykluser og sykdommer. Etter omtrent fem netter har Apple Watch fastslått normaltemperaturen på håndleddet ditt, og ser deretter etter nattlige endringer.

Hvis du bruker Syklus, kan håndleddstemperaturen også brukes for å se retrospektivt anslåtte eggløsninger og forbedre menstruasjonsprognoser.

Dette trenger du

• Apple Watch Series 8 eller nyere eller hvilken som helst Apple Watch Ultra-modell.

• Søvn må være konfigurert med Spor søvn med Apple Watch aktivert.

• Søvnfokus må være aktivert i minst fire timer per natt i fem netter.

Se håndleddstemperaturdata

1. Åpne Helse-appen på iPhone.

2. Trykk på Naviger, og deretter på Vitale mål.

3. Trykk på Håndleddstemperatur.

Månedlige trender for håndleddstemperatur på en iPhone.

Mens normaltemperaturen din fastslås, ser du «Trenger mer data» øverst i diagrammet. Under diagrammet ser du antallet netter som gjenstår før håndleddstemperaturdata vises som endringer fra normaltemperaturen. Hvis du bytter til en ny Apple Watch, tar det omtrent fem netter å fastslå normaltemperaturen din igjen.

Slik måles håndleddstemperaturen

Apple Watch Series 8 eller nyere og alle Apple Watch Ultra-modellene har to temperatursensorer – én på krystallen på baksiden, nær huden, og en annen rett under skjermen. Mens du sover, kontrollerer Apple Watch temperaturen hvert femte sekund. Denne designen forbedrer nøyaktigheten ved å redusere påvirkningen fra omgivelsene.

Avanserte algoritmer bruker deretter disse dataene for å levere en oppsummering for hver natt, slik at du kan se relative endringer fra den etablerte normaltemperaturen din i Helse-appen.

Slå av håndleddstemperatur

1. Åpne Apple Watch-appen på iPhone.

2. Trykk på Personvern.

3. Slå av håndleddstemperatur.

Dette bør du vite

• Temperaturmålerfunksjonen er ikke medisinsk utstyr og er ikke ment for bruk i medisinske diagnoser, behandlinger eller andre medisinske formål.

• Temperaturmålerfunksjonen er ikke et termometer og kan ikke gi håndleddstemperaturmålinger ved forespørsel.

• Temperaturmålerfunksjonen er designet for brukere som er minst 14 år gamle.

• Håndleddstemperaturdata kan også påvirkes av visse fysiologiske faktorer, livsstilfaktorer og miljøfaktorer.

• For å få beste mulige resultater må du påse at Apple Watch har god passform. Hvis passformen er for løs, kan det påvirke temperaturdataene.