Bruk Face ID mens du har på deg munnbind med iPhone 12 og nyere

Med iOS 15.4 eller nyere kan du bruke Face ID med munnbind for å låse opp iPhone mens du har på deg munnbind.

Hvis du har på deg et munnbind eller noe annet som dekker ansiktet ditt, kan Face ID med munnbind analysere de unike kjennetegnene rundt øynene dine. Når du bruker Face ID med munnbind, kan du fortsatt bruke Face ID til å autentisere apper, låse opp iPhone og bruke Apple Pay.

Denne funksjonen er tilgjengelig på iPhone 12 og nyere med iOS 15.4 eller nyere.

Slik setter du opp Face ID for å fungere med munnbind

1. Sørg for at iPhonen har iOS 15.4 eller nyere.

2. Åpne Innstillinger og trykk deretter på Face ID og kode.

3. Rull ned og slå på Face ID med munnbind.

Hvis du bruker iPhone 12 eller nyere og iOS 15.4 eller nyere, har Face ID og kode-siden i Innstillinger et alternativ for å slå på Face ID med munnbind.
  4. Når du blir bedt om det, trykker du på Bruk Face ID med munnbind. Følg instruksjonene på skjermen for å konfigurere Face ID med den vanlige prosessen for ansiktsskanning.

Du kan også låse opp iPhone med Apple Watch mens du har på deg munnbind.

Hvis munnbindet sitter for høyt eller for nær øynene dine, kan du kanskje ikke låse opp iPhonen med Face ID. Området rundt øynene dine må være synlig for at denne funksjonen skal fungere.

Du kan ikke bruke Face ID i liggende modus mens du har på deg munnbind.

Slik bruker du Face ID når du bruker briller og munnbind

Hvis du bruker briller, kan du konfigurere Face ID med munnbind med brillene på for å forbedre nøyaktigheten til funksjonen. Dette kan gjøres under første oppsett av Face ID eller senere. Du kan legge til opptil fire par briller med Face ID.

1. Åpne Innstillinger-appen, og trykk deretter på Face ID og kode.

2. Rull ned og trykk på Add glasses (Legg til briller).

3. Trykk på Fortsett når du blir bedt om det. Deretter følger du instruksjonene på skjermen.

Hvis du vil bruke Face ID med munnbind, må Face ID se øynene dine og området rundt dem tydelig. Face ID med munnbind er ikke laget for å fungere med solbriller.