Legg til en hotellromnøkkel i Lommebok på iPhone

Du kan legge til en hotellromnøkkel i Lommebok-appen. Deretter kan du bruke iPhone eller Apple Watch til å se reservasjonsdetaljer, sjekke inn og låse opp rommet ditt.

For å legge til en hotellromnøkkel på iPhone trenger du følgende:

Slik legger du til en hotellromnøkkel på iPhone

1. Åpne hotell- eller feriestedsappen og logg deg på kontoen din.

2. Åpne reservasjonen.

3. Trykk på Legg til i Lommebok.

Legg til i Lommebok
  4. Følg instruksjonene på skjermen for å legge til nøkkelen.

Hvis du har en kompatibel sammenkoblet Apple Watch, blir nøkkelen også automatisk lagt til på denne når du legger til en hotellromnøkkel på iPhone. Hvis nøkkelen ikke ble lagt til på en kompatibel Apple Watch, kan du legge den til på klokken ved å legge den til på nytt fra hotell- eller feriestedsappen.

Aktiv adgang slås på automatisk, slik at du kan låse opp hotellrommet ved å holde enheten mot låsen.

Når oppholdet er over, deaktiveres hotellromnøkkelen uansett hvor du befinner deg, og kan arkiveres for mer effektiv administrasjon av kortene i Lommebok. Du kan også manuelt fjerne hotellromnøkler fra Apple Lommebok.

Enkelte hotellromnøkler som tidligere er lagt til, kan legges til igjen direkte i Lommebok-appen:

1. På iPhone åpner du Lommebok-appen.

2. Trykk på Legg til-knappenBildet har ingen alternativ tekst.

3. Trykk på Tidligere kort.

4. Trykk på hotellromnøkkelen og følg instruksjonene på skjermen.

Bruk hotellromnøkkelen

Når du har lagt til en hotellromnøkkel i Lommebok-appen, kan du bruke iPhone eller Apple Watch til å låse opp rommet ditt ved å holde iPhone eller Apple Watch mot låsen. Avhengig av hvilken iPhone-modell du har, kan det være mulig å åpne rommet selv om iPhone-batteriet er tomt. Du kan også vise reservasjonen din og sjekke inn.

Slik viser du reservasjonen din på iPhone eller Apple Watch

1. Åpne Lommebok-appen på enheten.

2. Trykk på hotellromnøkkelen for å vise reservasjonen.

3. Avhengig av hotellet kan du se reservasjonsdetaljer i Reservasjon-delen under nøkkelen din eller ved å trykke på Info-knappenBildet har ingen alternativ tekst.

Hvis reservasjonen endres, oppdateres informasjonen for hotellromnøkkelen automatisk.

Slik sjekker du inn på hotellrommet ditt på iPhone

Du kan sjekke inn på iPhone samme dag som du legger inn reservasjonen.

1. Åpne Lommebok-appen.

2. Trykk på hotellromnøkkelen.

3. Når innsjekking er tilgjengelig på dagen for reservasjonen, viser hotellromnøkkelen innsjekkingsstatusen Tilgjengelig nå.

4. Trykk på innsjekkingsknappen.

5. Følg instruksjonene på skjermen for å sjekke inn på rommet.

Hvis du ikke kan sjekke inn på iPhone, eller hvis du bruker hotellromnøkkelen på Apple Watch, sjekker du inn med hotellets eller feriestedets app eller nettside, eller i resepsjonen.

Slik åpner du hotellrommet med iPhone eller Apple Watch

1. Sørg for at enheten er slått på. Du trenger ikke å være tilkoblet et mobil- eller Wi-Fi-nettverk.

2. Hold toppen av iPhone eller skjermen på Apple Watch i nærheten av låsen.

3. Når døren låses opp, vises et hakemerke og Ferdig på enheten din.

Hvis du har slått av Aktiv adgang, kan du bruke hotellromnøkkelen i Lommebok:

• Åpne Lommebok:

• iPhone med Face ID: Dobbeltklikk på sideknappen.

• iPhone med Touch ID: Hvil fingeren på Touch ID-sensoren.

• Apple Watch: Dobbeltklikk på sideknappen.

• Velg nøkkelen din:

• iPhone: Trykk på standardkortet ditt for å se de andre kortene dine. Trykk på hotellromnøkkelen, og autentiser med Face ID, Touch ID eller passordet ditt.

• Apple Watch: Rull ned for å finne hotellromnøkkelen din.

• Hold toppen av iPhone eller skjermen på Apple Watch i nærheten av låsen.

• Når døren låses opp, vises et hakemerke og Ferdig på enheten din.

Hvis du har problemer med hotellromnøkkelen

• Hvis du mister enheten eller den blir stjålet, kan du merke den som mistet. Denne handlingen slår automatisk av alle kort og nøkler i Lommebok-appen, også hotellromnøkkelen.

• Antall enheter du kan legge til hotellromnøkkelen på, avhenger av hotellet eller feriestedet.

• På noen hoteller og feriesteder kan det være at du bare kan legge til én hotellromnøkkel om gangen.