Legg til verifiserbar covid-19-vaksineinformasjon i Apple Lommebok og Helse

Legg til verifiserbar covid-19-vaksineinformasjon som et vaksinekort i Lommebok, og last ned og lagre verifiserbare test- og vaksinejournaler i Helse-appen.

Om verifiserbare vaksinerings- og testjournaler

Du kan lagre verifiserbare utgaver av covid-19-vaksinerings- og -testjournaler og bevis på gjennomgått sykdom på en sikker måte i Helse-appen på iPhone og iPod touch. Vaksinerings- og testjournaler som lastes ned i dette verifiserbare formatet, er digitalt signert av en leverandør eller helsevesenet. Dette ligner på papirdokumenter med offisielt segl. Verifiserbare helsejournaler er angitt med et hakemerke i Helse-appen. Dette betyr at journalen ikke er endret siden den opprinnelig ble opprettet.

Du kan laste ned verifiserbare vaksinerings- og testjournaler hvis vaksine- eller testresultatleverandøren din støtter dette formatet. Kontakt leverandøren for å sjekke om de støtter verifiserbare helsejournaler.

iOS 15.4 og nyere støtter EUs digitale koronasertifikat (EU DCC)1 Finn ut mer om støttet teknologi for verifiserbare helsejournaler.

Legg til et vaksinekort i Apple Lommebok

Med iOS 15.1 kan du sikkert laste ned og lagre verifiserbar covid-19-vaksineinformasjon i Helse-appen og legge til vaksinekort i Lommebok.2

Hvis du har fått en QR-kode

Du kan skanne en QR-kode du har fått fra covid-19-vaksinerings- eller -testleverandøren din, for å legge til de verifiserbare helsejournalene dine i Helse-appen.

1. Åpne Kamera-appen på Hjem-skjermen, i kontrollsenteret eller på Låst-skjermen på iPhone eller iPod touch.

2. Velg kameraet på baksiden av enheten.

3. Hold enheten slik at QR-koden vises i søkeren i Kamera-appen. Enheten gjenkjenner QR-koden og viser et Helse-appvarsel.

4. Trykk på Helse-appvarselet.

5. For verifiserbare vaksinejournaler trykker du på Legg til i Lommebok og Helse for å legge til journalen i Helse-appen og Lommebok-appen.

ios15-iphone13-pro-health-add-vaccination-record-to-wallet
  6. Trykk på Ferdig.

Hvis vaksinejournalen din endres, f.eks. hvis du får en ekstra dose, må du legge til en ny QR-kode.

Hvis du har lagret et bilde av en QR-kode

Du kan bruke Tekst i objektivet i Bilder-appen for å legge til verifiserbare helsejournaler i Helse-appen.

1. Åpne Bilder-appen.

2. Trykk på bildet av QR-koden din.

3. Trykk og hold inne på QR-koden i bildet. Deretter trykker du på Åpne i Helse.

4. For verifiserbare vaksinejournaler trykker du på Legg til i Lommebok og Helse for å legge til journalen i Helse-appen og Lommebok-appen.

5. Trykk på Ferdig.

Hvis vaksinejournalen din endres, f.eks. hvis du får en ekstra dose, må du legge til en ny QR-kode.

Hvis du har fått en fil du kan laste ned

Du kan laste ned en verifiserbar helsejournal du har fått fra covid-19-vaksinerings- eller -testleverandøren din, for å legge til journalene i Helse-appen.

1. Trykk på nedlastingskoblingen på iPhone eller iPod touch.

2. For verifiserbare vaksinejournaler trykker du på Legg til i Lommebok og Helse for å legge til oppføringen i Helse-appen og Lommebok-appen.

3. Trykk på Ferdig.

Om du har en eksisterende verifiserbar vaksinejournal lagret i Helse-appen

Hvis du tidligere skannet en QR-kode, lastet ned en fil eller koblet til helsetjenesten din for å legge til helsejournalene dine på iPhone eller iPod touch, kan du legge til den lagrede verifiserbare COVID-19-vaksinejournalen til Lommebok.

1. Åpne Helse-appen.

2. Trykk på Sammendrag nederst til venstre.

ios15-iphone13-pro-health-summary-vaccination-record-highlight
  3. Under Vaksinejournal trykker du på Legg til i Lommebok.

Hvis du ikke ser alternativet Legg til i Lommebok:

1. Trykk på Bla gjennom nederst til høyre, deretter på Vaksinasjoner.

2. Trykk på vaksinejournaltypen.

3. Trykk på den verifiserbare vaksinejournalen som har et avkryssingsmerke.

4. Trykk på Legg til i Lommebok.

Om vaksinekort i Lommebok

Når du har lagt til et vaksinekort i Lommebok-appen, kan du se og vise det når som helst. Forsiden av kortet viser navnet ditt, vaksinetype, dato for når vaksinedosene er satt, leverandøren og QR-koden.

De fullstendige detaljene til vaksinekortet er ikke synlige før du har autentisert med Face ID, Touch ID eller en sikkerhetskode.

Vaksinekortet ditt kan ikke deles med andre iPhone-, iPod touch- eller Apple Watch-brukere.

En iPhone-skjerm som viser et vaksinekort i Lommebok-appen

Legg til en verifiserbar helsejournal

Avhengig av hvor du tok covid-19-vaksinene og -testene, kan du på en sikker måte laste ned og lagre den verifiserbare helsejournalen din i Helse-appen med en QR-kode eller en fil som kan lastes ned.

Hvis du har fått covid-19-vaksinene og -testene gjennom en helsetjenesteleverandør som støtter Helsejournaler på iPhone og verifiserbare helsejournaler, kan du koble til leverandøren i Helse-appen. Når du har koblet til, blir de verifiserbare helsejournalene du har tilgjengelig, lastet ned automatisk.

Finn ut mer om hvordan du legger til helsejournalene dine.

Se en verifiserbar helsejournal

Når du har lastet ned og lagret en verifiserbar helsejournal i Helse-appen, kan du se den når som helst.

1. Åpne Helse-appen og trykk på Utforsk.

ios15-iphone13-pro-health-summary-vaccination-record-details
  2. Trykk på Vaksiner eller Prøveresultater.

3. Trykk på den verifiserbare helsejournalen du vil se.

Den verifiserbare helsejournalen din i Helse-appen inneholder informasjon som fornavn, etternavn, fødselsdato, hvilken vaksine eller test du har tatt, samt QR-koden som er knyttet til den verifiserbare helsejournalen.

Del en verifiserbar helsejournal

Du kan velge å dele verifiserbare helsejournaler med tredjepartsapper når en godkjent app ber om tilgang til denne informasjonen. Når apper ber om tilgang til verifiserbare helsejournaler, kan du velge hvilke spesifikke journaler du vil dele, og disse journalene deles kun med appen én gang. Tredjepartsapper har ikke kontinuerlig tilgang til verifiserbare helsejournaler du deler.

Siden disse journalene er i et verifiserbart format, kan du velge å dele disse prøveresultat- og vaksinejournalene med tredjepartsapper, som bedrifter og arrangementslokaler, slik at disse appene kan bekrefte at journalen er utstedt av test- eller vaksineleverandøren og ikke har blitt modifisert i ettertid.

Apple er ikke en del av tredjepartens verifiseringsprosess og får ikke tilgang til disse dataene når de importeres eller deles.

1. Muligheten til å legge til verifiserbare vaksinejournaler, testjournaler og bevis på gjennomgått sykdom er tilgjengelig der teknologien støtter det.

2. Du kan ikke lagre prøveresultater eller bevis på gjennomgått sykdom i Lommebok.