Hjelp en venn eller et familiemedlem ved å være kontakt for kontogjenoppretting

Som gjenopprettingskontakt kan du hjelpe en venn eller et familiemedlem med å få tilgang til kontoen sin igjen hvis hen skulle være uheldig og få den låst. Finn ut hva dere må gjøre hvis denne personen trenger hjelp av deg, samt hvordan du godtar eller avviser forespørselen.

Slik fungerer en gjenopprettingskontakt

Som gjenopprettingskontakt kan du hjelpe en venn eller et familiemedlem med å få tilgang til kontoen sin hvis hen glemmer Apple-ID-passordet eller skulle være uheldig og få kontoen låst. Hvis dette skjer, kan hen kontakte deg via telefon eller fysisk. Deretter følger du enkle instruksjoner for å generere og dele en sekssifret gjenopprettingskode med hen. Med denne koden, i tillegg til annen informasjon hen må bekrefte, kan hen tilbakestille passordet sitt og få tilgang til kontoen og dataene sine igjen.

Slik blir du kontakt for kontogjenoppretting

For at du skal kunne bli kontakt for kontogjenoppretting, må først en venn eller et familiemedlem invitere deg. Når hen sender invitasjonen, ser du et varsel i Meldinger-appen på enheten. Hvis du er med i Familiedeling-gruppen til denne personen, legges du automatisk til som gjenopprettingskontakten hens. Hvis ikke, blir du bedt om å godta eller avvise denne forespørselen.

Du kan når som helst fjerne deg selv som gjenopprettingskontakt i Innstillinger på enheten.

Ting du må huske

Når du er kontakt for kontogjenoppretting, har du ikke tilgang til kontoen til den aktuelle personen – du har kun muligheten til å gi hen en kode når du blir bedt om det. Du bør kun oppgi koden til en venn eller et familiemedlem. Hvis andre kontakter deg og ber om en kode, skal du ikke gi dem koden.

Krav for å kunne bli gjenopprettingskontakt

• Enheten din må kjøre iOS 15, iPadOS 15 eller macOS Monterey eller nyere.

• Du må være over 13 år.

• Du må ha aktivert tofaktorautentisering for Apple-ID-en din.

• Du må ha konfigurert passord på enheten din.

Slik hjelper du den aktuelle personen med å få tilgang til kontoen igjen

Hvis vennen eller familiemedlemmet blir stengt ute av kontoen sin, må hen først bekrefte deler av Apple-ID-kontoinformasjonen sin. Deretter kan hen kontakte deg via telefon eller fysisk. Følg trinnene nedenfor for å generere og dele en gjenopprettingskode som hen kan oppgi på enheten sin.

På iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 15, iPadOS 15 eller nyere

1. Gå til Innstillinger, og trykk på navnet ditt.

2. Trykk på Passord og sikkerhet > Kontogjenoppretting.

3. Trykk på kontaktens navn.

On iPhone, get a recovery code for a friend or family member
  4. Trykk på Hent gjenopprettingskode.

On iPhone, get a recovery code to help a friend or family member regain access to their account.
  5. Når kontakten er klar, leser du opp gjenopprettingskoden. Når hen har oppgitt koden på enheten, kan hen tilbakestille passordet og få tilgang til kontoen igjen.

På Mac med macOS Monterey eller nyere

1. Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger (eller Systemvalg), og klikk deretter på navnet ditt (eller Apple-ID).

2. Klikk på Passord og sikkerhet.

3. Klikk på Administrer ved siden av Kontogjenoppretting.

4. I Kontogjenoppretting for-delen finner du kontaktens navn. Deretter klikker du på Detaljer.

On Mac, get a recovery code for a friend or family member
  5. Klikk på Hent gjenopprettingskode.

On Mac, get a recovery code for a friend or family member
  6. Når kontakten er klar, leser du opp gjenopprettingskoden. Når hen har oppgitt koden på enheten, kan hen tilbakestille passordet og få tilgang til kontoen igjen.

Slik fjerner du deg selv som gjenopprettingskontakt

Hvis du ikke lenger har lyst til å være gjenopprettingskontakten til en person, følger du disse trinnene på iPhone, iPad, iPod touch eller Mac.

På iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 15, iPadOS 15 eller nyere

1. Gå til Innstillinger, og trykk på navnet ditt.

2. Trykk på Passord og sikkerhet, og trykk deretter på Kontogjenoppretting.

3. Trykk på personens navn under Kontogjenoppretting for.

On iPhone, remove yourself as someone's recovery contact
  4. Trykk på Fjern kontakt.

On iPhone, remove yourself as someone's recovery contact

Kontakten får en melding der det står at du ikke lenger er kontakten hens for kontogjenoppretting.

På Mac med macOS Monterey eller nyere

1. Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger (eller Systemvalg), og klikk deretter på navnet ditt (eller Apple-ID).

2. Klikk på Passord og sikkerhet.

3. Klikk på Administrer ved siden av Kontogjenoppretting.

4. I Kontogjenoppretting for-delen finner du kontaktens navn. Deretter klikker du på Detaljer.

On Mac, remove yourself as someone's recovery contact
  5. Klikk på Fjern kontakt.

On Mac, remove yourself as someone's recovery contact

Kontakten får en melding der det står at du ikke lenger er kontakten hens for kontogjenoppretting.