Finn ut mer om appklipp

Finn ut hvordan du starter appklipp, hvilken informasjon som samles inn fra deg når du bruker appklipp, og hvordan du administrer appklipp på enheten din.

Appklipp

Appklipp er små deler av en app som du kan bruke til å fullføre en oppgave raskt og uten at du må laste ned hele appen. Appklipp kan startes på flere måter, inkludert ved å skanne appklippkoder, tappe på appklipp-NFC-tagger, åpne appklipp fra koblinger du mottar via iMessage, eller starte appklipp fra smarte appklippbannere i Safari. Appklipp kan også bli foreslått av Siri eller i Apple Maps.

Når du starter appklipp, sender enheten din informasjon til Apple om hvilket appklipp som skal hentes og lastes ned på enheten. Denne informasjonen avslører ikke hvilken kobling, tagg eller kode du samhandlet med for å starte appklippet. Hvis du har valgt å dele enhetsanalyse med Apple, sender enheten din noe begrenset informasjon som ikke er personlig identifiserende, når du bruker appklipp, for å bidra til å forbedre appklipp og andre Apple-produkter og -tjenester for deg og andre.

Appklipp-utviklere kan samle inn informasjon om deg separat gjennom appklippet, og hvis du oppgraderer fra appklippet til fullversjonen av appen, blir dataene dine overført til appen. For mer informasjon om hvordan utvikleren behandler dataene dine, se produktsiden til fullversjonen av appen i App Store og utviklerens personvernerklæring.

Stedsbekreftelse

Når du starter appklipp fra NFC-tagger eller QR-koder, kan appklippet be deg bekrefte stedet ditt. Stedsbekreftelsen gjør at utvikleren kan finne ut om NFC-taggen eller QR-koden er flyttet bort fra det tiltenkte stedet. Hvis du lar appklipp bekrefte hvor du er, sender enheten appklippet en «ja»- eller «nei»-indikasjon på hvorvidt stedet til enheten er i nærheten av stedet som utvikleren av appklippet har valgt. Appklippet mottar ikke det nøyaktige stedet ditt gjennom stedsbekreftelse. 

Første gang et appklipp ber om å bekrefte stedet ditt, blir du spurt om du vil bruke valget for alle appklipp. Hvis du velger å bruke valget for alle appklipp ved å velge Tillat for alle appklipp eller Ikke tillat, blir du ikke bedt om å bekrefte stedet igjen. Hvis du velger å bekrefte stedet kun for det aktuelle appklippet (Tillat én gang), blir du spurt av hvert appklipp som ønsker å bekrefte stedet du befinner deg på. Når du har angitt valget, kan du endre valget på appklippkortet som vises første gang du starter appklippet. Du kan også slå av og på stedsbekreftelse i Innstillinger ved å gå til Innstillinger > Personvern > Stedstjenester > Appklipp og endre innstillingen for Bekreft sted. 

Hvis appklippet vil ha tilgang til enhetens stedsdata som en del av appklippets bruksopplevelse, kan utvikleren be om tilgang til stedstjenester separat. Hvis du gir tillatelse, varer tilgangen i én dag, og kun mens du bruker appklippet. 

Varslinger

Appklipp kan sende deg varslinger i opptil åtte timer hver gang du starter appklippet på enheten. Du kan slå av og på denne funksjonen direkte på appklippkortet. Du kan også administrere varslinger for alle appklipp ved å gå til Innstillinger > Varslinger > Appklipp.

Administrer appklipp

Hvis du vil slå av appklipp, går du til Innstillinger > Skjermtid > Innhold og personvern > Innholdsrestriksjoner, trykker på Appklipp og velger Ikke tillat. Når du velger Ikke tillat, slettes eventuelle appklipp du har på enheten for øyeblikket.

Deling med tredjeparter

Hvis du har valgt å dele analyse med tredjepartsutviklere, deler Apple den analyseinformasjonen som er relevant for utviklerens appklipp, så lenge analyseinformasjonen og statistikken er sammenstilt eller presenteres i en form som ikke identifiserer deg personlig. Apple deler denne informasjonen for å hjelpe tredjepartsutviklerne med å forbedre appklipp, apper, produkter og tjenester som er designet for bruk med Apple-produkter.

Du kan slå av og på deling av krasjdata og statistikk om hvordan du bruker appklipp med tredjepartsutviklere ved å gå til Innstillinger > Personvern > Analyse og forbedringer > Del med apputviklere. 

Lagring

Data som er tilknyttet et appklipp, slettes fra enheten etter 10 dager uten bruk, eller etter 30 dager uten bruk hvis du har logget på appklippet med Logg på med Apple. Appklipp fjernes automatisk fra enheten etter 30 dager uten bruk.

Informasjonen som samles inn av Apple, behandles alltid i samsvar med Apples retningslinjer for personvern, som du finner på www.apple.com/privacy.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.

Publiseringsdato: