Rapporter en hendelse i Kart på iPhone

Med iOS 14.5 og nyere kan du rapportere hendelser – som ulykker, farer, fartskontroller eller veiarbeid – i kartappen på iPhone.

Slik rapporterer du en hendelse

• Bruk Siri. Si noe sånt som «Hei, Siri, rapporter en ulykke» eller «Hei, Siri, det er noe i veien.»
  • Hvis du er koblet til CarPlay, kan du trykke på Rapport-symbolet på CarPlay-skjermen.

Når du bruker detaljerte instruksjoner

1. Trykk på den grå pilen nederst på skjermen.
  2. Trykk på Rapporter en hendelse, og trykk deretter på Ulykke, Fare, Fartskontroll eller Veiarbeid.
    Du kan rapportere en hendelse mens du bruker veibeskrivelser sving for sving i Kart på iPhone.

Hendelsesrapportene du ser, kan variere avhengig av hvor du befinner deg. I Fastlands-Kina kan du for eksempel se et alternativ om å rapportere veiarbeid i stedet for å rapportere en fartskontroll.

Tilgjengeligheten av kart og funksjoner varierer avhengig av landet ditt og regionen din. Finn ut hvilke kartfunksjoner som støttes i landet ditt eller regionen din.

Fra hovedskjermen i Kart

1. Trykk på bildet ditt ved siden av søkefeltet, og trykk deretter på Rapporter.
  2. Trykk på Rapporter et nytt problem nederst på skjermen, og velg deretter type rapport.På iPhone kan du rapportere en hendelse i Kart fra hovedskjermen.
  3. Legg til informasjonen for problemet, og trykk deretter på Send i øvre høyre hjørne.

Under Rapporterte hendelser kan du kun se type og antall hendelser som tidligere er rapportert.