Kamera og ARKit og personvern

Apple har designet kameraene med fokus på personvern, og apper fra tredjeparter må be om din tillatelse før de får tilgang til Kamera.

Apper på en iOS-enhet som du gir tilgang til Kamera, har tilgang til bilder i sanntid fra kameraene på forsiden og baksiden. Apper kan ikke bruke kameraet uten å informere om at kameraet er i bruk.

Bilder og videoopptak som tas med kameraet, kan inneholde annen informasjon som hvor og når de ble tatt, dybdeskarpheten og utvidet rammeområde. Hvis du vil at bilder og videoer som tas med Kamera-appen, ikke skal inneholde stedsinformasjon, kan du når som helst endre dette ved å velge Innstillinger > Personvern og sikkerhet > Stedstjenester > Kamera. Hvis du vil at bilder og videoer ikke skal inneholde informasjon om sted når du deler dem med andre, kan du slå av Sted i Valg-menyen i delingsarket.

Kontinuitet-kamera gjør det mulig å bruke iPhone eller iPad som webkamera for en annen enhet. På Mac vil iPhonen koble til automatisk når enhetene er i nærheten av hverandre og logget på samme Apple‑ID. På Apple TV kan du koble til en iPhone eller iPad manuelt når enhetene er i nærheten av hverandre. Du kan alltid sette den aktive kamerastrømmen på pause ved å trykke på Pause-knappen, eller ved å sveipe opp fra nedre kant av iPhone-skjermen eller trykke på Hjem-knappen. Trykk på Koble fra på enheten for sette kameraet på pause og midlertidig fjerne iPhonen eller iPaden fra kameralisten på Mac eller Apple TV. Du kan deaktivere bruk av iPhonen eller iPaden som webkamera for Mac eller Apple TV ved å gå til Innstillinger > Generelt > AirPlay og Handoff på iPhonen eller iPaden.

På enkelte iPhone-modeller, eller ved bruk av Kontinuitet-kamera, kan funksjonen I fokus automatisk zoome og panorere kameraet foran på enheten i kompatible apper slik at du er midt i bildet. Kameraet justerer zoom med en jevn bevegelse for å gi plass til personer som kommer inn i bildet. Under videosamtaler kan du deaktivere I fokus ved å sveipe ned fra øverst til høyre på skjermen for å åpne Kontrollsenter­symbolet, deretter trykke på Videoeffekter-knappen og til slutt på I fokus-knappen. Du kan når som helst kontrollere om støttede apper bruker I fokus fra selve appen eller ved å følge alternativene i Kontrollsenter.

Apper som er gitt tilgang til Kamera-appen, kan bruke ARKit til å produsere en AR-opplevelse. Apper kan bruke, oppbevare og slå sammen data de mottar fra ARKit med data fra Kamera-appen, som for eksempel stedsdata knyttet til et bilde. Disse appene kan bruke kameraet til å stedfeste hvor du bruker AR ved hjelp av verdens- eller ansiktssporing. Verdenssporing bruker algoritmer på enheten til å behandle informasjon fra disse sensorene for å finne brukerens posisjon i et fysisk miljø. Verdenssporing aktiverer funksjoner som Visuell kompassretning i Kart.

Publiseringsdato: 18. september 2023