Hvor er? og personvern

Hvor er? beskytter informasjonen din og lar deg velge hva du vil dele.

Hvis du har mistet eller forlagt en iPhone, iPad, Apple Watch, iPod touch eller Mac med Hvor er? aktivert, gjør Hvor er? det mulig å finne enheten på et kart. Hvor er? gjør det også mulig å spille av en lyd, låse enheten, vise en melding på skjermen eller fjernslette enheten du prøver å finne. Med Hvor er? kan du også finne eller spille av en lyd på tilbehør som støttes.

Når du logger på og aktiverer iCloud på enheten din, blir utvalgte funksjoner i Hvor er? aktivert automatisk. Disse inkluderer blant annet muligheten til å låse og sende en melding til enheten, spille av en lyd eller slette enheten eksternt. Enhetene dine med en sikkerhetsbrikke beskyttes også av Aktiveringslås, og kan ikke slettes og aktiveres på nytt uten passordet ditt. Når du aktiverer Hvor er? på iPhonen din, blir funksjonen automatisk aktivert på alle sammenkoblede Apple Watch-enheter også. Du kan også aktivere Hvor er? for en Apple Watch, og funksjonen vil også bli aktivert for den sammenkoblede iPhonen.

Når du bruker Hvor er?, blir enhetens posisjon og informasjon om enheten og kontoen din sendt til og lagret av Apple slik at vi kan tilby deg tjenesten. Posisjonen til enheter sendes kun til Apple hvis du har bedt om å se posisjonen til en enhet eller et tilbehør. Apple beholder posisjonsinformasjon og gjør den tilgjengelig for deg i 24 timer, før informasjonen slettes. Når Stedstjenester er aktivert, kan du også velge å dele enhetens nåværende posisjon med Hvor er? og Del posisjonen min. Når du bruker funksjonen, blir posisjonen din kun sendt til Apple hvis en godkjent venn har bedt om den, og den oppbevares i to timer før den slettes igjen. Hvor er? og Del posisjonen min aktiveres kun når du selv velger å dele posisjonen din med noen andre.

Hvor er? kan hjelpe deg med å finne enhetene dine på et kart hvis du har aktivert Stedstjenester. Hvis du velger å aktivere funksjonen Siste plassering, vil enhetens siste kjente posisjon automatisk sendes til Apple hver gang batteriet på enheten når et kritisk lavt nivå.

Hvor er? gjør det mulig å finne enheter selv om de ikke er koblet til internett ved hjelp av Hvor er?-nettverket, et brukerbasert nettverk med tilkoblede Apple-enheter. Enheter i Hvor er?-nettverket bruker trådløs Bluetooth-teknologi til å finne mistede enheter og kompatible objekter i nærheten, og rapporterer omtrentlig posisjon tilbake til eieren. Samhandlingen er gjennomgående kryptert, og Apple kan ikke se posisjonen til en frakoblet enhet eller rapporteringsenhet. Når enheten deltar i Hvor er?-nettverket, kan den både bli funnet av nettverket og anonymt bidra til å finne andre mistede enheter. Du kan velge å hindre enheten i å delta i Hvor er?-nettverket ved å gå til Innstillinger > [navnet ditt] > Hvor er?, og deretter trykke for å slå av Hvor er?-nettverket.

Du kan slå av Hvor er? og Aktiveringslås på iOS- eller iPadOS-enheten ved å velge Innstillinger > [navnet ditt] > Hvor er? > Finn iPhone eller Finn iPad og trykke for å slå av Finn iPhone eller Finn iPad, og på Mac velger du Systemvalg > Apple-ID > iCloud og fjerner markeringen for Finn Mac i listen Programmer på denne Macen som bruker iCloud.

All informasjon Apple samler inn, blir behandlet i samsvar med Apples retningslinjer for personvern, som du kan lese på www.apple.com/no/privacy.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.