Rediger HDR-video som er tatt opp på en iPhone 12

Finn ut mer om hvilke Apple-apper du kan bruke til å redigere og dele Dolby Vision High Dynamic Range-videoer (HDR) som er tatt opp med iPhone 12-modeller.

iPhone 12-modeller tar opp video i Dolby Vision HDR. Du kan sjekke at iPhone 12 er angitt til å ta opp HDR-video under Innstillinger > Kamera > Ta opp video.

Clips

Bruk Clips til å lage et nytt videoprosjekt, og ta deretter opp eller importer et HDR-videoklipp som er tatt opp med iPhone 12. Legg til titler, filtre, grafikk og musikk, rediger prosjektet, og del videoen.

iMovie for iOS

Lag et filmprosjekt i iMovie på iPhone, rediger filmen, og del filmen. Når du deler filmen, trykker du på Alternativer, og deretter slår du på HDR-bryteren for å eksportere filmen i HDR. Hvis du vil dele en SDR-versjon (standard dynamisk område) av filmen for bruk på SDR-skjermer, slår du av HDR-bryteren.

iMovie for macOS

I iMovie for macOS 10.2 eller nyere kan du importere HDR-video til et iMovie-prosjekt. For HDR-video som er importert i en tidligere versjon av iMovie, må du importere den på nytt for at den skal vises riktig. Du kan dele fra iMovie i SDR.

For å dele et iMovie for macOS-prosjekt i HDR må du installere Final Cut Pro eller Final Cut Pro-prøveversjonen på Mac. I iMovie velger du Rediger > Send film til Final Cut Pro. Deretter kan du følge fremgangsmåten i Final Cut Pro-delen nedenfor.

Final Cut Pro

1. Lag et nytt Final Cut Pro-bibliotek og sett fargebehandlingen for biblioteket til Wide Gamut HDR (HDR med bredt fargeomfang).
  2. Importer HDR-video som er tatt opp med iPhone 12. Du kan importere HDR-video direkte fra iPhone eller Bilder-appen.
  3. Lag et nytt prosjekt og angi fargeområdet for prosjektet til Wide Gamut HDR - Rec. 2020 HLG (HDR med bredt fargeomfang – Rec. 2020 HLG).
  4. Rediger prosjektet.
  5. For å få best mulig kvalitet eksporterer du en HLG-masterfil eller deler til Apple-enheter med videokodeken satt til HEVC 10-bit.

Bruk maskinvareakselerasjon til å eksportere HEVC 10-bit Dolby Vision HDR

Du kan bruke maskinvareakselerasjon* for å muliggjøre rask koding av HEVC 10-bit Dolby Vision HDR-video ved hjelp av Compressor og Final Cut Pro med macOS Big Sur.

1. I Innstillinger-panelet i Compressor (trykk på Skift-Kommando-1 hvis det er skjult) velger du innstillingen Apple Devices 4K (Apple-enheter 4K) (HEVC 10-bit, HLG, Dolby Vision 8.4).
  2. Velg Duplicate (Dupliser) fra Action-lokalmenyen  (Handling) nederst i panelet.
  3. Åpne inspektøren, velg Video-fanen, og angi disse alternativene:
    • Klikk på lokalmenyen «Encoder type» (Kodertype) og velg «Faster (standard quality)» (Raskere (standard kvalitet)).
    • Mer av for «Include Dolby Vision 8.4 metadata» (Inkluder Dolby Vision 8.4-metadata) for å la Compressor inkludere Dolby Vision 8.4-metadata i utdatafilen.
  4. Velg Generelt-fanen i inspektøren, og skriv deretter inn et nytt navn i Navn-feltet, for eksempel «Akselererte Apple-enheter 4K (HEVC 10-bit, HLG, Dolby Vision 8.4)».
  5. I Final Cut Pro velger du Preferences (Innstillinger) > Destinations (Mål).
  6. Dobbeltklikk på Compressor Settings (Compressor-innstillinger), og velg forhåndsinnstillingen Akselererte Apple-enheter 4K, som du opprettet i Compressor under Custom (Egendefinert).
  7. Når du er klar til å dele HDR-prosjektet ditt, velger du det i nettleseren, velger Fil > Del, og deretter velger du forhåndsinnstillingen Akselererte Apple-enheter 4K.

* Maskinvareakselerasjon er bare tilgjengelig hvis maskinvaren din støtter det.

Del et Final Cut Pro-prosjekt i HDR til YouTube

Hvis du vil laste opp en HDR-versjon av prosjektet ditt til YouTube, må du eksportere en HLG-masterfil eller dele til Apple-enheter, og deretter laster du opp videofilen til YouTube med en nettleser som Safari.