Nytt for bedrifter i macOS Big Sur

Finn ut mer om bedriftsinnhold Apple har publisert for macOS Big Sur.

macOS-oppdateringene forbedrer stabiliteten, ytelsen eller kompatibiliteten til enheten og anbefales for alle brukere. Enhetsadministratorer kan administrere programvareoppdateringer ved hjelp av en MDM-løsning.

Du finner informasjon om generelle forbedringer i artikkelen om oppdateringene i macOS Big Sur.

Hvis du vil vite mer om sikkerhetsinnholdet i disse oppdateringene, kan du se Sikkerhetsoppdateringer fra Apple.

macOS Big Sur 11.5

• MDM-administratorer kan bruke den nye SetRecoveryLock-kommandoen til å angi et passord på en Mac med Apple-chip som kreves for å gå inn i macOS-gjenoppretting.

• MDM-administratorer kan nå bruke DeviceLock-kommandoen til å låse en Mac med Apple-chip med en sekssifret PIN-kode og en valgfri melding.

• Løser et problem der nettverksutvidelser som krever Rosetta 2, ikke lastes inn ved første oppstart etter en programvareoppdatering.

• Løser et problem der Systemprofil slutter å svare når maskinvaredata samles inn.

• SmartCard-pålogging mislykkes ikke lenger på Mac-maskiner med Apple-chip når du bruker checkCertificateTrust-nøkkelen.

• Løser et problem der installasjoner av MDM-apper kan mislykkes når du bruker en proxy konfigurert med en PAC-fil.

• Løser et problem der Mac-maskiner med Apple-chip starter opp til recoveryOS etter bruk av startosinstall –eraseinstall.

macOS Big Sur 11.4

• Å bruke MDM til å installere programvareoppdateringer fungerer mer pålitelig på Mac-maskiner med Apple-chip.

• Løser et problem der første pålogging med en mobilkonto ikke oppretter en påloggingsnøkkelring.

• Oppsettsassistent hopper ikke lenger over Stedstjenester når MDM hopper over kontooppretting.

• Appinstallasjoner fra MDM avbrytes ikke lenger under installasjonen når landet endres.

• Løser et problem der DNS-oppslag kan mislykkes når det brukes en godkjent proxy eller en proxy konfigurert med en PAC-fil.

• Løser et problem der Kerberos SSO-utvidelsen kan mislykkes i å fornye legitimasjon.

• Løser et problem der synkronisering av iCloud-nøkkelring ikke kunne begrenses av MDM.

• Løser et problem der StorNext-volumer fra fsforeignservers-filen ikke aktiveres automatisk.

macOS Big Sur 11.3

• MDM kan nå utsette større og mindre programvareutgivelser hver for seg.

• SMB Multichannel er nå støttet og aktivert som standard. Les mer

• Når du bruker MDM for å starte en macOS-enhet på nytt, kan du eventuelt tillate brukerinteraksjon før du starter på nytt.

• MDM kan nå installere og administrere iOS-apper på Mac-datamaskiner med Apple-chiper.

• Løser et problem der systemutvidelser som allerede venter på godkjenning av brukere, ikke kunne godkjennes av MDM.

• Løser et problem der bruk av MDM for å fjerne godkjenning for systemutvidelser ikke deaktiverte utvidelsene.

• Løser et problem med innholdsfiltreringsregler når du bruker flere nettverksutvidelser samtidig.

• Løser et problem der oppretting av mobilkonto mislykkes ved første pålogging.

• Oppdatering av en Wi-Fi-nyttelast som inkluderer en sertifikatidentitet, skaper ikke lenger en duplikatidentitet.

• Safari respekterer nå brukerdefinerte «Alltid tillat»-tilgangsinnstillinger for SSO-sertifikater.

• Løser et problem med surfing på nettverksfilservere som er vert for et stort antall SMB-delinger.

• Løser et problem som forhindrer at programvareoppdateringer starter i påloggingsvinduet.

• Løser et problem der appinstallering kan mislykkes hvis MDM gir ut installeringskommandoen på nytt.

macOS Big Sur 11.2

• På Macer med Intel-prosessor kan du nå bruke startosinstall-kommandoen i macOS-installasjonsprogrammet som ligger på et volum som ikke brukes til oppstart, når du har utført oppstart til gjenoppretting.

• Det å angi en egendefinert umask fungerer nå som forventet.

• MDM kan nå sende en Kernel Extension Policy-nyttelast til en Mac med Apple M1-chipen og oppdatere sikkerhetsinnstillingene for oppstart automatisk.

• Løser et problem der Macer som administreres av MDM, noen ganger ikke klarte å hente programvareoppdateringer ved hjelp av Systemvalg.

• Network Extension Content Filters kan nå overvåke trafikk fra innebygde binærfiler.

• Løser et problem der brukere ikke klarte å låse opp Systemvalg-paneler etter oppgradering til macOS Big Sur fra macOS Catalina.

macOS Big Sur 11.1

• Du kan nå installere macOS på en Mac med Apple-chip når du er logget på med en mobilkonto.

• Løser et problem der PIN-koden ikke ble akseptert ved forsøk på å autentisere med et smartkort.

• softwareupdate --fetch-full-installer-kommandoen laster nå ned det nyeste macOS-installasjonsprogrammet som forventet.

macOS Big Sur 11

• Har MDM-støtte for å gi standardbrukere muligheten til å fullføre installasjonen av eldre kjerneutvidelser ved å starte Macen på nytt fra Systemvalg > Sikkerhet og personvern uten å måtte oppgi administratorlegitimasjon.

• Støtter RebuildKernelCache- og KextPaths-nøklene i listen over MDM-kommandoer for RestartDevice.

• Gir MDM-støtte for å gi standardbrukere muligheten til å tillate Skjermopptak eller Inndataovervåkning i Personvern-feltet i innstillingene for Sikkerhet og personvern.

• Trafikk via Apple Push Notification Service (APNS) bruker en proxy som reserve på riktig måte hvis en direkte tilkobling blokkeres av en brannmur som ikke sender en TCP-tilbakestilling til klienter.

• Hyperkoblinger i PDF-filer som inneholder prosentkodede tegn, åpnes nå på riktig måte.

• Løser problemet der forsøk på å endre et passord ved hjelp av Kerberos SSO-utvidelsen Konfigurasjonsfilen angir ikke standardområdet.»

• Løser et problem der brukeren ikke alltid var oppført i listen over brukere i påloggingsvinduet etter at vedkommende fikk tillatelse til å låse opp et FileVault-beskyttet oppstartsvolum.

• Løser et problem der Omplasserte objekter-mappen i visse tilfeller ikke kunne slettes.

• Løser et problem der «Passordkrav» i Systemvalg ikke ble vist når et passord hadde oppfylt kravene mens flere lokale kriterier var i bruk.