Hvis du ser «Kan ikke verifisere oppdatering» når du oppdaterer Apple Watch

Finn ut hva du kan gjøre hvis Apple Watch sier at den ikke kan bekrefte en watchOS-oppdatering fordi du ikke er koblet til internett.

Sjekk internettilkoblingen

Først må du sørge for at Apple Watch er koblet til internett – enten via iPhone eller direkte via wifi eller mobilnettverket.

Hvis du er sikker på at klokken har en internettilkobling og du fortsatt ser feilen, følger du fremgangsmåten i neste avsnitt.

Omstart klokken

Start Apple Watch på nytt, sørg for at den har en internettilkobling, og prøv å oppdatere den på nytt.

Hvis du fremdeles ser feilen, følger du fremgangsmåten i neste avsnitt.

Fjern mediefiler og apper

Frigjør plass på Apple Watch ved å fjerne musikk eller bilder som du har synkronisert med klokken. Prøv deretter å installere watchOS-oppdateringen. Hvis du fremdeles ikke kan oppdatere, fjerner du noen apper for å frigjøre mer plass, og deretter prøver du å oppdatere på nytt.

Hvis du ikke får oppdatert etter å ha slettet mediefiler og apper, følger du fremgangsmåten i neste del.

Fjern sammenkoblingen og oppdater Apple Watch

1. Hold Apple Watch og iPhone tett sammen mens du fjerner sammenkoblingen.

2. Åpne Watch-appen på iPhone.

3. Gå til Min klokke-fanen, og trykk deretter på Alle klokker øverst på skjermen.

4. Trykk på infoknappeninfoknappen ved siden av klokken du vil fjerne sammenkoblingen for.

5. Trykk på Koble fra Apple Watch.

6. På GPS + Cellular-modeller velger du å beholde mobilabonnementet ditt.

7. Trykk på nytt for å bekrefte. Du må kanskje oppgi Apple-ID-passordet for å deaktivere aktiveringslåsen. Før alt innhold og alle innstillinger på Apple Watch blir slettet, oppretter iPhone en ny sikkerhetskopi av Apple Watch. Du kan bruke sikkerhetskopien til å gjenopprette en ny Apple Watch.

Deretter konfigurerer du Apple Watch med iPhone. Når du blir spurt om du vil konfigurere som ny eller gjenopprette fra sikkerhetskopi, velger du å konfigurere som ny. Deretter følger du instruksjonene på skjermen for å fullføre konfigureringen. Hvis du vil oppdatere til betaversjonen av watchOS, installerer du betaprofilen på nytt når konfigureringen er fullført.

Til slutt oppdaterer du Apple Watch.

Gjenopprett fra sikkerhetskopi

Hvis du vil gjenopprette Apple Watch fra den siste sikkerhetskopien, følger du fremgangsmåten i forrige del for å fjerne sammenkoblingen igjen. Deretter konfigurerer du klokken en gang til med iPhone. Denne gangen velger du å gjenopprette fra sikkerhetskopi i stedet for å konfigurere som ny.