Spill av og ta opp HDR-video på iPhone eller iPad

Støtte for HDR-video (High Dynamic Range), for eksempel HDR-filmer og TV-programmer fra Apple og andre leverandører, krever en kompatibel iPhone eller iPad.

Modeller som støtter HDR

Identifiser iPhone- eller iPad-modellen din, og deretter sjekker du spesifikasjonene for å finne ut om den støtter avspilling av video i HDR, innspilling av video i HDR eller begge deler.

Slik spiller du av HDR-video

Når du ser på HDR-innhold, for eksempel HDR-filmer og TV-programmer fra Apple eller andre leverandører, spiller enheten automatisk av videoen i HDR.

Lysstyrken og fargen på HDR-videoen kan variere avhengig av enheten din og belysningen i omgivelsene. Omgivelser med svakt lys, for eksempel et mørklagt rom, forbedrer den visuelle effekten av HDR.

Slik tar du opp HDR-video

Enheter som støtter HDR-videoopptak, har en innstilling for HDR-video. Bruk denne innstillingen til å kontrollere om enheten skal ta opp video i HDR.

Innstilling for HDR-video

1. Åpne Innstillinger.
  2. Trykk på Kamera.
  3. Trykk på Ta opp video.
  4. Trykk på HDR-video. Det er slått på som standard.

Finn ut mer

• HDR-videoopptak krever et High Efficiency-videoformat, så hvis du slår av High Efficiency i Innstillinger > Kamera > Formater, slås HDR-video også av. Hvis du deretter slår på HDR-video igjen, bruker videoer High Efficiency-formatet, mens bilder fortsetter å bruke Mest kompatibelt-formatet.
  • Hvis HDR-videoene du tar opp ikke ser like fargesterke ut som forventet når de vises på en annen enhet, må du sørge for at den andre enheten støtter HDR og bruker den nyeste programvaren. Avspilling av HDR-video på Mac krever for eksempel en oppdatert versjon av macOS og en kompatibel Mac-modell.