Bruk kontrollsenteret på Mac

Kontrollsenteret samler menylinjeelementer som Bluetooth, Wi-Fi og Lyd på ett sted. I tillegg får du ekstra kontroller og umiddelbar tilgang til alle sammen.

For å se kontrollsenteret klikker du på Kontrollsenter-symbolet  i menylinjen.

Klikk på et element i kontrollsenteret for å se flere kontroller for det elementet. Klikk for eksempel på Wi-Fi for å velge fra en liste over nettverk i nærheten, klikk på Lyd for å velge en lydenhet, eller klikk på Skjerm for å se alternativer for Mørk modus, Night Shift eller True Tone.

Hvis du foretrekker at et element skal vises alene i menylinjen, kan du bare dra det fra kontrollsenteret til menylinjen:

Bluetooth-elementet dras fra kontrollsenteret til menylinjen på skrivebordet med Kontrollsenter i macOS Big Sur

Kontrollsenter er tilgjengelig når du oppgraderer til macOS Big Sur eller nyere.

Slik tilpasser du kontrollsenteret

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg, og klikk deretter på Dock og menylinje.
  2. Velg et element i sidepanelet.
  3. Bruk kontrollene for å velge om elementet skal vises i menylinjen, i kontrollsenteret eller begge deler.
    • Noen elementer vises alltid i kontrollsenteret. Andre elementer, som Tilgjengelighetssnarveier, Batteri og Raskt brukerbytte, kan legges til eller fjernes.
    • Noen elementer, som Ikke forstyrr og Lyd, kan du velge å alltid vise i menylinjen eller bare når de er aktive.
    • Forhåndsvisningsområdet til høyre viser den faste posisjonen til hvert element i kontrollsenteret.