Konfigurer en Apple Watch for et familiemedlem

Med Familiekonfigurering i watchOS 7 eller nyere kan familiemedlemmer som ikke har en egen iPhone, få glede av funksjonene og fordelene som Apple Watch gir.

Slik fungerer det

Med Familiekonfigurering kan familiemedlemmet ditt som ikke har sin egen iPhone, bruke Apple Watch til å gjøre ting som å ringe, sende meldinger og dele posisjonen sin med deg.

Når du har konfigurert en klokke for et familiemedlem, kan du bruke iPhone til å administrere noen av egenskapene til klokken.

Merk at enkelte Apple Watch-funksjoner krever en tilhørende iPhone og ikke er tilgjengelige på en Apple Watch som sammenkobles ved bruk av Familiekonfigurering.

Familiekonfigurering er ikke tilgjengelig i Italia, Korea og enkelte andre steder. Finn ut hva som er tilgjengelig i ditt land eller område.

Dette trenger du

* Det trengs ikke noe mobilabonnement for å konfigurere en Apple Watch for et familiemedlem, men det er nødvendig for enkelte funksjoner.

Ta på deg klokken, og slå den på

Hvis det ikke er en ny Apple Watch, må du slette den først.

Deretter tar du på deg klokken eller ber familiemedlemmet om å ta den på. Trykk og hold inne sideknappen til du ser Apple-logoen.

En Apple Watch med sideknappen forstørret.

Hold klokken nær iPhone

Hold Apple Watch i nærheten av iPhonen din. Vent til du ser «Bruk iPhone til å konfigurere Apple Watch» på iPhone, og trykk på Fortsett. Hvis du ikke ser denne meldingen, åpner du Watch-appen på iPhone og trykker på Alle klokker og Koble sammen med ny klokke.

Trykk på Konfigurer for et familiemedlem, og trykk på Fortsett på det neste skjermbildet.

Startskjermen for konfigurasjon av parkobling med en ny klokke på en iPhone og en Apple Watch.

Koble klokken sammen med iPhone

Hold iPhone over animasjonen som vises på klokken. Sentrer urskiven i søkeren på iPhone, og vent til du ser en melding om at Apple Watch er sammenkoblet. Hvis du ikke kan bruke kameraet, trykker du på Sammenkoble Apple Watch manuelt, og deretter følger du trinnene som vises.

Trykk deretter på Konfigurer Apple Watch.

Skjermen på en iPhone, som viser hvordan du plasserer din Apple Watch i midten av søkeren på iPhonen.

Konfigurer en sikkerhetskode

Trykk på Enig på skjermbildet Vilkår og betingelser, og velg en tekststørrelse for Apple Watch.

Angi deretter en sikkerhetskode for å holde klokken sikker.

Skjermen for konfigurasjon av Apple Watch-kode på en iPhone.

Velg et familiemedlem

Velg familiemedlemmet som skal bruke Apple Watch. Hvis vedkommende ikke vises, trykker du på Legg til nytt familiemedlem.

Skriv inn Apple-ID-passordet til familiemedlemmet, og trykk på Neste.

Skjermen for valg av familiemedlem under konfigurasjonen av en Apple Watch på en iPhone.

Slå på Spør om kjøp

Slå på Spør om kjøp hvis du vil gi godkjenning til eventuelle nedlastinger eller kjøp som gjøres på Apple Watch.

Alternativet Spør om kjøp under Apple Watch-konfigurasjonen på en iPhone.

Konfigurer mobilnett og Wi-Fi

Hvis iPhone-mobiloperatøren din støtter Familiekonfigurering, kan du legge til klokken i abonnementet ditt. Hvis operatøren din ikke støtter det, kan det hende du kan bruke en annen operatør. Da kan du konfigurere mobilnett på klokken senere.

Deretter velger du om du vil dele det nåværende Wi-Fi-nettverket ditt med Apple Watch.

Mobiloppsett-skjermen under konfigurasjonen av en Apple Watch på en iPhone.

Slå på andre funksjoner

På de neste skjermbildene velger du om du vil slå på og konfigurere flere Apple Watch-funksjoner. Dette omfatter Stedstjenester for Hvor er?-appen, Siri, Apple Cash for familien, Reisekort (hvor dette er tilgjengelig), Meldinger i iCloud, Helsedata, Nødanrop (SOS), Nødkontakter, Nødinfo, Aktivitet, Sporing av treningsruter og Bilder.

Alternativet for å bestemme et daglig bevegelsesmål for en Apple Watch under konfigurasjonen på en iPhone.

Konfigurer delte kontakter og Schooltime

Nå blir du bedt om å konfigurere kontaktene som kommer til å være tilgjengelige på din Apple Watch. For å tillate dette må du ha Kontakter i iCloud aktivert. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud på iPhonen og sørg for at Kontakter er slått på*.

Deretter kan du åpne din egen Kontakter-app og velge betrodde personer som du vil dele med Apple Watch. Du kan administrere disse delte kontaktene senere, og konfigurere restriksjoner, i Skjermtid på iPhone.

Til slutt angir du en Skjermtid-sikkerhetskode for klokken og slår på Skoletid. Når du er ferdig, trykker du på OK for å begynne å bruke Apple Watch.

*Hvis du er i Fastlands-Kina, må du også sørge for at Kontakter-appen på iPhonen kan bruke data over trådløse nettverk. Åpne Kontakter, og trykk deretter på ett av alternativene for å tillate bruk av mobildata.

Alternativet Skoletid under konfigurasjonen av en Apple Watch på en iPhone.

Tilgjengelighet for funksjoner og apper

Helse- og treningsfunksjoner:

• Varslinger om høy og lav puls er tilgjengelige for brukere som er fylt 13 år.
  • Hjerterytmevariabilitet (HRV) er tilgjengelig for brukere som er fylt 18 år.
  • Stabilitet ved gange og fallregistrering er tilgjengelig for brukere som er fylt 18 år.
  • Brukere som ikke er fylt 13 år, kan bruke aktivitetsminutter i stedet for aktive kalorier som bevegelsesmål i Aktivitet-appen.

Apple Pay-funksjoner:

• Apple Cash for familien er tilgjengelig for brukere under 18 år, slik at de kan foreta kjøp samt sende og motta penger i Meldinger med Apple Pay (kun USA).
  • Du kan bruke Apple Pay for å fylle på et Reisekort på familiemedlemmets Apple Watch.
  • Apple Pay med et kreditt-, debet- eller reisekort i Lommebok-appen er ikke tilgjengelig med Familiekonfigurering.

Følgende funksjoner og apper er ikke tilgjengelige: Deling av helsedata, respirasjonsfrekvens, varsler om uregelmessig hjerterytme, EKG, Syklussporing, Søvn, Oksygen i blodet, Lydbøker, Podkaster, Fjernstyring, News, Hjem og Snarveier.

Anbefalte artikler