Organiser Hjem-skjermen og appbiblioteket på iPhone

Med iOS 14 får du nye måter å finne og organisere appene på iPhone på – slik at du ser hva du vil, hvor du vil. Finn ut hvordan du bruker appbiblioteket og organiserer Hjem-skjermen.

Bruk appbiblioteket til å finne appene dine

Sveip til venstre fra Hjem-skjermen til du ser appbiblioteket. Appene dine sorteres automatisk i kategorier. Du kan for eksempel se apper for sosiale medier under en Sosial-kategori. Appene du bruker oftest, omorganiseres automatisk basert på bruken din. Når du installerer nye apper, blir de lagt til i appbiblioteket ditt, men du kan endre hvor nye apper lastes ned.

En iPhone som viser appbibliotek-skjermen.

Søk etter en app i appbiblioteket

1. Gå til appbiblioteket.
  2. Trykk på søkefeltet, og skriv deretter inn appen du leter etter.
  3. Trykk på appen for å åpne den.

Slett en app fra appbiblioteket

1. Gå til appbiblioteket og trykk på søkefeltet for å åpne listen.
  2. Trykk og hold på appsymbolet, og trykk deretter på Slett app søppelkurvsymbolet.
  3. Trykk på Slett igjen for å bekrefte.

Hvis du ikke kan slette en app som ikke er laget av Apple, kan du deaktivere foreldrekontroll, og deretter prøve å slette appen igjen.

En iPhone som viser hvordan du skjuler en side på Hjem-skjermen.

Finn og skjul sider på Hjem-skjermen

Med iOS 14 kan du enkelt skjule sider for å forenkle hvordan Hjem-skjermen ser ut, og du kan legge dem tilbake igjen når som helst. Slik gjør du det:

1. Trykk og hold på et tomt område på Hjem-skjermen.
  2. Trykk på prikkene nær bunnen av skjermen.
  3. Trykk på sirkelen under siden du vil skjule.
  4. Trykk på Ferdig.

Gjenta fremgangsmåten ovenfor hvis du vil vise en side igjen. Bruk deretter appbiblioteket til raskt å finne apper som er skjult på forskjellige sider.

Flytt apper til appbiblioteket

I stedet for å skjule en side på Hjem-skjermen, kan du flytte enkeltapper fra Hjem-skjermen til appbiblioteket. Slik gjør du det:

1. Trykk og hold på appen.
  2. Trykk på Fjern app.
  3. Trykk på Flytt til appbiblioteket.

En iPhone som viser hvor apper skal lastes ned på enheten din.

Endre hvor nye apper lastes ned

Slik endrer du hvor nye apper lastes ned på iPhone, eller hvilke varsler du ser i appbiblioteket:

1. Gå til Innstillinger > Hjem-skjerm.
  2. Velg et alternativ.

Finn ut mer

Finn ut hvordan du tilpasser widgetene på Hjem-skjermen for å få lett tilgjengelig informasjon.