Legg til bilnøkkelen i Lommebok på iPhone eller Apple Watch

Du kan legge til bilnøkkelen i Lommebok-appen og bruke iPhone eller Apple Watch til å låse eller låse opp bilen og starte bilen.

Bilnøkler i Lommebok

Hvis du vil legge til og bruke en bilnøkkel på iPhone eller Apple Watch, trenger du:

• En kompatibel bil. Kontakt produsenten eller forhandleren for å finne ut om bilen er kompatibel.
  • En iPhone XS eller nyere eller iPhone SE (2. gen.) med den nyeste versjonen av iOS eller en Apple Watch Series 5 eller nyere eller Apple Watch SE med den nyeste versjonen av watchOS. Hvis du vil bruke Passiv adgang eller de eksterne funksjonene på kompatible biler, trenger du en iPhone 11 eller nyere eller en Apple Watch Series 6 eller nyere.
  • En Apple-ID som er logget på iCloud.

Slik legger du til bilnøkkelen din i Lommebok på iPhone

1. Sørg for at bilen din er tilknyttet kontoen som bilprodusenten har gitt deg.
  2. Åpne bilprodusentens app, e-post eller tekstmelding, eller bruk skjermen i bilen, og følg instruksjonene for å konfigurere en nøkkel.
  3. Når du blir sendt til Lommebok-appen, trykker du på Fortsett.
  4. Hvis du blir bedt om det i instruksjonene på skjermen, plasserer du iPhone på nøkkelleseren mens iPhonen og bilen blir sammenkoblet.
  5. Når iPhonen og bilen er ferdig sammenkoblet, trykker du på Ferdig.

Når du legger til bilnøkkelen på iPhone, kan den legges til automatisk på en sammenkoblet Apple Watch. Eller du kan se alternativet for å legge den til på en sammenkoblet Apple Watch.

Du kan også legge til bilnøkkelen manuelt på Apple Watch. I Apple Watch-appen på den sammenkoblede iPhonen trykker du på Lommebok og Apple Pay > Legg til-knappen ved siden av bilnøkkelen.

Hvis du får en ny iPhone eller nullstiller iPhonen du har nå, må du konfigurere bilnøkkelen i Lommebok-appen igjen.

Bruk bilnøkkelen på iPhone eller Apple Watch

Du kan bruke bilnøkkelen på iPhone eller Apple Watch til å låse eller låse opp bilen, starte bilen med mer. Denne funksjonen kan variere avhengig av bilens modell.

Når du legger til bilnøkkelen i Lommebok-appen, kan det hende at Aktiv adgang slås på automatisk. Aktiv adgang lar deg bruke bilnøkkelen din uten å vekke eller låse opp enheten, og du trenger ikke å godkjenne med Face ID, Touch ID eller sikkerhetskode.

Finn ut mer om Aktiv adgang.

Lås eller lås opp bilen og start bilen med Passiv adgang

Med noen biler kan du bruke Passiv adgang til å låse eller låse opp bilen og starte bilen. Alt du trenger å gjøre, er å ha enheten med deg.

• Når du nærmer deg bilen din med enheten din, låses den opp.
  • Når du er inne i bilen, kan du starte den.
  • Når du går bort fra bilen med enheten, låses den.

Du mottar varslinger på enheten når bilen låses eller låses opp.

Hvis Aktiv adgang ikke er slått på, skriver du inn sikkerhetskoden din for å bekrefte, og bilen låses, låses opp eller starter.

Lås eller lås opp bilen og start bilen i nærheten

Med noen biler låser eller låser du opp bilen og starter bilen ved å holde enheten nær dørhåndtaket eller nøkkelleseren.

• Hvis du vil låse eller låse opp bilen, holder du enheten i nærheten av bilens dørhåndtak.
  • For å starte bilen plasserer du iPhonen i nøkkelleseren i bilen eller holder Apple Watch nær leseren. Trykk deretter på startknappen til bilen.

Lås eller lås opp og start bilen eksternt

Med noen biler kan du bruke enheten til å låse eller låse opp bilen og starte bilen samt bruke andre funksjoner eksternt.

1. Åpne Lommebok-appen på enheten.
  2. Trykk på bilnøkkelen.
  3. Avhengig av hvilken bil du har, ser du forskjellige alternativer, for eksempel lås, lås opp eller start.

Når du bruker nøkkelen eksternt, får du en varsling.

Slik deler, inndrar eller sletter du bilnøkkelen

1. På iPhone åpner du Lommebok-appen.
  2. Trykk på bilnøkkelen.
  3. Trykk på Mer-knappen .
  4. Finn alternativet du trenger:
    • For å dele en nøkkel trykker du på Inviter og følger instruksjonene.
    • For å inndra en delt nøkkel trykker du på personens navn og følger instruksjonene.
    • For å slette en nøkkel fra Lommebok-appen trykker du på Fjern nøkkel.

Hvis du må lade iPhone

Avhengig av hvilken iPhone-modell du har, kan du bruke bilnøkkelen selv etter at iPhone-batteriet er tomt.

Hvis du mister enheten

Hvis du mister enheten eller den blir stjålet, kan du merke enheten som mistet. Denne handlingen sørger for at ingen andre kan bruke enheten din. Og alle kort og nøkler i Lommebok-appen slås automatisk av, inkludert bilnøkkelen din.