Bruk iPhone eller Apple Watch som bilnøkkel

Finn ut hvordan du legger til bilnøkler i Apple Wallet, og hvordan du bruker iPhone eller Apple Watch til å låse opp og starte bilen.

Noen bilprodusenter gir deg mulighet til å kontrollere bilen med en digital bilnøkkel. Hvis bilen din er kompatibel, kan du legge til denne nøkkelen i Wallet-appen på iPhone.

Med bilnøkler i Wallet kan du bruke iPhone eller Apple Watch til å låse opp bilen og starte den ved å plassere enheten i nærheten av bestemte steder. Du kan også bruke Wallet-appen til å dele bilnøkkelen med andre.

Dette trenger du

For å finne ut om bilen din er kompatibel med Apple Wallet, kontakter du bilprodusenten eller bilforhandleren din.

Du kan legge til bilnøkler på disse iPhone-modellene hvis de har iOS 13.6 eller nyere:

• iPhone SE (2. generasjon)
  • iPhone 11 Pro
  • iPhone 11 Pro Max
  • iPhone 11

• iPhone XS
  • iPhone XS Max
  • iPhone XR

Finn ut hvordan du identifiserer iPhone-modellen din og oppdater programvaren.

For å bruke Apple Watch som bilnøkkel trenger du Apple Watch Series 5 med watchOS 6.2.8 eller nyere.

Disse kravene gjelder også:

• Du må være eieren av kontoen som bilprodusenten har gitt deg, og bilen din må være knyttet til kontoen. Bilprodusenten eller bilforhandleren kan hjelpe deg med dette.
  • Du må være logget på iPhonen med Apple-ID-en din.
  • iPhonen din må være beskyttet med sikkerhetskode, slik at du kan autentisere deg med Face ID eller Touch ID eller ved å taste inn sikkerhetskoden.

Slik legger du til bilnøkler i Apple Wallet på iPhone

1. Sørg for at bilen din er tilknyttet kontoen som bilprodusenten har gitt deg.
  2. Åpne appen til bilprodusenten, og følg instruksjonene for å konfigurere en nøkkel. Deretter sender appen deg til Apple Wallet.
  3. Trykk på Fortsett.
  4. Legg iPhone på nøkkelleseren som forklart i instruksjonene på skjermen, og vent på at iPhonen og bilen blir sammenkoblet.
  5. Trykk på Ferdig.

Avhengig av kjøretøyet kan det hende at du kan legge til bilnøkler på to andre måter: ved å følge en link som bilprodusenten sender til deg på e-post, eller ved å følge en fremgangsmåte på informasjonsskjermen i kjøretøyet.

Legg til nøkler fra e-post

Når du legger til bilen din i kontoen som produsenten har gitt deg, mottar du en e-post som hjelper deg i gang med bilnøkkelprosessen. Trykk på linken i e-posten, og følg trinn 3–5 ovenfor i Wallet-appen.

Legg til nøkler ved bruk av informasjonsskjermen i bilen

Gå til nøkkeldelen på informasjonsskjermen i bilen, og følg instruksjonene på skjermen. Når du blir bedt om det, følger du trinn 3–5 ovenfor i Wallet-appen.

Hvis du får en ny iPhone, eller hvis du tilbakestiller den du har, må du konfigurere bilnøkler i Wallet igjen ved å bruke en av metodene ovenfor.

Slik legger du til bilnøkler på Apple Watch

1. Følg fremgangsmåten for å konfigurere bilnøkler i Wallet-appen på iPhone. Hvis du har en Apple Watch som er sammenkoblet med iPhonen din, spør Wallet-appen deg om du vil legge til bilnøkkelen på Watchen.
  2. Trykk på Legg til nå.
  3. Bekreft at du vil legge til bilnøkkelen på Apple Watch, ved å dobbeltklikke på sideknappen på iPhone.

Du kan også legge til bilnøkler senere:

1. Åpne Watch-appen på iPhone.
  2. På Min Apple Watch-fanen blar du ned og trykker på Wallet og Apple Pay.
  3. Trykk på Legg til ved siden av kortet for bilnøkkelen.

Kontroller bilen med Apple-enheten din

Når du har konfigurert bilnøkkelen i Wallet, holder du iPhonen eller Apple Watch i nærheten av bilens dørhåndtak. Hvis Ekspressmodus er slått på, låses bildøren opp automatisk. Når du skal forlate bilen, kan du holde Apple-enheten nær dørhåndtaket for å låse den.

For å starte bilen, plasser iPhonen i nøkkelleseren i bilen, eller hold Apple Watch nær leseren. Trykk deretter på startknappen til bilen.

Bruk Ekspressmodus

Med Ekspressmodus kan du holde Apple-enheten din nær bilens dørhåndtak for å åpne den automatisk, eller du kan plassere den i nøkkelleseren i bilen, så du kan starte bilen raskt. Som standard er Ekspressmodus påslått på iPhone og Apple Watch når du legger til en bilnøkkel i Wallet.

Du kan slå av Ekspressmodus:

1. Åpne Wallet-appen på iPhone.
  2. Trykk på kortet for bilnøkkelen.
  3. Trykk på Mer-knappen .
  4. Slå av Ekspressmodus.

Hvis du slår av Ekspressmodus, må du autentisere deg hver gang du vil bruke Apple-enheten som bilnøkkel:

• På iPhone åpner du Wallet-appen og trykker på kortet for bilnøkkelen. Hold iPhonen nær bilens dørhåndtak eller nøkkelleser, og bruk deretter sikkerhetskoden, Face ID eller Touch ID for å fortsette.
  • På Apple Watch dobbeltklikker du på sideknappen for å få tilgang til kortene dine. Trykk på kortet for bilnøkkelen, og hold deretter klokken nær bilens dørhåndtak eller nøkkelleser.

Hvis du må lade iPhone

Du kan bruke iPhone til å låse opp og starte bilen selv om iPhonen må lades.

Når iPhone har svært lite batteri igjen, går den over i Sparebluss-modus. Hvis Ekspressmodus er på, kan du bruke bilnøklene dine i opptil fem timer etter at iPhone har gått over i Sparebluss-modus.

Trykk på sideknappen på iPhone for å se om bilnøkler er tilgjengelige.

Slik deler du bilnøkkelen med andre

1. Åpne Wallet-appen på iPhone.
  2. Trykk på kortet for bilnøkkelen.
  3. Trykk på Mer-knappen .
  4. Trykk på Inviter.
  5. Trykk på Angi tilgang, og velg begrensningsnivået du vil angi for den delte bilnøkkelen.
  6. Trykk på Inviter. En ny melding vises.
  7. Begynn å skrive inn navnet til en person i Til-feltet i meldingen, og trykk på navnet til personen når det dukker opp. Hvis mottakeren ikke er i kontaktene dine, kan du skrive inn et telefonnummer.
  8. Trykk på Send-knappen .

Invitasjoner til deling av bilnøkler kan bare sendes via iMessage. Den du skal dele bilnøkkelen med, må ha en kompatibel iPhone og være pålogget med Apple-ID-en sin. Vedkommende må også ha sikkerhetskode påslått.

Når mottakeren trykker på invitasjonen på sin iPhone eller Apple Watch, åpnes Wallet-appen og forklarer hvordan vedkommende kan legge til og bruke bilnøkkelen.

Bilprodusenten kan begrense antall personer du kan dele nøkkelen med.

Slett eller inndra en bilnøkkel

Du kan slette bilnøkkelen fra Apple-enhetene dine:

1. Åpne Wallet-appen på iPhone.
  2. Trykk på kortet for bilnøkkelen.
  3. Trykk på Mer-knappen .
  4. Trykk på Fjern denne bilnøkkelen.
  5. Trykk på Fjern for å bekrefte.

Du kan også inndra tilgangen til en bilnøkkel du har delt:

1. Åpne Wallet-appen på iPhone.
  2. Trykk på kortet for bilnøkkelen.
  3. Trykk på Mer-knappen .
  4. Trykk på navnet til en du har delt bilnøkkelen med.
  5. Trykk på Inndra tilgang. Personen mottar en varsling om at bilnøkkelen er inndratt.

Hvis du mister Apple-enheten din

Hvis du tror at du har mistet eller blitt frastjålet iPhonen din eller Apple Watch, kan du bruke iCloud.com eller Hvor er?-appen på en annen Apple-enhet for å holde bilnøkkelinformasjonen din sikker.

Finn ut hva du kan gjøre hvis du har mistet eller blitt frastjålet iPhonen din, eller hvis du har mistet eller blitt frastjålet Apple Watch.