Hvis du ikke kan slå på utvidelser i Safari for Mac

Finn ut hva du må gjøre hvis du ikke kan merke av i avmerkingsboksen for å slå på en utvidelse i Safari-innstillingene på Macen.

Fra og med macOS Catalina er en sikkerhetsfunksjon innført i Macer som er utviklet for å forhindre at skadelig programvare lurer deg til å slå på en Safari-utvidelse. I noen tilfeller blir denne funksjonen påvirket av bruken av legitim programvare som har visse skjermopptaks- eller tilgjengelighetsfunksjoner. Hvis det skjer, kan du oppleve følgende:

• Du kan se en melding om at Safari oppdaget at et program eller en tjeneste forstyrrer klikking.
  • Det kan hende du ikke får slått på Safari-utvidelser i Safari-innstillingene. Du kan fjerne avmerkingen i boksen for å slå av en utvidelse, men du kan ikke merke av i avmerkingsboksen for å slå den på.

For å løse dette installerer du de nyeste Apple-programvareoppdateringene, og deretter prøver du på nytt. Når du har oppdatert programvaren, og du fortsatt ikke får slått på utvidelser i Safari for Mac:

1. Start Macen i sikkermodus.
  2. Åpne Safari, og slå på alle Safari-utvidelsene du vil bruke.
  3. Start Macen på nytt.

Generell informasjon om hvordan du bruker Safari-utvidelser er tilgjengelig for Mac og for iPhone og for iPad.