Hvis du ikke kan slå på utvidelser i Safari

Finn ut hva du skal gjøre hvis du ikke kan velge avkrysningsruten for å slå på en Safari-utvidelse.

macOS Catalina introduserte en sikkerhetsfunksjon designet for å forhindre at skadelig programvare lurer deg til å slå på en Safari-utvidelse. I noen tilfeller kan denne funksjonen påvirkes av bruk av legitim programvare som har visse skjermopptaks- eller tilgjengelighetsfunksjoner. Hvis det skjer, kan du oppleve følgende:

• Du kan se en melding om at Safari oppdaget at et program eller en tjeneste forstyrrer klikking.
  • Det er ikke sikkert at du kan slå på Safari-utvidelser i Safari-valg. Du kan fjerne avkrysningsruten for å slå av en utvidelse, men du kan ikke velge en avkrysningsrute for å slå den av.

Installer de nyeste Apple-programvareoppdateringene, og prøv på nytt. Hvis du fremdeles ikke kan slå på Safari-utvidelser, starter du Macen i sikkermodus ved å holde Skift-tasten nede mens Macen starter. Slå på alle Safari-utvidelser du vil bruke, og start deretter Macen på nytt på normalt vis.

Utvidelser-fanen i Safari-valg

Dette dokumentet vil bli oppdatert når mer informasjon blir tilgjengelig.