Hvis en HDR-skjerm er for lys eller livaktig på Mac

Etter å ha installert macOS Catalina, vil du kanskje merke uventede endringer i lysstyrke, farge eller kontrast på den eksterne HDR-skjermen, TV-en eller projektoren.

Hvis Macen din støtter video med utvidet dynamisk område (HDR), og den oppdager at den eksterne skjermen også støtter HDR, kan det hende at Macen automatisk aktiverer HDR for den skjermen. Noen eksterne skjermer kan da vise feil lysstyrke, farge eller kontrast til de er riktig konfigurert for HDR. Sjekk dokumentasjonen til skjermen for å finne ut hvordan du konfigurerer den for HDR.

Hvis du foretrekker å ikke bruke HDR på den eksterne skjermen, kan du deaktivere det for den skjermen:

1. I macOS Catalina 10.15.4 eller nyere velger du Apple-menyen  > Systemvalg.
  2. Klikk på Skjermer.
  3. I innstillingsvinduet som vises på den eksterne skjermen, fjerner du merket i avkrysningsruten for High Dynamic Range.

Skjerm-valg

Finn ut mer om hvordan du spiller HDR-video på Macen, inkludert andre skritt du kan ta for å få det beste HDR-bildet.