Ikke lukk MacBook, MacBook Air eller MacBook Pro hvis det er et deksel over kameraet

Hvis den bærbare Macen din har et kameradeksel og du lukker den, kan skjermen bli skadet. Bærbare Macer er designet for å beskytte personvernet ditt. De har et indikatorlys for kameraet, slik at du vet om kameraet er på.

Hvis du lukker den bærbare Macen med et deksel montert på kameraet, kan skjermen bli skadet, siden det er svært liten klaring mellom skjermen og tastaturet. Tildekking av det innebygde kameraet kan også forstyrre sensoren for lys fra omgivelsene og forhindre funksjoner som automatisk lysstyrke og True Tone fra å virke. I stedet for et kameradeksel kan du bruke kameraindikatorlyset for å fastslå om kameraet er aktivt. I Systemvalg kan du bestemme hvilke apper som kan bruke kameraet ditt.

Se etter det grønne indikatorlyset for kameraet

Vi designer Apple-produkter for å beskytte personvernet ditt og gi deg kontroll over informasjonen din. Produktene og funksjonene våre inneholder innovative personvernteknologier og -teknikker som er designet slik at verken vi eller noen andre har tilgang til dataene dine utover det som er strengt nødvendig. Og kraftige sikkerhetsfunksjoner bidrar til at du er den eneste som har tilgang til informasjonen din.

FaceTime HD-kameraet som er innebygd i Macen din, er designet med personvern i tankene. Det har et indikatorlys som lyser grønt når kameraet er aktivt. På den måten vet du alltid om kameraet er på.

No alt supplied for Image

Kameraet er konstruert slik at det ikke kan slås på uten at indikatorlyset også blir slått på. Slik kan du se om kameraet er på.

Kontroller hvilke apper som kan bruke kameraet

Som et ekstra sikkerhetstiltak kan du kontrollere hvilke apper som har tilgang til det innebygde kameraet. Før en app kan bruke kameraet i macOS Mojave eller nyere, må du gi den aktuelle appen tillatelse. For å se hvilke apper som har tillatelse til å bruke kameraet, og for å gi eller fjerne apptilgang, kan du finne ut hvordan du kontrollerer tilgangen til kameraet på Macen i Systemvalg.

Hvis arbeidsmiljøet ditt krever at du alltid bruker et kameradeksel

Hvis arbeidsmiljøet ditt krever at du dekker til kameraet på den bærbare Macen din, må du følge disse retningslinjene for å unngå å skade skjermen:

• Forsikre deg om at kameradekselet ikke er tykkere enn et gjennomsnittlig ark med utskriftspapir (0,1 mm).

• Unngå å bruke kameradeksler som etterlater seg rester av lim.

• Hvis du monterer et kameradeksel som er tykkere enn 0,1 mm, må du fjerne kameradekselet før du lukker datamaskinen.

Finn ut mer

Finn ut hva du kan gjøre hvis det innebygde kameraet ikke virker på Macen din.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.